Domov » Ostalo » Sladoled za pse: recept

Sladoled za pse: recept

Objavljeno v Ostalo

Kaj nam najbolj paše v teh dneh, ko se bo temperatura dvignila nad 30° C? Sladoled, seveda! In sladoled bo prijal tudi vašemu psu, ki mu je neprimerno bolj vroče kot nam.

Za sladoled za pse načeloma potrebujete samo nekaj sadja, jogurt, lahko tudi meso in posodico za led, potem pa ustvarjate poljubne kombinacije. -sladoled za pse se odmerja v kockah in ne kepicah in s količino ne pretiravajte, sploh če ga boste pripravljali prvič, saj nekateri psi lahko slabo odreagirajo na velike količine zamrznjene hrane, kar se lahko navzven pokaže kot prebavne težave (driska). Kocka ali dve bosta čisto dovolj za pasjo ohladitev.

Katere sestavine lahko uporabite za sladoled za pse?

Praktično vse, kar lahko pes jé, med sabo pa jih kombinirajte po občutku, zgrešiti praktično ne morete.

Jogurt je praktično osnova za pasji sladoled. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da naj bo navaden in brez okusa, izogibajte se sadnim jogurtom, ker polni umetnih sladil. Če je pes laktointoleranten, lahko namesto jogurta iz kravjega mleka lahko uporabite tudi kozji ali ovčji jogurt. Več mlečnih izdelkih za psa.

Sadje ali zelenjava po izbiri: banane so klasika, uporabite lahko tudi brusnice, jagode, jabolka …, skratka kar imate pri roki. Pazite samo na to, da odstranite morebitne koščice. Več o sadju za psa.

Meso: če so v Ameriki razvili sladoled z okusom piščanca in božične večerje, potem bo meso v sladoledu zadovoljilo tudi vašega psa. Uporabite meso po vaši izbiri, pardon, izbiri vašega psa. Meso je seveda lahko surovo.

Zelišča in začimbe dodajo piko na i! Uporabite to, kar imate na vrtu, balkonu ali okenski polici. Za ultimativno osvežitev, lahko pasji sladoled dopolnite z meto ali baziliko.

Nekaj preizkušenih TOP kombinacij za pasji sladoled:

Banana + med + jogurt

Klasika med sladoledi: zmečkajte banano, dodate jogurt in primešajte žličko medu. Porazdelite v posodico za led in pustite, da zmrzne. Prijal bo tudi vam, njam njam.

Arašidovo maslo + jogurt

Manjšo količino neslanega arašidovega masla zmešajte z jogurtom, da nastane tekoča, a kompaktna zmes. Date v posodico za led in naravnost v zamrzovalnik. Arašidi so potencialni alergeni, zato jih psu ponudite le, če ste prepričani, da nanje ni alergičen.

Meso + kumara + jogurt

Meso je lahko brez težav surovo, dodajte mu naribano kumaro in jogurt,  tako bo pasji sladoled deloval bo še bolj osvežilno!

Tuna + jogurt + bazilika

Konzervirani tuni odlijete olje (še bolje je, če je v lastnem soku), jo malo splahnete pod vodo, primešate jogurt in nasekljano baziliko ali katero drugo začimbo, ki jo imate pri roki. Potem pa hitro v zamrzovalnik, da nastane pasji sladoled. uporabite lahko katerekoli ribe, seveda je najboljše, če so sveže, a običajno je tako, da imamo vsi v omari kakšno skrito rezervo tune v konzervi.

Še nekaj namigov za zdravo in varno poletje:

Preverite, kako ohladiti psa (brez klime) ter naučite se prepoznati in preprečiti toplotni udar pri psu.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.