Domov » Trendi » Zakaj morate spoznati Bifloro 4 Pets?

Zakaj morate spoznati Bifloro 4 Pets?

Objavljeno v Trendi

Potem ko sem jih po naključju odkrila na začetku poletja, so me njihovi izdelki, zgodba in predvsem dišeča »embalaža«, ki mi je stanovanje prijetno odišavljala še ves teden, tako navdušili, da jih seveda moram obvezno predstaviti tudi na ZHP-ju!

Biflora 4 pets je manjše družinsko podjetje, ki ves svoj trud, energijo in znanje vlaga v razvoj popolnoma naravnih zeliščnih izdelkov za pse. Njihov asortiman lahko pomaga pri različnih tegobah; od težav s kožo pa do lajšanja bolečin na naraven način. Čeprav sem prepričana, da ste Bifloro 4 pets že zasledili na socialnih omrežjih, vas lepo vabim, da jih tukaj spoznate še bolje. Če pa zanje slišite prvič … no, potem pa je to obvezno branje! Itak 🙂

Ko znanje iz zeliščarstva združiš z izkušnjami in ljubeznijo do živali

Prvi poskusi Biflore 4 pets so se začeli 2 leti nazaj, v jabolko pa so resno zagrizli na začetku letošnjega leta. A to ne pomeni, da so »novi«, kar se tiče znanja in poznavanja zelišč, prav nasprotno! Igor, idejni vodja Biflore 4 pets, je z družino več let nabiral zelišča za znano slovensko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo zdravil, potem pa je svoje znanje, izkušnje in ljubezen do žival združil z družino in s somišljeniki, s katerimi so ustvarili Bifloro 4 pets. Ob tem doda: »Narava že tisočletja zdravi ali blaži naše tegobe, zakaj jih ne bi tudi našim ljubljenčkom? Naši naravni izdelki so plod starodavnega zdravilskega znanja, ki se je nabralo v našem prostoru. Z njimi se želimo približati lastnikom malih živali, ki želijo svojim ljubljenčkom na naraven način nuditi nego, zaščito, regeneracijo in lajšanje različnih težav.«

Recepture, po kateri nastajajo njihovi izdelki, so tradicionalne, a prilagojene živalim, predvsem pa so preproste, saj kot pravi Igor, v preprostosti je učinkovitost in tako se izrazi medsebojna povezanost sestavin.

Vsi izdelki so narejeni ročno in kar se le da, je slovenskega porekla; nekatere sestavine so nabrane v naravi ali pridelane doma (po principu biodinamike), druge pa odkupijo od preverjenih proizvajalcev.

Čebelji vosek in propolis recimo dobijo neposredno od čebelarja iz Triglavskega narodnega parka, ki je eden izmed zadnjih biserov čistega in neokrnjenega okolja pri nas. Zelišča, ki jih gojijo na svojih njivah, so pridelana po metodi biodinamike, določena zelišča pa nabirajo samo v naravi, saj kot pravi Igor, pri nekaterih zeliščih ne moremo na njivi vzgojiti take kakovosti, kot jo lahko zagotovi divja rast.

Nabiranje žajblja v naravi

Premišljeno do zadnje podrobnosti

Poleg odlične in strokovne pomoči, ki sem je bila deležna ob nakupu, me je še prav posebej razveselila sama pošiljka: ko sem že hotela negodovati, zakaj tako velika škatla za tako majhno tinkturo, sem spremenila mnenje takoj, ko sem odprla paket: polnilo, ki je varovalo tinkturo, je bil namreč posušen sladki pelin in njegov prijetni vonj mi je še naslednje dni olepševal dom. Popolnoma noro ali če povem drugače: pri Biflora 4 pets ne poskrbijo samo za telo, ampak tudi dušo!

Od mazila za hitrejše celjenje ran pa do protibolečinskega razpršila

Nabor Biflora 4 pets produktov je zelo raznolik in prepričana sem, da bo čisto vsak pasji skrbnik lahko našel pravega za svojega psa: od naravnega mazila za zaščito šap pred poletnimi in zimskimi tegobami do zelo praktičnega pršila za osvežitev tačk, ki ščiti pred opeklinami in preprečuje izsušitev kože na blazinicah. Potem je tukaj še razpršilo za dišeč pasji kožuh, in ne, to nikakor ni pasji parfum! Razpršilo z izključno naravnimi sestavinami pomaga preprečevati neprijeten vonj pasjega kožuha in pride prav še posebej po mokrih, deževnih in blatnih sprehodih.

Če ima vaš pes težave s sklepi, gibanjem, bolečimi mišicami … lahko posežete po odličnem protibolečinskem mazilu ali razpršilu (odvisno od tega, ali je vaš pes kratkodlak ali dolgodlak), na osnovi žajbljeve tinkture, korenine gabeza in timijana.

Potem je tukaj še ta hip izjemno priljubljeno mazilo Celilček (z ognjičem in kamilico), ki zaščiti kožo ter poskrbi, da se rane in praske hitreje zacelijo. Ni čudno, da po njem najraje posegajo skrbniki, ki imajo pse z alergijami in drugimi kožnimi težavami. Osnova Celilčka sta ognjič in kamilica, ki sta jima dodane same super naravne sestavine kot so deviško olivno olje, čebelji vosek, propolis in vitamin E. sinergija vseh sestavin tako poskrbi za hitrejše celjenje ran in regeneracijo kože.

Kaj je o Celilčku povedala Adriana, lastnica dveh boston terierjev?

Hvala za super, naravni Celilček za hitrejše celjenje ranic. »Na srečo« izdelka še nismo sprobali na večjih ranah, smo pa ga že uporabili za manjše odrgnine. Obnesel se je super, kužka mazilo sploh ni motilo (razen mamljivega naravnega, dišečega vonja) :), ranice so se zacelile v zelo kratkem času. Glede na to, da smo na sprehodih zelo aktivni, so manjše ranice in odrgnine skoraj na tedenskem sporedu, zato nam Celilček pride zelo prav! Hvala, ker se trudite za naše štirinožne prijatelje!

Adriana Petrovič

Celilček je na voljo tudi v obliki olja, še bolj pester in razgiban nabor sestavin za celjenje kože pa najdete v mazilu Feniks, ki je prav tako primeren za nego razdražene in od alergij prizadete kože: deviško olivno olje, makovo olje, cedrino olje, čebelji vosek, cvetove ognjiča, liste žajblja, cvetove sivke, karitejevo maslo, eterično olje čajevca, tinkturo listov timijana in vitamin E. Vse naravno in vse odlično!

Nekam si jih »zacahnajte«

Biflora 4  pets je vsekakor dobrodošla novost na našem tržišču, ki bi jo po mojem mnenju moral poznati čisto vsak ozaveščen pasji skrbnik, torej tisti, ki ceni naravno, ročno pridelano in predvsem – slovensko!

Bifloro 4 pets lahko bolje spoznate tukaj >>>

 

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.