Tradicionalna kitajska veterinarska medicina (TKVM) izhaja iz tradicionalne kitajske medicine (TKM), ki je eden izmed starejših sistemov zdravljenja na svetu. Pristop do bolezni in zdravljenje se bistveno razlikujeta od postavljanja diagnoze, kot jo poznamo pri obiskih klasičnih veterinarjev – žival se vedno obravnava celostno, išče ter odpravlja se vzorce in ne samo simptomov, ki se navzven kažejo kot bolezen.

Na predavanju se bomo spoznali s PRINCIPI ZDRAVLJENJA PO TKVM, s posebnim poudarkom na AKUPUNKTURI, ki je odlična podporna terapija ob številnih težavah, kot so recimo bolezni sklepov, kronične bolečine, driske ... Spoznali pa se bomo tudi z drugimi podpornimi stebri TKVM-ja, kot je denimo TERAPIJA S HRANO in ZELIŠČI, ki je prav tako pomemben del TKVM-ja.

Matic nam bo med drugim tudi predstavil:

 • izjemno zanimiv, celostni pogled TKVM-ja na psa,
 • spoznali bomo, kako neravnovesja v telesu vplivajo na razvoj bolezni,
 • izvedeli bomo, zakaj pride do težav s sklepi in kaj lahko (preventivno) za to naredimo skrbniki psov,
 • odkrili bomo, kako deluje akupunktura ter v katerih primerih je učinkovita izbira.

Na sebi bomo med drugim tudi preizkusili "zbadanje" akupunkturnih iglic, odkrili razliko med navadno in elektro akupunkturo ter spoznali in po želji na lastni koži preizkusili mokso, ki se uporablja tudi pri zdravljenju psov.

TKVM se odlično dopolnjuje s klasično veterino, saj je lahko odlična podpora terapija ob številnih kroničnih obolenjih. Podobno kot ostale dopolnilne metode zdravljenja je brez škodljivih stranskih učinkov in zato za žival popolnoma varna; včasih lahko bolezen popolnoma zatre, včasih spodbudi sposobnost samozdravljenja telesa ali pa bolezensko stanje omili. Kdaj je torej obisk pri veterinarju nujen in kdaj je bolezensko stanje primerno za zdravljenje ali podporo s TKVM? Vse to in še več bomo izvedeli na predavanju, ki ni namenjeno samo tistim, ki imate doma bolne kužke, temveč vsem, ki vas zanimajo drugačni pristopi in želite vašemu psu ali mački nuditi samo najboljše.

O Maticu

matic-keblerMatic Kebler je veterinar in certificiran veterinar akupunkturist, ki se dodatno izobražuje tudi na področju fizioterapije za živali. Izobraževanja opravlja NA različnih mednarodno priznanih inštitutih v tujini, od l. 2015 je predstavnik Slovenije pri Svetovni organizaciji tradicionalne kitajske veterinarske medicine (WATCVM).
S pomočjo akupunkture je pomagal že številnim živalim ob različnih bolezenskih težavah. V prihodnjih letih namerava magistrirati na celostnem področju TKVM-ja ter tako živalim in njihovim lastnikom ponuditi čim boljšo podporno terapijo s pomočjo TKVM. 

Njegovo načelo je zelo preprosto: vedno razmišlja, zakaj bi morali uporabljati toliko kemije, če lahko nekaj sprva poskusimo pozdraviti na naraven način?

TKVM za pse

Kdaj: 3. 12. 2016, ob 16. uri (predavanje traja cca. 1, 5 h)

Kje: eko365, Runkova ulica 2, 1000 Ljubljana

Vstopnina: 15 €

Ker je število mest omejeno, je nujna prijava preko spletnega obrazca.

Za dodatne informacije pišite na [email protected] ali pokličite na 040 760 202.

Prijava na predavanje

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  [wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]