Domov » Ostalo » Ste že naročili brezplačno petardo?

Ste že naročili brezplačno petardo?

Objavljeno v Ostalo

Zadnjih nekaj dni berem in spremljam zgražanje nekaterih nad prvo slovensko petardo Cracking dog, ki je najbolj glasna na trgu, ob poku naredi krater in poči z jakostjo 200 decibelov. Skratka – noro! Noro za stvaritelje te petarde in noro za vse kosmatince, ki trpijo ob glasnih pokih veselega decembra; le kdo bi se šel delat norca in petardo poimenoval praktično po tistih, ki decembra najbolj trpijo prav zaradi pokov petard. Meni pa se zdi ideja odlična in sem tudi naročila vzorec, ki ga bom z veseljem testirala.

Video prikaz poka petarde


Petarda Crackin’ dog pa je zgolj odraz naše instant družbe, ki prebere tisto, kar si želi prebrati ali pa se na Facebooku jezi, brez da bi dejansko sploh kliknila na povezavo in kritično pristopila k stvari:

  • spletna stran nima nikakršnega dokaza (social proofa) o podjetju – nobenega zavihka o nas ali o podjetju. Takim spletnim stranem apriori ne smemo zaupati, ker na koga pa bi se obrnili, če bi z naročilom šlo karkoli narobe? Koga bi kontaktirali? Kdo stoji za spletno stranjo? Podjetje, posameznik ali nekaj “slamnatega”? Pa to ne samo v tem primeru, ampak pri spletnem nakupovanju na splošno.
  • spletna stran, podjetje oz. izdelek na socialnih omrežjih sploh ne obstaja, kar bi sicer lahko utemeljili s tem, da je to zaradi tega, ker je izdelek na meji dobrega okusa in bi se izumitelji bali negativnih odzivov. Recimo. Čeprav dandanes praktično brez Facebooka ne gre, če ne drugače ga potrebuješ zaradi oglaševanja.
  • kje je cenik?
  • ima pa spletna stran splošne pogoje, ki jih moraš sprejeti, če želiš prejeti brezplačen vzorec petarde. In splošne pogoje je pač treba prebrati, sploh pri tako “sumljivih” izdelkih. Potem je vse jasno in je kreganje in “pizdakanje” pač odveč.

Pa še nekaj bolj subjektivnih opazk:

  • vse skupaj je mogoče malo preveč dodelano in če si lahko dovolim nekaj stereotipskega mišljenja – je na višjem nivoju, kot so ga sposobni razviti “petardaši”
  • super video, ampak jaz modelu ne verjamem, da je “youtubar”, c’mon 🙂

Vsekakor pa pohvale za idejo in veselim se brezplačnega vzorca! Nauk zgodbe: beri tudi drobni tisk. Je tam z razlogom 🙂

Več o prvi slovenski petardi lahko preberete tukaj: crackindog.si

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.