Domov » V živo » Vikend, posvečen iskanju ravnovesja pasje duše

Vikend, posvečen iskanju ravnovesja pasje duše

Objavljeno v V živo

Če se petek že lahko šteje pod vikend, potem smo se pretekli vikend družili na dveh dogodkih: v petek je Darja Žnidaršič razvajala dušo in telo s predstavitvijo Tellington Touch metode, v soboto pa smo s Simono Šanc odkrivali svet Bachovih cvetnih esenc, ki bodo nam in našim kužkom še kako prišle prav v prihajajočem veselem decembru. Preberite, kako smo se imeli in kaj smo počeli ter poglejte fotke – saj veste, da povedo več kot 1000 besed!

TTouch – to ni “masaža” psa!

Vsi udeleženci izkustvene TTouch delavnice so hitro spoznali, da je Tellington metoda vse prej kot masaža psa: gre za delo na sebi in povezovanje, krepitev odnosa s tistim, na katerem metodo izvajamo. Magični krogci so že magični, a magična je tudi filozofija, ki je temelj vsega, vključno z intuicijo, mimo katere preprosto ne moremo, ko govorimo o Lindi Tellington-Jones in Tellington metodi.

In medtem ko so v centru prižigali novoletne lučke, smo na izkustveni delavnici prav tako prižigali lučke, a ne novoletne, temveč tiste v celicah, kar je na dolgi rok definitivno bolj učinkovito 🙂

Delavnico je vodila Darja Žnidaršič, ki je metodo pred več kot dvajsetimi leti pripeljala v Slovenijo, učila se je pri Lindi Tellington in je na njenih seminarjih tudi večkrat asistirala. To je bila ponovitev delavnice, ki smo jo izpeljali že oktobra – več o tem si lahko preberete tukaj.

Fotogalerija

Bachove esence: za vse, kar ima dušo

V soboto je Simona Šanc predstavila Bachove esence za pse. Spoznali smo dr. Edwarda Bacha, snovalca te metode, postopek izdelave in nastanka esenc ter temelje delovanja – Bachove esence so primerne za živali, ljudi, rastline, skratka za vse, kar ima dušo. Delujejo na čustvena stanja in ker ne vsebujejo učinkovin, temveč bazirajo na energiji, jih lahko brez težav uporabimo ob klasičnem zdravljenju.

Bachove esence lahko kupimo v lekarnah in drugih specializiranih trgovinah, a pomembno je da znamo izbrati pravo kombinacijo esenc. Poznamo namreč več kot 30 esenc, ki so razdeljene v 7 skupin, a zavedati se moramo, da strah ni samo strah, temveč obstaja v različnih odtenkih. Ali če povem drugače: za strah, pri katerem pes otrpne moramo izbrati drugačno esenco proti strahu kot za strah, na katerega pes odreagira z begom. Poleg opazovanja in analize živali pa se moramo tudi zavedati, da Bachove esence niso magična tabletka, s pomočjo katere bi se težav rešili čez noč, ampak moramo času dati čas, spremljati napredek in ne postati preveč hitro zadovoljni.

Simona je več povedala tudi o Rešilni mešanici, ki nam bo prišla prav v prihajajočem mesecu, saj lahko pozitivno vpliva na pomiritev živali ob pokih petard.

Fotogalerija

Serijo predavanj in delavnic zaključujemo naslednjo soboto, ko bo Matic Kebler predstavljal Tradicionalno kitajsko veterinarsko medicino. Kaj točno bomo tam počeli in kaj bomo vse spoznali, pa preverite tukaj.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.