Domov » V živo » Tellington Touch, za sozvočje (pasjega) uma in srca

Tellington Touch, za sozvočje (pasjega) uma in srca

Objavljeno v V živo

Preteklo soboto smo spoznavali magični svet Tellintgon Touch® dotika in filozofije, ki nam ga je predstavila Darja Žnidaršič. Darja je tista oseba, ki je Tellington Touch® pripeljala v Slovenijo, je učenka – piščanček, kot si sama pravi – slovite Linde Tellington-Jones in zaradi tega je prav gotovo najboljša oseba za predajanje izkušenj, znanja, filozofije in prakse neposredno iz prve roke.

Tri ure so bile definitivno premalo, a bojim se, da bi tudi podaljšan vikend v tako dobri družbi minil prehitro in bi Darja rekla Joj, pa še toliko stvari bi rada povedala! 🙂

Dotik TTouch® ter komunikacija med človekom in živaljo sta za vsakogar. Potrebna je le želja, ljubezen in intuicija – in seveda, nekaj vaje. Ostanimo v dotiku!

Linda Tellington-Jones

Sozvočje srca in uma

TTouch® večina pozna kot magične krogce, ki delajo čudeže in jih laično zapakira kot obliko manualne terapije. Res je, da so krogci magični in delajo čudeže, a ne samo zaradi dotika, temveč zaradi celotne filozofije, načina in pristopa, ki je pomemben del te metode. Gre za sozvočje srca in uma, ki blagodejno vpliva tako na tistega, na katerem TTouch® izvajamo kot na tistega, ki dotik izvaja; ko damo, tudi dobimo, poudarja Darja. Povezujejo se energije, krepi se vez in celice se prižigajo kot novoletne lučke ter pomagajo … praktično pri čemerkoli!

TTuch® je lahko odlična podporna terapija pri težavah s sklepi in kožnimi boleznimi, lahko pomaga pri hitrejšem celjenju poškodb, odlično bo pomagal pri umirjanju živali, stresu, agresiji, potovalni slabosti.

Kolikokrat pa moramo dotike ponoviti, da bodo pomagali, je nekatere zanimalo. Ob tem se Darja samo nasmehne in pravi, da pravila ni – nekaterim pomaga "hitro", nekateri potrebujejo dlje časa, ob vsem tem pa poudarja, da se moramo TToucha® lotiti predvsem brez pričakovanj in z veliko mero ljubezni.

Dotiki, ki jih lahko izvajamo čisto vsi

Presenetilo me je, da lahko oseba z manj kot uro šolanja močno vpliva na vedenje in osebnost svoje živali ter znatno pospeši zdravljenje ran, poškodb ali togosti.

Linda Tellington-Jones

Tellington Touch® metoda temelji na občutku in intuiciji, zato jo lahko na svoji živali prakticira čisto vsak, saj da bi jo "pravilno" izvajali, ni potrebno poznavanje anatomije psa; ničesar ne moremo pokvariti, zafrkniti ali poslabšati. Ko govorimo o TTouch® krogih, gre v osnovi za "cel krog in četrt", ki jih izvajamo po celotnem telesu, metoda pa pozna različne stopnje pritiskov in različne dotike. V soboto smo spoznali različne dotike (oblačni leopard, rakunji dotik, tarantelo, ušesni dotik ... ) ter seveda Noetov pohod, dotik, s katerim začnemo in končamo vsako seanso. Preden pa smo sploh karkoli začeli delati, se predstavili ali sploh zaužili delček Tellington metode®, nam je Darja pokazala srčni objem, krasen dotik, s katerim lahko umirimo sebe in naše kosmate prijatelje.
Na tokratni izkustveni delavnici smo dotike vadili drug na drugem, kmalu bo sledil 2. del, kjer bomo v manjši skupini dotike izvajali na naših psih.

Darja, še enkrat hvala, ker si nam predstavila košček te čudovite rešitve!

Fotogalerija

Tellington Touch® metodo bi moral poznati čisto vsak pasji skrbnik. Če se malo pošalim - njeno poznavanje bi morali biti tako obvezno, kot je obvezno cepljenje proti steklini (čeprav je legitimnost slednjega vprašljiva).

Ker je bilo povpraševanje po delavnici izjemno, je že na voljo nadomestni termin, ki bo v petek, 25. novembra ob 17. uri, prijavo lahko oddate preko spodnjega obrazca.

Tellington TTouch® Izkustvena delavnica

Kdaj: 25. 11. 2016, ob 17h (delavnica traja cca. 3 h)

Kje: eko365, Runkova ulica 2, 1000 Ljubljana

Vstopnina: 40 €

Ker je število mest omejeno, je nujna prijava preko spletnega obrazca.

Za dodatne informacije pišite na [email protected] ali pokličite na 040 760 202 (med 10:00 in 18:00)

Prijava na delavnico

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  [wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]

  Več informacij o izkustveni delavnici pa lahko preberete tukaj.

  Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

  Lena Gregorčič
  Sledi Lena Gregorčič:
  Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

  1. Jasna
   | Odgovori

   Pozdravljeni. Ali obstaja kakršnakoli možnost, da bodo vaše delavnice in seminarji potekali tudi v Mariboru?
   Jasna

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.