Domov » Surova hrana za pse » Peteršilj – odlična začimba za psa

Peteršilj – odlična začimba za psa

Peteršilj je eno izmed zelišč, ki ga rada uporabljam pri pripravi moje in Ronove hrane, saj ima kup pozitivnih učinkov, zaradi katerih bi ga lahko sodobni marketing opisal kot “superživilo”. A to se ne bo zgodilo, ker je preveč poceni in poznan, zaradi česar je širši množici preveč “navaden”.

Peteršilj v pasji prehrani:

  • S čajno žličko peteršilja (na dan) boste pokrili širok spekter vitaminov in mineralov
  • Je bogat z železom, kalcijem in folno kislino
  • Ker ima visoko vsebnost klorofila je odličen za razstrupljanje telesa
  • Pomaga pri bolečih sklepih
  • Pomaga pri zdravljenju sečil, je naravni diuretik
  • Vsebuje ogromno antioksidantov
  • Zaradi visoke vsebnosti C-vitamina lahko pri nekaterih psih povzorči prebavne težave, zato ga vedno ponudite v majhni količini.

Lahko ga ponudite svežega ali posušenega, najboljši je seveda v sveži obliki. Ponudite ga lahko ločeno od glavnega obroka in se pes sam odloči, ali ga bo jedel ali ne, ali pa ga posujete na hrano tik preden jo postrežete. Kar želim povedati je to, da peteršilja ne kuhajte 🙂 Sama v pasi prehrani uporabljam različne začimbe in zelišča, a z nobenim ne pretiravam, ker saj veste, kako pravijo: nobena stvar ni škodljiva, dokler z njo ne pretiravate.

Najboljša stvar vsega tega je, da stane samo par centov. Lahko pa ga imate doma, na okenski polici namesto kaktusov. Potem bo zastonj 🙂

 

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.