Domov » Kuhana hrana za pse » Riž s piščancem za psa

Riž s piščancem za psa

Objavljeno v Kuhana hrana za pse

Riž s piščancem se za psa običajno priporoča takrat, ko so na sporedu prebavne težave ali pa mora pes zaradi različnih razlogov na dietno hrano. Riž s piščancem naj bi bil lahko prebavljiva hrana, a je le je ta pravilno pripravljen; riž za psa mora biti popolnoma razkuhan, sicer se pri psih ne prebavi optimalno in lahko povzroči napenjanje – dodatne težave, ki si jih gotovo ne želite!

Pusta piščančja prsa so lahko surova, če jih je pes navajen jesti, sicer pa je bolje, če jih na hitro pokuhamo ali pa vsaj vržemo v krop, da površina zakrkne.

“Dietna” hrana za psa z rižem in piščancem

Obrok naj bo sestavljen iz 70 do 80 % pustega piščančjega mesa in 20 do 30 % riža. Delež riža lahko tudi zmanjšamo in ga zamenjamo z naribanim ali prekuhanim korenčkom. Korenček nase veže vlago in pomaga pri “zaustavljanju” driske. Riž za psa je enak rižu za ljudi in nobene potrebe ni, da bi za psa kupovali “poseben” riž (ekspandiran), ki ga prodajajo v trgovinah za živali.

Ko pa kupujete riž, pa naj bo to zase ali za psa, kupite po pameti in izberite takega, ki je iz ekološke/biološke pridelave ali pa je vsaj dober približek temu, saj vemo, da je zaradi pretirane pridelave riž zelo onesnažen s pesticidi.

Kaj lahko psu ponudite namesto riža s piščancem?

Sama nisem najbolj navdušena nad rižem, pa naj bo v človeški ali pasji skledi, veliko raje posežem po kompleksnih ogljikovih hidratih, ki imajo nizek glikemični indeks in posledično boljši vpliv na krvni sladkor. Poleg tega sta tako riž kot piščanec pri psih dva najpogostejša alergena, ko govorimo o alergijah na hrano in obstaja veliko boljših alternativ, ki jih lahko psu ponudimo, ko ima prebavne težave. Ena izmed takih je razkuhana hokaido buča, odlično se obnesejo tudi semena indijskega trpotca; tukaj si preberite, kaj dati psu, če ima drisko. 

 

 

 

 

 

 

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.