Domov » Kuhana hrana za pse » Rožmarinovo olje

Rožmarinovo olje

Rožmarinovo olje za psa pride najbolj prav takrat, ko se na koži pojavijo bakterije in glivice, saj je naravni antiseptik, ki pomaga celiti rane in razkužuje. Rožmarinovo olje je super tudi za človeško kožo, saj so že v antičnem Rimu poznali njegove lepotilne učinke in so ga gospe uporabljale v kozmetične namene. Danes  z njim kuhamo, negujemo kožo, ga mešamo v solate ali pa uporabimo v boju proti notranjim in zunanjim zajedavcem (podobno kot tudi česnovo olje).

Kako se pripravi rožmarinovo olje?

  • 1 – 2 vejici rožmarina prelijemo s ½ l olivnega olja in postavimo na hladno za 14 dni.
  • Olje potem precedimo skozi gazo in tako imamo pripravljeno negovalno olje za poškodovane šape, rane na koži ali manjše infekcije.

Za lepšo dlako pa nikar ne pozabite na lososovo olje!

POZOR!

V nosečnosti rožmarina ne uporabljajte kot zdravila, saj vsebuje kafro,in je zato potrebna pozornost pri njegovem jemanju. Pri dojenčkih lahko eterično olje rožmarina povzroči respiratorno depresijo ali celo smrt, če se olje daje blizu nosu na kožo ali neposredno v nos.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.