Domov » Dopolnine metode zdravljenja » Homeopatija ne pomaga?

Homeopatija ne pomaga?

Objavljeno v Dopolnine metode zdravljenja

To sem že večkrat prebrala, na različnih mestih in podkrepljeno z različnimi dokazi, nazadnje je to izvedla neka avstralska komisija. V ozadju so verjetno interesi velikih in skepticizmi malih, predvsem tistih, ki verjame v strogo znanost in eksperimente.

Spet drugi trdijo, da je homeopatija samo placebo efekt. Ja in – tudi če je? Kaj je s tem narobe? Mene kvečjemu fascinira sposobnost človeškega uma, da pozdravi telo.

Vseeno pa obstajata dve ciljni skupini, ki sta hočeš nočeš nedovzetni za placebo efekte: dojenčki in živali. O prvih ne vem kaj dosti, o slednjih veliko in lahko z zagotovostjo trdim, da moj pes ne ve kaj mu dajem in zakaj mu dajem, pomaga pa.

Tako smo letos pozdravili prvo alergijsko reakcijo na travo:

Homeopatija ne pomaga? Prej/potem

 

Homeopatija ni žretje granul tja v tri dni

Mogoče pa je to razlog, da (vam) ne pomaga. Homeopatija je metoda celostnega zdravljenja in nekaj, kar paše vašemu psu ne bo nujno enako dobro in učinkovito tudi za sosedovo mačko. Nikoli, ampak zares nikoli se ne bi za homeopatsko zdravljenje odločila preko objave v različnih Facebook skupinah. Če sem čisto iskrena, se mi zdi to totalna diskreditacija sistema. Na srečo imam terapevtko, ki obvlada 🙂

Homeopatija ni zdravilo, ki pomaga v trenutku.

Zato so antibiotiki in ostale pilile sodobne medicine. Nič nimam proti sodobni medici in veterini, prej nasprotno – marsikaj so olajšale, pozdravile, podaljšale življenjsko dobo. Čakam na dan, ko bo klasična medicina / veterina začela sodelovati s komplementarnimi metodami zdravljenja in ljudje ne bodo več gledali z viška, ko jim boš omenil homeopatijo.

Homeopatija je zdravljenje na dolgi rok in je po mojih izkušnjah včasih precej neodgovorno, ko se zdravljenja lotite sami, poleg tega pa pričakujete rezultat enak Amoksiklavu.

Ne, ne gre tako, žal.

Moje izkušnje s homeopatijo in zdravljenju pasje alergije na travo so izjemno pozitivne, ker so rezultati vidni tukaj pred mano. Če sami ne veste kje začeti, preverite ta seznam veterinarjev homeopatov za živali.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.