Domov » V živo » Kaj o bioresonanci pravi Maja Napret?

Kaj o bioresonanci pravi Maja Napret?

Objavljeno v V živo

Ta vikend je bilo v Celju odlično predavanje na temo pasjih alergij na hrano in bioresonance za male živali. Predavala je Maja Napret, ki se je z bioresonanco se je prvič srečala zaradi svoje alergije na pasjo slino in mačjo dlako. Zaradi tega je celo morala prekiniti študij veterine, a ker danes dela z živalmi, je verjetno odveč poudarjati, da je bilo bioresonančno zdravljenje zanjo zelo uspešno. Je prva terapevtka, ki se pri nas ukvarja z bioresonanco za živali, saj že 3. leto vodi uspešen studio PetSanus, bioresonančne terapije za male živali, njena najbolj oddaljena stranka se na terapije vozi z italijanske Ravenne!

Odgovora na vprašanje, zakaj prihaja do alergij in zakaj je danes toliko psov alergičnih, na srečanju nismo iskali, ampak se je Maja bolj osredotočila na to, kako lahko pomirimo izbruh simptomov in kako učinkovita je lahko bioresonanca za pse.

Kaj je alergija in kako jo prepoznati?

Alergija je nepravilna reakcija imunskega sistema, ki se običajno pokaže v obliki rdečice, srbečice, mehurčkov na koži, kroničnem vnetju ušes, izcedku iz nosu, odpadanju dlake, prebavnih težav… Kot prvo in verjetno najbolj pomembno je to, da pri psu (pre)poznamo alergene, torej da vemo, kaj psu sproži alergično reakcijo. Veliko bolje, kot da sami poskušamo s slepimi dietami, da torej na lastno pest in po občutku izločamo alergene,je, da se odpravimo do veterinarja, ki bo opravil test za alergije (na krvi ali na koži), odločimo se lahko tudi za bioresonančni test. Slepe diete so dolgotrajen in mučen postopek tako za psa kot za lastnika, sploh če po 1 mesecu še vedno ne vemo, kaj je glavni vzrok za alergične reakcije, a ob tem moramo vedeti, da tudi testi niso 100 % zanesljivi. Maja je poudarila, da so alergeni tudi geografsko pogojeni: ambrozija, ki cveti pri nas, morda ni enaka ambroziji, ki cveti v Španiji, kamor običajno pošiljajo krvne teste za alergije.

Kako psu pomagati ob alergičnih reakcijah?

Pri alternativnem zdravljenju je bistveno, da se problema lotimo celostno, da ne blažimo samo zunanjih simptomov, ampak alergijo zdravimo tudi od znotraj. Poleg dodajanja probiotikov v prehrano (zdravje se začne in konča v črevesu!), lahko psu ponudimo tudi ameriški slamnik, maco, ašvagando in različna zelišča, v vodo dodajamo glino (naredimo kuro) in seveda spremenimo hrano. S sprememb hrano ni mišljena menjava enih briket za druge, ampak kot si že lahko predstavljate – prehod na pravo, svežo hrano, zaradi česar imamo popoln nadzor nad tem, kar pride v pasjo skledo. Zakonodaja v EU proizvajalcem hrane za pse namreč dovoljuje, da po niso dolžni sporočiti vseh sestavin, ki so uporabljene v procesu proizvodnje. Čeprav gre običajno za minimalne vnose, je lahko že majhna količina alergena dovolj, da sproži (burno) rekacijo. Najpogostejši alergeni v hrani so piščanec, riž, jajca in žita, med okoljskimi alergeni pa največ preglavic dela cvetni prah, hišni prah, plesni.
Od zunaj lahko psu pomagamo s hladnimi obkladki, kokosovim oljem, kastiljskim milom, aloe vero, znebimo se kovinskih posod in jih zamenjamo za steklo ali keramiko, pasje ležišče naj bo iz naravnih materialov.

Pri tem je bistveno, da opazujete psa: ne zmešajte ameriškega slamnika z ašvagando, maco in ga vmes skopajte s kastiljskim milom in kokosovim oljem. Počasi poskušajte, kaj psu ustreza in kaj ne: nekaterim bodo hladni obkladki zelo pasali, spet drugim bolj pomaga kokosovo olje. Maja je tudi opozorila, da moramo biti sploh pri psih, ki imajo občutljivo kožo pozorni pri izbiri šampona: moderni šamponi z vonjem po čingumih niso dobra izbira, izberite takega, ki je na osnovi naravnih in zeliščnih sestavin. Čudežna tabletka sicer obstaja (Medrol), a vedno lahko najprej preizkusimo, če obstaja še katera druga pot.

Bioresonanca: zakaj in kako?

Bioresonanca ni ritualni ples ob polni luni, je Maja na duhovit način začela del predavanja o bioresonanci, ampak način, postopek, s katerim se uravnavajo frekvence organizma. Vsak organ v telesu ustvarja (oddaja) edinsveno elektro-magnetno polje in ko pride do motenj, izbruhne bolezen. Cilj bioresonance je, da odkrije, kje prihaja do motenj „oddajanja“ in jih ponovno spravi v ravnovesje. Prvi obisk je daljši in traja dve uri, vsaka naslednja terapija pa je dolga eno uro. Koliko terapij je potrebnih je odvisno od psa do psa.

Tukaj je prispevek o bioresonanci za živali, predvajan v oddaji O ljudeh in živalih (od 5:50 min dalje).

Z bioresonanco se ne zdravi samo alergij, temveč tudi druge (kronične) bolezni in seveda ni primerna samo za pse, ampak za vse kosmate in repate živali. Vedeti pa morate, da to ni čudežna palčka, s katero se bodo rešile vse težave. Maja je večkrat poudarila, kako pomemben je celostni pristop ter dejstvo, da je vsak pes individualno bitje (tako kot ljudje) in vsi ne odreagirajo enako oz. vsem ne ustrezajo enaka zdravljenja.

Cena bioresonance

Maja je poudarila, da si želi, da bi bilo bioresonančno zdravljenje dostopno čim širši publiki, zato je tudi cena prijetno presenečenje in z gotovostjo lahko trdimo, da vas bo bioresonanca stala manj kot povprečen obisk pri veterinarju v Ljubljani.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.