Domov » Trendi » Poslastica, ki jo bodo oboževale vse mačke

Poslastica, ki jo bodo oboževale vse mačke

Objavljeno v Mačke, Trendi

Ne samo za pse – sveža hrana je prava izbira tudi za naše mačje princese in prince. Veliko bomo naredili že, če bomo suho hrano – ekstrudirane brikete – menjali za pelete, hladno stiskano hrano, ki je zdaj pri nas na voljo tudi za mačke. V vsakem primeru pa lahko mačje obroke popestrimo s pregrešno dobrimi posladki, ki se jim ne bodo mogli upreti niti največji izbirčneži. Danes tako predstavljam odličen Felins plus lososov file!

Njam, njam 🙂

Mačke in hrana

Mačke so bitja rutine in jim že vsaka najmanjša sprememba lahko predstavlja velik stres, marsikatera princesa se nad novo ponujeno hrano zgolj namrdne in obrne stran. Prav zato moramo vsako menjave hrane pri mački izvesti postopoma in z veliko mero potrpežljivosti. No, razen, ko ji ponudimo Naturavetalov file atlantskega lososa, pod katerim klonijo tudi najbolj fine riti.

Ker gre za dopolnilno prehrano, predstavlja odlično in zdravo popestritev vsakdanjih obrokov.

Felins Plus, 100 % file atlantskega lososa

Poslastica, ki jo bodo oboževale vse mačke

Ne glede na to, kako hranite vašo mačko, ji lahko občasno privoščite gurmansko razvajanje in tako očarate še najbolj izbirčne brbončice, zlasti če tudi sicer obožuje ribe. Kompliciranja okoli sestave ni – gurmanska »sladica« Felins Plus vsebuje 100 % file atlantskega lososa. File je sicer toplotno obdelan – a samo za kratek čas in na nizkih temperaturah, tako da se ohrani večina hranilnih snovi. In kot je značilno za preostale Naturavetal izdelke, tudi omenjeni Felins plus lososov file ne vsebuje nikakršnih sintetičnih vitaminov in mineralov ter drugih dodatkov, kot so barvila, konzervansi, ojačevalci okusov, ampak samo naravne sestavine – lososov file.

Naturavetalov file atlantskega lososa za mačke je izbran po enakem principu kot losos v peletih in tisti v lososovem olju; pri izbiri lososa za prehranske namene je namreč ključnega pomena ribolovno območje in način ulova. Najslabša možna izbira so gojeni lososi, ker naj bi za časa življenja živeli v premajhnih in prenatrpanih bazenih, ki jim ne omogočajo dovolj gibanja, problematična pa je lahko tudi krma, s katero jih hranijo. Zaradi tega naj bi bilo porušeno tudi razmerje med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami, po katerem naj bi sicer sloveli lososi.

Losos, ki ga v svojih produktih uporablja Naturavetal, tako zagotavlja odlično razmerje med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami, visoko vsebnost različnih B vitaminov ter D3 vitamina, seveda pa je tudi odličen vir beljakovin.

Moja izkušnja iz prakse pa kaže, da vam ob postrežbi preti kar nekaj nevarnosti. Če si gospodinjstvo delite s psom, ste lahko prepričani, da se mu bodo od tej mačji poslastici konkretno pocedile sline, zaradi česar obstaja nevarnost, da vam spodrsne, tako da bodite previdni!

Ob odprtju steklenega kozarčka s slastnim lososovim filejem pa boste morali uporabiti vse napore, da ne boste vanj zagrizli tudi sami. Jaz priznam, da se temu nisem mogla upreti in lahko tudi iz prve roke potrdim, da je popolno gurmansko doživetje 😉

A šalo na stran: ker gre 100 % file atlantskega lososa, ga lahko seveda brez težav ponudite tudi psu, če ga boste iz firbca preizkusili tudi sami, pa naj bo stvar vaše presoje.

Slastno, okusno, aromatično! File atlantskega lososa tik pred serviranjem.

Naturavetalov atlantski losos je pakiran v ličnih 200 g steklenih kozarčkih. Če mačka ne poje celotnega obroka naenkrat, lahko odprt kozarček hranimo v hladilniku in ga uporabimo v največ 3 do 4-ih dneh po odprtju.

Ne pozabite: losos za mačke ni »popolna hrana«

Pravzaprav to velja za čisto vse ribe. Dolgotrajno hranjenje izključno z ribami lahko privede v hipovitaminozo – zlasti pomanjkanje B vitamina – zato naj ribe na mačjem jedilniku predstavljajo zgolj posladek, ki ga lahko kot samostojni obrok postrežemo 2 do 3-krat tedensko.

Za koga?

100 % file atlantskega lososa je odlična izbira za čisto vse mačke, ki jim želimo ponuditi občasno razvajanje. Dodajanje mokre oz. v tem primeru sveže hrane je nadvse zaželeno tudi  zaradi tega, ker mačke tako preko hrane vase vnesejo tudi dobršen delež tekočine, saj sicer ne slovijo ravno potem, da rade veliko pijejo, kar pa je nujno, zlasti če so izključno na suhi hrani.

Felins plus file lososa pa je ko posladek pa je še posebej primeren za tiste mačke, ki imajo težave z intolerancami, alergijami ali s suho kožo in dlako – v tem primeru ga skrbno umestimo na tedenski jedilnik, saj lahko nudi odlično podporo ob omenjenih težavah, prav zaradi optimalnega razmerja omega-3 maščobnih kislin in prej omenjenih vitaminov. Dober tek 😉

Okusen file atlantskega lososa dobiš tukaj >>>

Ne pozabi! Člani ZHP kluba na kosmatincki.si kupujete ceneje!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

2 Responses

 1. SEVERINA VOGRIČ
  | Odgovori

  100% fileje atlantskega lososa , ki ga omenjate v vašem članku, ne uspem najti v trgovin, je morda izdelek ukinjen?

  • Lena Gregorčič
   Lena Gregorčič
   | Odgovori

   Pozdravljeni! Zelo možno, nisem nič preverjala zadnje čase. Najbolje, da se s tem vprašanjem obrnete direktno na kosmatincki.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.