Domov » Priporočam » Rešitev za bolhe in klope, ki jo moraš poznati!

Rešitev za bolhe in klope, ki jo moraš poznati!

Objavljeno v Priporočam

Mi nismo edini, ki že nestrpno pričakujemo prve spomladanske sončne žarke – bolhe in klopi so že v nizkem štartu, zato je napad najboljša obramba. Pravi čas pa je nič prej kot zdaj!

Jaz bom tudi letos posegla po naravni mešanici olj, za dodatno zaščito pa bom uporabila še naravno razpršilo. Zakaj? Ker se je lani ta kombinacija obnesla nad pričakovanji in za prihajajočo sezono nimam nobenega dvoma. Kaj pa sem uporabila?

Edinstvena mešanica olj

Za neem (nim) ste gotovo že slišali; najbolj iskan je v sezoni prehladov in grip, saj naj bi pri ljudeh med drugim krepil odpornost, malokdo pa ve, da je neemovo olje tudi odličen naravni repelent. Insekti naj bi se neemovega drevesa izogibali kot hudič križa, neemovo olje pa učinkovito odganja tudi bolhe, klope ter ostale nepovabljene goste, ki bodo zdaj zdaj začeli lesti na plano.

Pomembno: na spletu najdemo različna priporočila o doziranju neemovega olja, pri čemer velja opozoriti, da je lahko v prevelikih količinah tudi toksičen. V takih primerih zato raje posežem po pripravkih, ki so zasnovani posebej za pse in opremljeni z natančnimi navodili, kako jih uporabljati in dozirati. Zlasti pri oljih velja, da je manj več!

naturavetal naravna mešanica olj proti klopom in bolham
Kapljice moramo dosledno vtirati v kožo.

Naturavetalovi mešanici olj proti klopom in bolham je poleg eteričnega olja neema dodano še jojobino olje ter olje čajevca in sivke. Ta kombinacija naj bi bila bolham ter klopom še posebej neprijetna in če pride do infestacije, naj bi bolhe umrle že cca. 4 do 6 ur po ugrizu!

Ne dodajamo v hrano, temveč vtiramo v kožo

Te mešanice ne dodajamo v hrano, temveč jo vtremo v kožo, najbolje da na mestih, kjer je koža najbolj tanka, saj na tak način olja najhitreje preidejo v krvni obtok in tako zagotavljajo maksimalno zaščito. Naturavetal priporoča, da kapljice vtremo v kožo na notranji strani pasjega ušesa (poudarjam: vtremo v kožo na ušesu, ne kapljamo v ušesni kanal!) ali pa pod pazduhami. Prve tri tedne vsak dan po 2 kapljici, nato stanje vzdržujemo z 2 do 3-krat tedenskimi nanosi. Da bi zagotovili maksimalno zaščito, je idealno, če smo pridni skozi vse leto 🙂 Jaz priznam, da sem čez zimo naredila pavzo.

Eterična olja kombinirajte z razpršilom!

Razpršilo na osnovi ekstrakta iz borovih strženov bo samo še okrepilo delovanje mešanice olj, čeprav lahko tako eno kot drugo uporabljate popolnoma samostojno. Jaz sem po dodatni zaščiti v razpršilu posegla zlasti pred sprehodi v gozdu ali po travnikih. Zmaga je bila ponovno na moji strani!

Sredstva za zatiranje zajedavcev na živali delujejo različno. Zlasti pri uporabi naravnih sredstev velja, da je dosledna uporaba še kako pomembna za učinkovitost.

Če pa ima pes že bolhe, je priporočljivo, da psa najprej skopate z ustreznim šamponom. Seveda pa ne pozabite temeljito posesati stanovanja ter oprati vse, kar se da oprati. Bolhe se ne zaredijo samo na psu, temveč tudi in predvsem v okolju!

»Ampak nam naravno ne pomaga!«

Enoten recept za uspešen boj proti zajedavcem ne obstaja, tako kot ne obstaja 100 % garantirana zaščita, tudi če uporabljate klasična »kemična« sredstva. Verjamem pa, da se vsak poskuša psa zaščititi na najboljši možen način, saj bolhe in klopi niso samo nadležni, ker dobesedno pijejo kri, ampak so lahko prenašalci različnih bolezni.

Pogosto pa pozabljamo, da moramo napad na bolhe in klope vedno zasnovati celostno, zlasti če prisegamo na naravna sredstva. Ta ne delujejo po klasičnem principu ampul ali tablet, ki jih daš psu 1-krat na mesec in potem imaš mir (če ga imaš …): potrebna je doslednost, pravočasna priprava, v vrhuncu sezone tudi kombinacija različnih sredstev (sama že leta uporabljam elektronski odganjalec bolh in klopov), predvsem pa moramo v osnovi poskrbeti za zdrav in močan imunski sistem, ki je za bolhe in klope izjemno neprivlačen.

Moja ocena: čista petica!

Na Naturavetalov komplet proti klopom in bolham so me bralci opozorili že pred leti. Ker sem vedno na lovu za različnimi naravnimi sredstvi proti klopom in bolham, sem ga lani z veseljem preizkusila, tako da lahko njegovo učinkovitost potrdim tudi iz prve roke. Res pa je, da sem bila pri uporabi dosledna in sem se na vrhunec lanske sezone začela pripravljati že marca, pred odhodom v gozd ali na travnike pa sem uporabila še razpršilo. Definitivno priporočam vsem, ki za svoje kosmatince iščete naravne rešitve, prijazne do živali in okolja!

Komplet proti bolham in klopom, ki ga letos moraš preizkusiti >>>

Ne pozabi! Člani ZHP kluba pri Kosmatinčkih kupujejo s popustom!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.