Domov » Surova hrana za pse » »Če lahko na kaj vplivam, je to hrana!«

»Če lahko na kaj vplivam, je to hrana!«

Objavljeno v Surova hrana za pse

Ela je surovo hrano sicer odkrila komaj pred kratkim, a kot pravi, poti nazaj več ni! Njena psička Eni končno z veseljem poje vse, kar je v njeni skledi, rezultati pa se že poznajo tudi na njenem zdravju in počutju. Kako in zakaj pa ji je ponudila surovo hrano? Preberi spodaj 🙂

Zakaj si se odločila, da Eni ponudiš svežo hrano?

Moja psička je stara 6 let; kot vsak laik smo začeli z briketi, občasno smo dodajali kuhano hrano za popestritev obrokov. Veliko krat je imela prebavne težave (pogosto bruhanje), res velikokrat, in alergije. Tako smo naredili kar nekaj testov, vendar razloga nismo nikoli odkrili. Takrat sem se začela zavedati, da če lahko na kaj vplivam, je to hrana in da morda briketi le niso najboljša izbira za mojo punco. Nato sem lani odkrila tvojo spletno stran … kmalu se mi je odprla nova dimenzija pogleda na pasjo hrano in od tu naprej  so se začele stvari spreminjati; naprej razmišljanje v moji glavi in ne nazadnje nekaj novega, boljšega za mojo psičko. Od prvega dne, ko smo prešli na surovo hrano, pa do danes, moja psička ne bruha več, niti nima alergij. Opažam, da je bolj živahna, ima lepšo dlako in zdi se mi, kot da je prerojena. To je edina potrditev, ki jo potrebujem in mi pove, da smo na pravi poti.

Si imela na začetku kakšne težave? Kašne?

Želela sem čim prej preiti na surovo hrano in ukiniti brikete, tako da je bil prehod kratek in brez kakršnih koli težav. Bila sem pozitivno presenečena, s kakšno lahkoto sprejela surovo hrano.

Kaj so bili na začetku tvoji največji zadržki ali pomisleki?

Zanimivo je to, da nisem imela nobenih zadržkov ali pomislekov. Želela sem nekaj korenito spremeniti za boljše počutje in življenje svoje psičke.

Rubrika »Petman intervjuji« je serija mini intervjujev s pasjimi skrbniki, ki brez dlake na jeziku zagovarjajo in prakticirajo svežo hrano za pse. Vsak s svojim »sistemom« in na način, ki ustreza njihovemu psu. Intervjuje, slastne nagrade za pasje soustvarjalce in zaključno pokušino surovega mesa, kamor upam da, pridete tudi vi, je omogočil Petman. Degustacija mesa bo v sredo, 25. 4. 2018, v trgovini Gali in Nika, od 12. ure dalje.

Ali psu ponujaš striktno surovo hrano ali tudi kaj kuhaš? Zakaj?

Ponujam surovo hrano, le škrobno zelenjavo prekuham in pretlačim. Pa morda ribe, čisto surovih jih nima kaj preveč rada.

Kakšne so (po tvojem mnenju) prednosti sveže hrane za pse, kaj je največja korist, ki jo recimo opaziš tudi pri svojem psu?

Manjši iztrebki 🙂 Ni več alergij in bruhanj, to mi je pomemben indikator. Opažam tudi, da ima zdaj lepšo, svetlečo dlako. Vidim, da je zdaj bolj v ravnovesju, se bolje počuti.

Si predstavljaš, da bi zdaj kakorkoli drugače hranila tvojega psa?

Zdaj nič več. Absolutno pa ne več briketov. Menim, da odkar obstajajo briketi, imajo naši kosmatinci človeške bolezni in bolezni jih včasih sploh niso imeli.

Kaj polagaš na srce tistim, ki o prehodu na surovo hrano komaj premišljujejo ali pa vanjo dvomijo, imajo morda take zadržke, kot si jih ti imela na začetku?

Ko mi je lani zelo na hitro umrl pes, sem začela razmišljati, kaj je bilo narobe, kaj bi lahko spremenila, obtoževala sem se, da sem premalo delala na preventivi itd. Odgovorov itak nisem dobila. Pomislila pa sem, da bi mu s spremembo prehrane morda lahko podaljšala življenje in ne bi bil izpostavljen določenim boleznim. Jaz pri njem nisem imela možnosti za izboljšave, žal. Drugi jo še imate in dajte to izkoristiti.

Bi še kaj rada dodala, izpostavila?

Sebi privoščimo dobro hrano; pazimo, kaj pojemo in mislimo na svoje zdravje. Dajmo tudi našim kosmatincem privoščiti zdravo in dolgo življenje. Prepričana sem, da je surova hrana prava pot za naprej. In zakaj je ne bi ponudili našim zvestim najboljšim prijateljem?

Ne spreglej bogate ponudbe surove hrane za pse Petman!

Surova hrana za pse je na voljo v trgovini Gali in Nika. Nisi iz Ljubljane? Ni problema! Spletna trgovina Gali in Nika surovo meso dostavi na dom. Meso je v termoboxu, tako da pride na vaš naslov seveda zamrznjeno in ne odtajano! Preveri “popolne obroke” in 100 % mesne pakete >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.