Domov » Priporočam » Recept: power-up večerja

Recept: power-up večerja

Objavljeno v Priporočam

Tokrat sem psu postregla z obrokom, po katerem je (za spremembo) dišalo celo stanovanje, ob tem pa moram priznati, da so se tudi meni cedile sline. Krivec za to je verjetno Petmanov »energy mix«, že pripravljena sadno zelenjavna mešanica, ki je prava vitaminska bomba. Ni pa to edina stvar, zaradi katere so se psu cedile sline!

Sestavine in količina

Vse sestavine lahko seveda brez zadržkov zamenjate za take, ki ustrezajo vašemu psu. Sicer pa gre recept nekako tako:

  • 70 % ovčje meso
  • 20 % sadno-zelenjavni »energy« mix
  • 10 % jetra
  • Po želji posušene jajčne lupine

Za lažjo orientacijo v gramih (za 30 kg težkega psa):
Cca. 210 g mesa + cca. 50 g zelenjave + cca. 20 g drobovine + 1 ČŽ posušenih jajčnih lupin.

Predstavljena količina je zgolj informativne narave, vedno moramo upoštevati starost, aktivnost, zdravstveno stanje in individualne potrebe psa.

Sestavine

Ovca je v klasičnih mesnicah prava redkost ali pa je draga kot žafran, zato jo boste lažje (in ceneje) dobili pri ponudnikih surove zamrznjene hrane za pse. Petman jo ponuja v različnih proizvodih, tokrat sem se odločila, da testiram njihov Vitalpower, ki je sicer na voljo v 1 kg pakiranju, a je zasnovan tako, da si preprosto »odlomiš« koščke oz. količino, ki jo potrebuješ, preostanek pa spraviš nazaj v skrinjo. Velik plus je tudi to, da ima vreča zapiranje na zadrgo.

Obrok sem dopolnila Petmanovim Vitalpower sadno-zelenjavnim »energy-mixom« (to so tiste rumene ploščice na fotki): UAU! Noro dobro 🙂 Kombinacija zelene, bučke, pastinaka, papaje in manga je odlična bomba naravnih vitaminov in zares dišeča popestritev obroka. Skratka, zelo primerno za pasje skrbnike z občutljivi nosovi! Sadno-zelenjavni mix pa je vedno fino imeti na zalogi v skrinji, sploh za tiste dni, ko nam zmanjka sveže zelenjave. Zelenjava naj ne bi predstavljala več kot 20 % obroka (pavšalna ocena) oz. v primeru Petmanovega sadno-zelenjavnega mixa cca. 40 g na 10 kg na dan, ena kocka tehta 25 g. Ker bo večerni obrok brez zelenjave (samo vampi, njam njam!), sem celotno količino ponudila že kar v jutranjem obroku.

Brez jetrc pa seveda ne gre, pri nas so na jedilniku 3 do 4-krat tedensko. Surova jetra so pravo »super živilo« za pse. Paziti moramo le pri količini, ki načeloma ne sme presegati 10 % obroka (če bomo pretiravali s količino, bo pes imel drisko). Petmanove kocke z drobovino so pakirane v priročnih 5 g porcijah, tako da jih na enostaven način doziramo tudi pri najmanjših kužkih.

PROnasvet: kocke najlažje odstranimo tako, da jih za nekaj sekund zmočimo s hladnim curkom vode. Odtajanja neposredno v embalaži ne priporočam, ker bo nastala packarija.

Vse skupaj sem dopolnila s posušenimi jajčnimi lupinami »domače izdelave« in tako je nastal skoraj »popoln obrok« ali še bolje: obrok, ki je del uravnotežene doma pripravljene pasje hrane.

Hitra povezava do ključnih sestavin

Vse sestavine za ta obrok so na voljo v trgovini Gali in Nika. Nisi iz Ljubljane? Ni problema! Spletna trgovina Gali in Nika surovo meso dostavi na dom. Meso je v termoboxu, tako da pride na vaš naslov seveda zamrznjeno in ne odtajano!

Klikni in si preberi več o:

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.