Domov » Mačke » Catit: mačje igrače, ki jih sestavite po vaši meri

Catit: mačje igrače, ki jih sestavite po vaši meri

Objavljeno v Mačke, Trendi

No, po meri vaše mačke, če smo čisto iskreni.

Mačje dame, ki živijo v stanovanju in imajo bujno domišljijo (beri: polno rit energije), moramo zaposliti tako, da bodo lahko izživele primarne nagone, kot bi to sicer počele zunaj. Obstaja veliko različnih načinov, s katerimi lahko notranjim mačkam popestrimo okolje, meni osebno je ena izmed boljši in bolj uporabnih mačjih igrač Catit serija igrač, ki jo lahko kupimo v kompletu ali pa izberemo samo posamezne dele, ki bodo všeč naši mačji princesi.

Pri nas doma se obnesejo »v nulo«.

Zmagovalni del Catit serije: »kača«

V resnici ne gre za kačo, temveč za pokrito igralno stezo v obliki tunela, ki jo lahko poljubno sestavimo: danes v obliki kroga, jutri zavita kot kača … Zgornji del steze ima odprtine, skozi katere lahko mačka doseže žogico, ki jo potem po mili volji naganja gor in dol po stezi, nikoli pa je ne more zbezati ven, da bi potem ušla pod kavč. Skratka, zelo praktično tudi s stališča mačjih skrbnikov. 🙂

Catit igralne steze so na voljo v različnih modelih:

Starejša in bolj ugodna različica:

  • Senses – krajša, vsebuje zgolj ploščate elemente. Več tukaj.
  • Tempo – vključuje svetlečo žogo in toboganske elemente za večjo interakcijo in najbolj nabrite mačje lovce. Več tukaj.
  • Super-Roller – podoben princip kot Tempo, le da je ta v skupni dolžini z vsemi elementi lahko daljša (cca. 190 cm). Več tukaj.

Vse steze so med seboj kompatibilne, tako da lahko recimo vzamemo Senses in Tempo, ter ustvarimo razgibano stezo z dvignjenimi in ploščatimi elementi.

Novejša in daljša različica:

  • Play Circuit – krajša in sestavljena zgolj iz ploščatih elementov,
  • Wave Circuit – ploščati in povišani elementi, zaradi katerih je lovljenje žogice bolj zabavno,
  • Super Circuit – podobno kot Wave Circuit, le da je ta v skupni dolžini daljša (cca. 260 cm).

Elemente sestavljamo po želji, jasno je, da nam v določeni postavitvi ni treba uporabiti vseh. In prav to se mi zdi bistvena prednost te mačje igrače; da jo lahko praktično vsak dan postaviš drugače, tako da se je ne naveličajo niti najbolj brihtne mačke, saj jim lahko vsak dan prinese nov izziv.

Kaj je še na voljo v Catit seriji?

 

Masažni center –  (na sredini) zgleda super, ampak moja mačka žal ne ve, kaj bi z njim počela, zato ga imam bolj kot ne za okras. V opisu pa se bere zelo fino – podlaga, ki spodbuja akupresurne točke na mačjih blazinicah … hja, verjetno res, ampak ne pri nas doma. 🙂 Zgleda pa super!

Labirint za hranjenje – (skrajno desno) naslednji na spisku. 🙂 Oboževale ga bodo sploh tiste mačke, ki so mahnjene na hrano in tiste, ki rade »lovijo« hrano. Čeprav je v osnovi mišljen za brikete, lahko brikete seveda nadomestimo s 100 % mesnimi priboljški za mačke, kot so recimo tej od Cosme, ki gredo pri nas v promet kot za šalo. Labirint za hranjenje preveri tukaj.

Praskalna podlaga – (spredaj, z zelenim »obročem«) lahko jo lepo zapakiramo k igralni stezi in tako dobimo mačji kotiček. Tako preprosto praskalno podlago pa lahko izdelamo tudi sami (je pa res, da potem ne bo pasala h kompletu, ampak koga to zares briga …), Catit podlogo za praskanje pa preveri tukaj.

Amy daje oceno +5, jaz pa se ji zvesto klanjam in toplo Catit serijo toplo priporočam dalje, saj se pri nadebudnih mačkah odlično obnese in krasno poskrbi, da izživijo lovske nagone!

Kot zanimivost: starejši set je trenutno (FEB 2017) na voljo po znižani ceni, vključuje pa 2 igralni stezi, labirint za hranjenje, praskalno podlago in masažni center. Preveri ga tukaj >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.