Domov » Surova hrana za pse » WoW odkritje tedna: dehidrirano meso!

WoW odkritje tedna: dehidrirano meso!

Objavljeno v Priporočam, Surova hrana za pse

OK, to pa je bilo odkritje tedna! Surova hrana za pse postaja vedno bolj popularna tudi pri nas in proizvajalci se znajo odlično prilagoditi potrebam potrošnikov, zato tukaj dobijo vse točke za praktičnost in iznajdljivost! Skritih namenov ni ali pa jih od samega navdušenja nisem (še) odkrila. Palec gor za domislico! Za kaj pa se pravzaprav gre? Beri dalje!

Verjetno se vsi strinjamo, da je surovo meso za psa super, dokler ...

+...ne greste na dopust in po zakotnih krajih ne iščete dežurne mesnice, ker, roko na srce – v naprej pripravljeni zamrznjeni paketki v tem primeru odpadejo.
+...vam pred nosom ne zaprejo trgovine, druge pa ni, ker je nedelja.
+... ne zaupate psa v varstvo vaši prijateljici, ki se ji gravža ob pogledu na popolne mešanice surovega mesa, krvi in organov.

Kaj pa potem?

No, ne vem kako ste surovčki do zdaj reševali te probleme, ampak pri nas je bilo zadnji dve leti tako, da so bili vsi naši dopusti in krajši oddihi, ki se jih je udeležil tudi Ron, prehrambeno načrtovani v nulo, medtem ko bo prihajajoči podaljšan vikend na morju precej simple: en paketek Pure Turkey Terrific in en paketek Pure Duck Delight, piščanca se je že malo naveličal 🙂

Kje je finta? Dehidrirano surovo meso!

Dehidracija je najboljši način ohranjanja svežine živil in podaljševanja roka trajanja na naraven način. Ko je meso dehidrirano, ne potrebuje nobenega konzervansa, da bi ohranilo rok trajanja, za popolno re-aktivacijo  pa potrebuješ samo nekaj tople vode in obrok je pripravljen.

Paketek surovega dehidriranega mesa lahko vzamete s sabo na pot in v skrajni sili zmešate obrok tudi na počivališču ob avtocesti. Ni panike, če imate avto brez klime - to meso se ne bo odtalilo, ne bo zasmrdelo in ne bo se pokvarilo! Prepričana pa sem, da bodo nad njim najbolj navdušeni tisti, ki se jim sicer gabi pogled na sveže surovo meso.  

Dehidrirane paketke naročam preko najbolj pasje trgovine pri nas: Pasji.net

Dehidrirano-surovo-meso za pse
1. Natreseš primerno količino 2. Doliješ  toplo vodo, nastane "župca" 3. Počakaš 10 min in obrok je pripravljen!

Eden izmed glavnih razlogov, da sem Rona začela hraniti z doma pripravljeno hrano, je v tem, da vem, kaj jè in da to niso neki tretjerazredni ostanki hrane, zato dobi hrana PURE še eno + točko: njihovo meso je enake kvalitete kot tisto, ki je namenjeno prehrani ljudi in niso ostanki od ostankov, zmešani v popolni mix. To, da je dehidrirano meso PURE brez soje, žitaric in ostalih sestavin, ki lahko povzročajo težave, verjetno ni treba posebej poudarjati?

Ker je rok trajanja dehidriranega mesa eno leto, lahko imate en paketek vedno na zalogi; saj veste – deževne nedelje in prazna skrinja. Se zgodi 🙂

Prijateljski nasvet: na kaj morate paziti?

Na primerno količino.

Videz vara! Čeprav se mi je zdela predpisana količina, ki sem jo stresla v posodo, presneto skromna, se je na koncu izkazala za ravno pravšnjo. Navodila so zapisana na embalaži in jih ne morete zgrešiti, poleg pa je priložena tudi merica. Postopek je precej enostaven tudi za take, ki nismo vešči računanja in pretvarjanja količin v grame.

Če pa se vam vseeno zgodi, da ste pripravili preveliko količino, lahko presežek shranite v hladilniku, ker je to nenazadnje čisto normalno meso 🙂

Primerno uvajanje surove hrane.

Če je vaš kuža vajen izključno briketirane in konzervirane hrane, začnite z uvajanjem surovega mesa počasi in postopoma , ne glede na to ali je sveže ali dehidrirano, saj lahko tudi slednje povzroči prebavne težave.

Minus točka - čakanje 🙂 🙂 🙂

Ron je vmes prevejral, kako nastaja zajtrk :)
Ron je vmes prevejral, kako nastaja zajtrk 🙂

10 do 15 min čakanja na hidracijo mesa lahko povzroči vašemu psu veliko stresa in velike potoke sline. Medtem ko se je surovo meso hidriralo, je Ron dežural pod kuhinjskim pultom kot da se mu gre za življenje 😉

Če je bil dopust glavni razlog, da ste odlašali z začetkom hranjenja s surovim mesom, če se vam meso gravža ali pa ne veste, kako pripraviti popoln obrok za psa,  zdaj nimate več pravega izgovora! Vsaj poskusite, jaz sem čisto navdušena!

Dehidrirano surovo meso lahko naročite tukaj. Dober tek!

 

 

 

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.