Domov » Zelišča in začimbe » Zelišča za živali: čisto zares gre!

Zelišča za živali: čisto zares gre!

Objavljeno v Zelišča in začimbe

Z velikim veseljem sporočam, da se nam bo od oktobra dalje 1-krat do 2-krat mesečno oglasila Katarina Kovačič, ki bo z nami delila svoja znanja in izkušnje z zelišči in začimbami! Katarina Katarina je univ. dipl. biotehnologinja, zeliščarka, in uspešna kinologinja. Družbo ji dela labradorec Timi, za katerega je razvila čisto poseben izdelek, a o tem malo več kasneje.

zelišča in začimbe, zeliščni vrt cvetka
Vsa zelišča so ročno posejana in nabrana .

Čisto možno pa je, da Katarino že poznate: od leta 2010 skupaj z mamo, Terezijo Kovačič, ustvarjata pod blagovno znamko Zeliščni vrt Cvetka. Vsa zelišča, ki jih uporabljata v njuni kozmetiki, pridelata sami, na njunem zeliščnem vrtu, ki ga lahko po vnaprejšnjem dogovoru tudi obiščete. Lokalno in ekološko pri njiju ni samo še eden izmed buzzwordov, ampak to udejanjata tudi v praksi: ko je slaba letina določenega zelišča, ga pač ni v ponudbi, zelišča sejeta in obirata ročno, skrbno okopavata in sušita z ljubeznijo. Njune kreme za obraz lahko mirne duše tudi pojeste!  Katarina in Terezija tudi prirejata tudi delavnice in seminarje o negi, vzgoji in zdravilnem pomenu zelišč, pripravi čajev, mil in mazil.

Zeliščni vrt Cvetka lahko spremljaš na njihovi Facebook strani, obvezno pa pokukaj v njihovo spletno trgovino in nikar ne spreglej prvih slovenskih zeliščnih šamponov za kužke, ki so luč sveta ugledali prav pred slabim mesecem!

zeliščni vrt cvetka, zelišča za živali
Vrt si lahko ogledate tudi v živo!

Katarina bo pisala o pravilni uporabi zelišč in začimb za živali in kako lahko z njimi odpravimo številne tegobe naših štirinožnih prijateljev in pozor – odgovarjala bo tudi na vaša vprašanja! V kratkem sporočim, kje lahko oddate vaše vprašanje 🙂

zelišča in začimbe za živali, zeliščni vrt cvetka
Katarina je pred kratkim lansirala prve zeliščne šampone za kužke.

Jaz se že zeloooo veselim prvega prispevka: objavljen bo že naslednji teden in bo sezonsko obarvan, več pa ne povem!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.