Domov » Priporočam » FURminator Terminator!

FURminator Terminator!

Objavljeno v Priporočam

Furminator za psa je ena izmed tistih stvari, pod katere se 100 % podpišem. Najprej sem ga preizkusila na moji občutljivi mačji princesi, ker sem iskala ultimativno rešitev, s katero bi se vsaj delno znebila mačjih dlak v stanovanju. Odkar jo redno „furminiram“ imam občutek, da je po stanovanju občutno manj mačjih dlak, prijetno sem presenečena tudi zaradi tega, ker mački česanje s furminatorjem zelo prija, medtem ko pred ostalim krtačami dobesedno beži.

Še bolj pa sem bila presenečena, ko sem Furminator preizkusila na psu. Če sem pred tem skeptično opazovala slike psov s kupi dlak okoli njih (poguglajte Furminator in preklopite na slike), sem zdaj čisto ponižna in dobil je posebno mesto v omarici. Tudi vsem slikam na Googlu verjamem. Prisežem! Ob česanju psa z navadno krtačo, pa naj bo to Kong ali katerakoli druga krtača, ki obljublja super rezultate, sem vedno dobila komaj pest dlake, mrtva dlaka pa je še vedno ostajala „v globinah“. Res je, da Ron nima podlanke, a kaj bi bilo v primeru, če bi jo imel?

Furminator za psa je preprosto zakon!

Za tiste, ki ne veste točno o čem govorim: FURminator je posebna krtača, ki odstranjuje podlanko in mrtvo dlako tako, da ne poškoduje krovne dlake. Zobje krtače so narejeni iz nerjavečega jekla in pri česanju morate biti pazljivi, da ne poškodujete kože, kar se lahko zgodi, če bi česali zelo grobo in preveč intenzivno. Snovalci Furmintorja obljubljajo, da se odpadanje dlake zmanjša za 90 % in se nanj lahko privadijo tudi bolj plašne živali. Vem, proizvajalci obljubljajo marsikaj, a tokrat jim lahko verjamemo:

  • Nisem merila v %, koliko manj dlake imamo v stanovanju, ampak odkar imam mačko na Furminatorju, je občutno manj dlake dlak po stanovanju, zlasti na kavču in na njenem ležišču (pa v moji šalici s kavo, na plašču in štedilniku … saj veste, kako to gre) Zmanjšano odpadanje dlake torej drži, saj ji večino mrtve dlake odstranim s furminatorjem.
  • Moja mačja princesa je tako občutljiva, da je dokler nisem odkrila Furminatorja nisem mogla z ničemer počesati. Ker v tem očitno uživa, se mi zdaj vedno nastavlja, ko je čas za česanje. Proizvajalci imajo spet prav 🙂
  • Furminator se seveda več kot odlično obnese tudi na psu, ki nima prav goste dlake in nima podlanke (kaj šele, če bi jo imel!). Ko sem ga prvič preizkusila in naredila nekaj potegov za hec, sem obstala z odprtimi usti, ker sem ugotovila, da ima Ron toliko dlake, za katero sploh nisem vedela, da obstaja! Če pes nima podlanke, morate biti pri česanju pozorni, sploh na tistih delih, kjer je dlaka bolj redka in bi lahko poškodovali kožo (recimo na trebuhu – mimogrede lahko potegnete prsno bradavico, zato bodite pozorni).

Slike povedo več kot 1000 besed

Za Furminator sem hvaležna predvsem v spomladanskih in jesenskih obdobjih levitev, ker je razlika pred in po furminiranju res opazna. Kožuh se prečisti mrtve dlake in nadiha, poleg tega pa je občutno manj dlak v okolici – saj poznate tista obdobja, ko dlake kar letijo po zraku? Če bi pa mela psa z gosto dlako in veliko podlanke, pa bi Furminator uporabljala še bolj pogosto.

Verjetno ni treba biti prav poseben strokovnjak, da razumeš, da se pes brez mrtve dlake počuti bistveno bolje. Da ne govorimo o tem, da je mrtva dlaka v kombinaciji s toplim in vlažnim vremenom idelano okolje za nastanek hot spotov (vlažnih ekcemov), obožujejo jo tudi bolhe. Redna nega in krtačenja psa sta enako pomembna kot redni sprehodi in zdrava hrana, je pa res, da so nekateri psi za nego manj zahtevni, drugi bolj. A to je že poglavje zase.

Uporabo Furminatorja toplo priporočam in čeprav je dražji od konkurenčnih izdelkov ali cenenih ponaredkov, je definitivno vreden svojega denarja. Nenazadnje ne gre za potrošni material, ampak za krtačo, ki vas bo spremljala še leta. Izbrskala sem, kje lahko dobite najcenejšega 🙂

Furminator obstaja v dveh različicah, za dolgo in kratko dlako, ter v različnih velikostih (S, M, L, XL), uporabljate lahko 1 Furminator, tako za mačko kot za psa, čeprav proizvajalci ponujajo Furminator za pse in Furminator za mačke. Jaz imam enega, uporabljam na obeh, pes še ni začel mijavkat in mačka nič ne lajal.

Furminator

Najbolj ugodno na:zoohit.si
Hitre povezave:

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.