Domov » Kuhana hrana za pse » Halloween pasji priboljški

Halloween pasji priboljški

Objavljeno v Kuhana hrana za pse

Če se v duhu uvožene noči čarovnic tudi pri vas doma skriva kakšna buča, s katero ne veste točno, kaj bi počeli, lahko iz nje naredite tudi super zdrave pasje priboljške. Sicer pa je buča zelo bogata z vlakninami in zato odlična v tistih dneh, ko ima pes prebavne težave, zato se nanje ne spomnite samo na noč čarovnic, ampak jo imejte vedno nekje na dosegu roke.

Sestavine:

  • 200 g hokaido buče
  • 1 jedilna žlica semen indijskega trpotca ali lanenih semen
  • 1 čajna žlička kokosovega ali lososovega olja
  • Opcijsko: nekaj mesa po izbiri

Postopek

pasji priboljški z bučo
Enostavni pasji piškoti, ki so primerni tudi za alergične pse poleg tega pa odlično vplivajo na prebavo!
  1. Bučo skuhajte, ocedite in dobro pretlačite. Lahko jo olupite že pred kuhanjem, veliko lažje pa jo boste olupili, ko bo že kuhana. Semena indijskega trpotca ali lanena semena so uporabljena kot vezivo namesto jajca. Preden jih zmešate v pretlačeno bučo, jih dobro zmeljite, potem pa počakajte nekaj časa, da se napijejo tekočine.
  2. V nastalo maso zmešajte še čajno žličko kokosovega ali lososovega olja, po želji lahko dodate še kakšen ojačevalec okusa v smislu odličnih surovih jeter, tune ali katero drugo odlično meso po izbiri vašega psa.
  3. Pečico prižgite na 180°C. Na pladenj položite peki papir, nanj pa z manjšo žlico naložite maso v kupčke, potem pa jih še »potapkajte«, da dobite nekaj, kar je podobno polpetom/piškotom/mini bučam.
  4. Pecite približno 30 min. Ko bodo piškoti pečeni, jih pustite, da se ohladijo, v tem času se bodo tudi otrdili. Piškote hranite v hladilniku in porabite v nekaj dneh.

Če kuža ni občutljiv na žita, gluten in podobne novodobne težave, lahko v maso dodate žlico ovsene ali pirine polnozrnate moke. V tem primeru bodo piškote lepše stali skupaj (gluten = lepek) in bodo bolj krhki. Tukaj je še ena ideja za pasje piškote z bučo.

Dober tek 😉

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.