Domov » Trendi » Pozimi poskrbite, da ne bodo razpokale!

Pozimi poskrbite, da ne bodo razpokale!

Objavljeno v Trendi

Prvi zasneženi dnevi so za nami in prepričana sem, da ste na plan že potegnili orto zimsko sprehajalno opremo; kapa, šal in rokavice za vas, za psa pa … Nekateri zmrzljivčki in zlasti kratkodlaki psi nujno potrebujejo plaščke, čisto pri vseh pa moramo poskrbeti za zaščito pasjih blazinic, ki bodo zaradi naslednjih pošiljk snega, mraza in posoljenih sprehajalnih površin, čisto na udaru.

Pasje blazinice so izjemo občutljive

Pasje blazinice so izjemno prekrvavljene, zato lahko zelo zakrvavijo že zaradi najmanjše ureznine, pa ne samo to; čas celjenja tudi manjših ranic je običajno zelo dolg, saj so blazinice zaradi hoje neprestano na udaru. Do poškodb lahko pride mimogrede: pes na kaj takega stopi, se popraska ali kako drugače poškoduje na sprehodu, recimo hodi po pretirano ostrih kamnih.

Veliko vlogo pri tem odigrajo tudi pasjim blazinicam neugodni vremenski pogoji: izjemna vročina poleti in hoja po pregretem asfaltu, pozimi pa nizke temperature, sneg in ledene površine ter seveda sol na pločnikih. Zaradi tega lahko pasje blaznice postanejo izjemno suhe in lahko tudi hitro popokajo, kar je znak za alarm! Razpokane blazinice namreč kar kličejo po drugih zapletih – od bolj blagih do hujših infekcij, večinoma zaradi umazanije, ki se nabere v razpokah. 

razpokane pasje blazinice

 

Prav zaradi tega primeru preventiva bistveno boljša poteza kot kurativa!

Pozimi jih obvezno zaščitite

Ker je na sprehod bolj prijetno iti s tačkami, ki so zaščitene; čeprav se nekateri odločijo za zaščito s pasjimi čevlji, je v večini primerov čisto dovolj, če blazinice zaščitimo s kakovostnim mazilom, ki bo poskrbelo za zaščitno plast.

Mazilo naj bo naravno!

Psi si mimogrede radi poližejo vse, kar jim namažemo na kožuh ali tačke, zato je prvo pravilo, pri izbiri mazila za tačke to, da naj ne vsebuje sestavin, ki bi lahko izzvale morebitne zaplete, če bi si ga pes polizal. Še ena prednost naravnih pasjih krem in mazil je gotovo v tem, da ne vsebujejo različnih sintetičnih dodatkov v obliki parfumov, barvil, konzervansov, za katere vemo, da se jih je bolje izogniti tudi v naši kozmetiki. Nenazadnje, čeprav pogosto pozabljamo, je koža naš – in pasji – največji organ. Pri izbiri mazila pa moramo biti še toliko bolj pozorni, če je vaš pes alergik, saj lahko določene sestavine v stiku s kožo povzročijo poslabšanje stanja ali pa izzovejo alergični reakcijo.

naravno-mazilo-za-zascito-tack_

Karitejevo maslo, čebelji vosek iz Triglavskega narodnega parka in cvetovi črnega bezga

Je le nekaj izmed naravnih sestavin, ki so jih Biflora 4 Pets vključili v Naravno mazilo za nego pasjih tačk. Bifloro 4 Pets gotovo že poznate – gre za manjše družinsko podjetje iz Vrhnike, ki se je pred leti odločilo združiti veliko ljubezen do živali in obširno znanje o zeliščarstvu v linijo izdelkov za naravno nego živali; do zdaj so z njimi navdušili že več kot 600 kosmatincev!

Skoraj vse sestavine v njihovih izdelkih so lokalnega porekla, ročno nabrane ter skrbno izbrane. Naravno mazilo za zaščito pasjih tačk tako vsebuje:

  • cvetove črnega bezga, ki zavirajo lokalna vnetja,
  • liste navadnega sleza, ki vlažijo in ščitijo kožo pred mrazom ter delujejo antibakterijsko,
  • deviško olivno olje, ki vlaži kožo, jo hrani z vitamini in minerali ter deluje protivnetno,
  • karitejevo maslo, ker daje koži elastičnost in prožnost,
  • čebelji vosek iz Triglavskega narodnega parka, ki skrbi za elastičnost in vlaženje kože,
  • tinktura listov timijana v 70% etanolu, saj pomaga pri celjenju poškodovane kože,
  • vitamin E, antioksidant, ki ohranja zdravo ravnovesje v koži ter spodbuja zdravljenje ran.

Biflora 4 Pets pa skrbi tudi za okolje, saj je Naravno mazilo za zaščito pasji tačk skrbno odlito v stekleno embalažo!

Pred sprehodom mazilo v tanki plasti nanesete na čiste in posušene pasje blazinice ter počakate, da se vpije – in to je tudi vsa umetnost! Če je sprehajalna površina posoljena, morate po sprehodu tačke vseeno sprati z mlačno vodo.

Naj bo zima bela in vesela!

… tačke pa zaščitene in cele, da se boste lahko varno podili po zasneženih poljih. In le nikjer drugje, lahko vsaj pri temu, kar nanašamo neposredno na kožo psa, damo prednost naravi – in lokalnim ponudnikom!

Tukaj preveri Naravno mazilo za zaščito pasji tačk >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.