Domov » Ostalo » Zabava za pasji rojstni dan

Zabava za pasji rojstni dan

Objavljeno v Ostalo

Ron je imel včeraj rojstni dan. Upihnil je 5. svečko in kot se spodobi, smo naredili pasjo rojstnodnevno zabavo. Povabili smo nekaj Ronovih pasjih in človeških prijateljev, nabavili pasje in človeško pivo, jaz pa sem tik pred zdajci spekla odlično pasjo torto. Ker ima Ron podobno smolo kot jaz in praznuje rojstni dan v tistem delu leta, ko je tema že ob 16. uri popoldne, ljudje pa so v službi najmanj do 17. ure, piknik v naravi seveda odpade, smo se pa zato dobili kar pri nas doma. Bilo je pestro in zabavno! Ron je dobil veliko daril, čeprav veliko od dobljenih daril sploh ne potrebuje, a na pasjo rojstnodnevno zabavo se res ne spodobi priti brez darila za psa! Jaz sem vsem pasjih gostom naredila rojstnodnevne kapice, ki so na njihovih bučah zdržale relativno dolgo časa (nekaj težav so imeli samo tisti psi s štrlečimi ušesi), “piskalice” pa smo tokrat preskočili, ker se jih mačka boji. Zato da smo ljudje med sabo normalno poklepetali in obujali spomine na “mladičkasta” leta, smo izmenično pazili na pse, ki so se igrali v drugem prostoru. Moram reči, da so se nekateri izmed pasjih gostov obnašali prav nespodobno: namesto da bi se lepo igrali in dali prav slavljencu, so nekateri renčali drug na drugega, si med seboj kradli igrače, ki v resnici sploh niso njihove, temveč od slavljenca, da ne govorim o tem, kako so tisti, ki so bolj požrešni, pojedli torto še od tistih, ki jedo bolj počasi. Se mi pa zdi, da nihče od njih ni prav užival v okusu, hrano so dobesedno goltali in ne samo to, nekateri izmed tistih, ki so torto tako hitro pojedli, so jo kar izbljuvali (na laminatu, kakopak). Potem pa so le prišli tisti, ki jedo počasi in prej niso uspeli pojesti svojega kosa torte, so pa zato uspeli pojesti tisto na pol prebavljeno in izbljuvano poslastico. Eden izmed pasjih gostov je od silnega vznemirjenja in napetega dogajanja dobil kar drisko.

Upam, da se vam ob zgornji epizodi ni zataknila čeljust, a če se vam slučajno je, naj v svoj zagovor povem, da se v resnici ni zgodilo čisto nič od tega! Res je, da je imel Ron včeraj rojstni dan, a nisem priredila nobene zabave, samo privoščila sva si ekstra dolg sprehod in nekaj več valjanja po gnoju kot običajno. Potem pa sem razmišljala o tem, kako fino bi bilo, če bi za rojstni dan naletel na prevrnjen smetnjak z biološkimi odpadki, pa ne tisti kuhinjski, ampak tisti pred blokom – se mi zdi, da bi bila to res tista prava pasja rojstnodnevna zabava, ko se ti dobesedno prikažejo pasja nebesa.

A zakaj sploh pišem o pasjih rojstnodnevnih zabavah? Ker niso nikakršen mit več, na moje veliko presenečenje, začudenje in skepso so v tujini pravi hit! Poleg podjetij in posameznikov, ki se profesionalno ukvarjajo z organizacijo zabav za pse, obstaja skoraj 100 strani dolga knjiga o tem, kako organizirati mega pasjo zabavo (Dog Parties: How to Party with Your Pup) in tudi na spletu najdete kar nekaj namigov, kako lahko z vašim psom in njegovimi kosmatimi prijatelji preživite ta poseben dan. Bi si upali? Jaz tukaj potegnem črto.

Nekatere izmed idej so resnično bizarne, čisto nič pasje in absolutno že na meji zdravega razuma, recimo oblecite psa v praznično obleko ali organizrajte »pool party«. Skratka, bojim se, da med zgoraj opisano epizodo in številnimi nasveti, idejami in namigi, ki sem jih včeraj zasledila na spletu, v resnici ni prav veliko heca. No, jaz imam bujno domišljijo, ampak so ljudje, ki jo imajo še bolj in jo dejansko tudi uresničijo! Upam, da se ta trend pri nas ne bo prijel in da bodo zabave za pasji rojstni dan ostale zakopane nekje na 10. strani Googla in da nikoli sploh ne bodo splavale na površje.

Pes je le pes in mu zabava rojstni dan ne pomeni absolutno nič, ekstra dolgih sprehodov, izletov v neznano in gurmanskih presežkov (takih ali drugačnih) pa se večina psov nikoli ne brani. Ne, s povečano doza ckljanja in razvajanja na ta ali katerikoli drug dan ni čisto nič narobe, sploh dokler se zavedamo, da to delamo predvsem zaradi nas samih in naših čustev.

Me pa zanima, če je zunaj kak pogumnež, ki bi si upal organizirati zabavo za mačji rojstni dan 🙂 Na to pa bi prišla samo zaradi firbca!

Če pa dvomite v resničnost zapisa, si lahko več o profesionalni organizacij pasjih zabav preberete tukaj ali tukaj.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.