Domov » Ostalo » 5 stvari, ki jih razumejo samo skrbniki psov

5 stvari, ki jih razumejo samo skrbniki psov

Objavljeno v Ostalo

Priznajmo si: so stvari, ki jih vaši še tako dobri in najboljši prijatelji, sorodniki, znanci … ne bodo razumeli, če niti sami nimajo psa – še več, morda bi se pri kateri izmed naštetih celo zgražali! Ampak mi pa točno vemo, kako je to – ker imamo psa. Najboljšega psa!

1. Vrečke za iztrebke gledajo iz vsakega žepa

Po žepih ne žvenketajo več kovanci, ampak šumijo vrečke za iztrebke! V katerokoli jakno vtaknete roke, najdete vrečke za iztrebke; od lani, od letos in take, ki so bile vmes že oprane s kavbojkami vred. Čeprav se vam zdi, da so vrečke praktično vsepovsod, je pa seveda takrat, ko jo najbolj potrebujete, nikjer ni 🙂

Niso pa samo vrečke tiste, ki se valjajo po žepih. Največji jackpot so priboljški, ki so v jakni ostali še od lanske zime in ste jih odkrili prav ta teden, ko ste končno menjali garderobo.

Seveda ste lahko tudi dosledni in urejeni ter imate vrečke za iztrebke samo v vrečki za iztrebke, zvesto pripeti na povodcu, priboljške za psa v torbici za priboljške. Jaz imam vrečko za vrečke obešeno pri vratih, torbico za priboljške pa … nekje. Ampak, imam pa jo 🙂

2. Garderoba za šetat psa

Če ste včasih stare majice in hlače odnesli v Humano, se danes od njih težko poslovite, ker morda res niso več za v javnost, so pa še vedno odlične za šetat psa! S sprehoda običajno itak pridete blatni do kolen in poslinjeni do komolcev, zato bi bila čista norost uničevati novo trenirko. Itak je najhujši modni kritik, na katerega lahko naletite sredi travnika, samo poljski zajec. No, sicer občasno naletite na podobnega pasjega skrbnika kot ste vi, ampak če imate pasjo srečo, ima ta še bolj »zgonjena« oblačila, ker saj vemo: za šetat psa so še vedno super!

3. “Moj pes ne bo šel nikoli na kavč”

Prisežem. Res ne bo šel NIKOLI na kavč!
Ampak ne, on res ne bo nikoli šel na kavč!
Si je zadal povprečen pasji skrbnik, ki zdaj to bere na kavču in se smeji, saj ob njem leži točno tisti pes, ki ne bo nikoli razvajen in ne bo šel nikoli na kavč. Kako že pravijo? Zarečenega kruha se največ poje! Običajno se začne tako, da pride pes na kavč samo ob posebnih priložnostih, potem z dovoljenjem in bolj pogosto (če pa je tako lepo gledal!), sčasoma pa se to dovoljenje pač podaljša na permanentno, ker v končni fazi nič ne kaže, da vas bo zaradi tega “nadvladal” in boste posledično slabši “vodja krdela”. Sicer pa – zakaj že ne bi smel it na kavč?! A zato, ker je umazan? Moj že ne. In čisto zares: kdo si je sploh izmislil, da psi ne smejo ležati na kavču?!

4. A kihnil si? Ja, na zdravje!

Ko nekdo kine, je nekaj najbolj normalnega na svetu, da mu rečeš na zdravje. In če kihne pes, mu pač avtomatsko rečeš na zdravje. Temu sledi trenutek samozavedanja, ovrednotenje trenutne situacije in razmislek o tem, ali nas je razum res popolnoma zapustil. Po nekaj sekundah tehtnega razmisleka in premisleka, če te nihče ne vidi ali sliši, mu še rečeš – ja lubika bubika, kaj pa kihaš? A boš zbolel? Hi, hi.

No, jaz tega seveda ne počnem, vi pa tudi ne, a ne 😀

5. Ko greš od doma BREZ psa

Edini pogled, ki je bolj očitajoč od tistega, ki spremlja fehtanje za hrano, vam kuža nameni takrat, ko se odpravljate od doma … brez njega. Če se od ostalih (človeških) družinskih članov poslovimo s klasičnim čau, se vidimo kmalu, se od psa pa res ne moremo posloviti tako na hitro in brezbrižno!
Čau, pridem kmalu, bodi priden, saj veš, da si najboljši, pogrešala te bom, za uvod, temu sledi rafal poljubčkov in seveda obvezen čuvaj hišo, hihihahahehehoho. No, pa najmanj 3-krat je treba poudariti, da je on res najboljši pes!

In ko pridemo domov? Hja, saj vemo, a ne: ja, kaj si počel, a si me pogrešal, a si bil priden, mwa, mwa, ja seveda si bil priden, ker si najboljši (ponovimo najmanj 3-krat). Za človeške člane gospodinjstva pa je standarden čau, doma sem čisto dovolj. Je pa res, da bi mogoče tudi oni dobili kaj več od tega, če bi se mi motali okrog nog, slinili in pasje žalostno gledali 🙂

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

2 Responses

 1. Maša
  | Odgovori

  Jaaa, se čist strinjam. Pa poleg vrečk so tudi priboljški povsod xD. Zadnjič je mami mislila da sem nekam stopila, v resnici so pa iz torbice “pridišali” posušeni račji vratovi xD. Prisežem da imam vsaki torbici nekaj xD

  • Lena Gregorčič
   Lena Gregorčič
   | Odgovori

   Hihi, čisto razumem 🙂 Zadnjič sem v eni zimski jakni našla posušene sardele, ki so bile tam že od lani. O vonjavah raje ne bi 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.