Domov » Ostalo » Zmenek s pasjeljubko?

Zmenek s pasjeljubko?

Objavljeno v Ostalo

Nalijmo si čistega vina in priznajmo, da smo pasjeljubke precej zahtevne za zmenkarije. Hočete ali nočete, dobite nas v kompletu +1 (včasih tudi +2 ali +3, lahko pa mimogrede nabašete tudi na vzrediteljico!) in lahko ste še tako perfektni, če niste vsaj pol toliko nori na pse kot vaš predmet poželenja, se vam ne piše dobro! Žal.

Kaj torej pride v kompletu s pasjeljubko?

OK, ni nujno, da ste na pse nori, dovolj bo že, če jih »obožujete«. V nasprotnem primeru se boste ob spodnjih odstavkih verjetno kar naježili!

Pes na kavču in, ojoj, groza – na postelji!

Hja, tako to je: naši psi imajo prost dostop na kavč, nemalo izmed njih pa tudi na posteljo. Ne samo, da nas to ne moti, prav nasprotno; ko se naši kosmati prijatelji privijejo k nam, nam je zelo prijetno. To seveda nikakor ne pomeni, da bi se kaj manj stiskale z vami, a če boste zahtevali, da spremenimo pravila igre … jih prav gotovo bomo, a ne vam v prid. Pa brez zamere!

Dlake.

Seveda ne samo tiste na psu, ampak predvsem tiste v okolici: na kavču, oblačilih, v avtu … Sicer odvisno od pasme psa in tipa dlake, ampak to krzno lahko leti praktično povsod in ga lahko brez težav najdete tudi v čisti šalici kave ali sveže pripravljeni lazanji. Se zgodi 🙂

Pes na prvem mestu. Včasih. Res … včasih.

Če se moramo odločiti med planirano romantično večerjo in nenapovedanim nujnim obiskom veterinarja, bomo izbrale slednje. To seveda ne pomeni, da nam vaše vabilo na večerjo ne pomeni nič, ampak če je z našim psom nekaj narobe in potrebuje veterinarja pod nujno zdaj in takoj … je odločitev jasna. Večerjo pa se lahko prestavi, psa pa ne, a ne? Če tega ne morete razumeti in sprejeti … je nadaljnja usoda menda jasna.

Vedno polna skrinja.

Če potencialna srčna izbranka bere ZHP, potem ste lahko prepričani, da je njena skrinja polna odličnih dobrot … za njenega psa in prav hitro se lahko zgodi, da v njej ne bo več prostora za vašo govejo župco. Skladno s polno skrinjo dobrot pride v kompletu tudi odtajanje surovega mesa na pultu, žvečenje mesnatih kosti v stanovanju, vse skupaj pa občasno dopolni prekrasen vonj zelenih vampov. Ob vsem tem pa si ne drznite komentirati, da pes je boljše kot vi. Se vam ne piše dobro!

Prilagajanje

Definitivno stvar, ki je marsikdo »brez psa« ne razume. Po zaključenem 8-urnem delavniku se težko še 3 ure družimo z vami, če prej ne poskrbimo za psa. Težko se odločimo za spontan vikend oddih nekje, kjer psi niso dovoljeni, mi pa nimamo varstva in še težje (praktično nemogoče!) pustimo psa samega doma 12 ur, ker se je ideja za vaš romantični zmenek pač malo zavlekla. Če se temu niste sposobni prilagoditi, potem je bolje, da se naše poti razidejo čim prej.

Lonec je počil in pravljice je konec

Skratka, z vprašanji o tem, koliko dlake pušča naš pes in ali nas ne moti, da spi z nami na postelji, nas ne boste očarali, prej obratno; prava pot do srca pasjeljubke je prav gotovo preko njenega (njenih???) psa in bolj kot romantičen izlet, kjer psi niso dovoljeni, nas bodo očarali pregrešno gurmanski priboljški za našega psa.

Če pa nas boste na koncu pustili zaradi tega, ker smo preveč nore na svoje pse … ni panike. S kolegicami pasjeljubkami vas bomo obrale kot surove mesnate kosti 🙂

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.