Domov » Trendi » Iskal je alternativo briketom in našel Naturavetal

Iskal je alternativo briketom in našel Naturavetal

Objavljeno v Trendi

ZHP je s kosmatinčki.si in Naturavetalom povezan že več let. Nobena skrivnost ni, da so mi njihovi izdelki všeč in jih brez težav ter z velikim veseljem priporočam dalje. Pri Naturavetalu cenim predvsem to, da so izdelki 100 % naravni, pri Juretu, ki je v Slovenijo pripeljal Naturavetal pa sem navdušena nad dejstvom, da je v prvi vrsti ljubitelj živali, komaj potem pa “prodajalec”. Sploh pa se mi zdi super, da se je Juretu letos pridružila tudi Valerija, s katero se lahko brez težav zaklepetava o živalih, njihovem zdravju in naravnih rešitvah.

Letos poleti so Kosmatinčki srečni nagrajenki podarili zalogo hrane do konca leta; nad odzivom v nagradni igri smo bili vsi blazno presenečeni, zato danes delim njihovo zgodbo: zakaj je pravzaprav nastala spletna trgovina kosmatincki.si, koliko lačnih želodčkov so že nahranili in kakšni so cilji za naprej?

Jure, zakaj si se odločil, da v Slovenijo pripelješ Naturavetal?

Naturavetal je pri nas prisoten od leta 2011. Takrat sem iskal zdravo alternativo briketom za svoje pse, ki je pa na slovenskem trgu ni bilo mogoče dobiti, zato sem začel raziskovati ponudbo hrane v tujini in našel majhno družinsko podjetje na severu Nemčije, Naturavetal. Na začetku smo imeli Naturavetal hladno stiskane pelete le za naša psa in kar hitro po spremembi hrane so se opazile pozitivne spremembe, ki se jih ni dalo spregledati. Od bolj mehke in svetleče dlake, manjšega in bolj kompaktnega blata, fit postave, do večje razposajenosti in energije. S tem sta me psa »prepričala«, da bi Naturavetal lahko ponudili celotni Sloveniji in tako je nastala spletna trgovina Kosmatinčki.

Že pri nas je ponudba hrane zelo pestra, v tujini je tega še toliko več; kako to, da si izbral prav Naturavetal?

Omenil sem že, da je Naturavetal prisoten od leta 2011. Takrat v Sloveniji pa tudi v tujini še ni bilo tako raznolike ponudbe izdelkov za pse. V Sloveniji smo bili prvi, ki smo ponudili hladno stiskane pelete za pse in še sedaj smo edini, ki imamo v celotnem našem asortimanu izključno 100% naravne izdelke brez enega umetnega dodatka. Na mojo izbiro je močno vplivala tudi celotna filozofija podjetja Naturavetal in njihovih lastnikov, ter sama energija, ki jo človek začuti, ko vstopi v matično podjetje v Nemčiji.

Bi lahko podal približno oceno, koliko psov je do zdaj že preizkusilo Naturavetal pelete?

Po moji oceni je do sedaj Naturavetal v Sloveniji, preizkusilo približno 20.000 psov. Številka pa vsak dan raste!

Juretu se je letos pridružila tudi Valerija, ki vam je vedno na voljo za prijazen in strokoven nasvet.

Imaš kakšne povratne informacije od tistih, ki imajo različne zdravstvene težave, a jih s pomočjo Naturavetala uspešno premagujejo?

Povratne informacije lastnikov psov so zelo pozitivne in z Naturavetal izdelki smo pomagali že veliko psom. Pravzaprav je velik odstotek naših strank takšnih, kjer imajo psi takšne in drugačne zdravstvene težave. Veliko zdravstvenih težav, kot so alergije, kožne težave, prebavno-želodčne težave, lahko rešimo že s prehodom iz briketov na hladno stiskane pelete Naturavetal. Medtem ko pri drugih, ki imajo npr. diabetes, težave z ledvicami, popuščanje srca, težave rešujemo z mokro hrano. Imamo pa tudi veliko izdelkov za preventivo in tudi različne dodatke, v kolikor določenih hranilnih snovi psu primanjkuje. Pa tudi za pomoč pri vnetih ušesih in očeh se kaj najde.

Naturavetal linija izdelkov je zelo bogata; na podlagi česa se odločaš, kaj boš ponudil slovenskim psom in mačkam?

Na začetku se je uvrščalo izdelke v ponudbo glede na povpraševanje strank. Zadnja leta pa je cilj, da se lahko tudi pri nas dobi vse kar ima Naturavetal v Nemčiji, torej celotno linijo izdelkov. Trenutno je v Sloveniji v ponudbi preko 100 Naturavetal izdelkov, kar pomeni, da lahko na kosmatincki.si dobite cca. 90% vseh izdelkov. Česar pa ni, pa se lahko dobi po naročilu.

Na voljo je tudi hladno stiskana hrana za mačke! Na fotki pozira Baltazar, maček, ki skrbi, da Valeriji in Juretu ni nikoli dolgčas.

Valerija sporoča: Naturavetal pelete lahko preizkusi res čisto vsak pes (in tudi mačka!). Lahko nam pišete na [email protected] in pošljemo brezplačen tester 🙂 Za vsakega pasjega gurmana se bo nekaj našlo saj imamo veliko izbiro okusov:  piščanca, jagnjetino, lososa, govedino in kunca. Naturavetal peleti so krhki, sočni in dobrega okusa. Niso mastni, zato so zelo primerni tudi za šolanje ali treninge.

Najbolj priljubljen izdelek pa je … (in zakaj meniš, da je tako?)

Najbolj priljubljen izdelek so hladno stiskani peleti različnih okusov. Izstopa pa okus lososa. Pasji lastniki se odločajo za vse okuse hladno stiskanih peletov Naturavetal, od piščanca, jagnjetine, govedine, kunca in lososa. Losos je okus, ki je prepričal večino psov po okusu in večino pasjih lastnikov s sestavo, saj je okus lososa primeren tudi za občutljive pse in pse, ki trpijo za alergijami.

Kaj poveš tistim, ki Naturavetal pelete komentirajo tako, da pravijo, da so v primerjavi z briketi dražji?

Povem jim, da Naturavetal peleti niti niso dražji :). Dnevni obrok pri hranjenju s hladno stiskanimi peleti je manjši, saj imajo visok izkoristek, zato imamo enako količino za dalj časa. Ko preračunamo za koliko časa bo imel pes vrečo Naturavetal peletov, se nemalokrat zgodi, da so na koncu še cenejši, v primerjavi s tistim, kar so hranili do sedaj. Psi imajo pri hranjenju z Naturavetal peleti in uporabi drugih izdelkov lahko manj zdravstvenih težav ali pa lahko obstoječe izzvenijo, zato je potrebnih tudi manj nepredvidenih obiskov pri veterinarju, zaradi česar je lahko nekoliko višja cena upravičena. Gre tudi za naraven izdelek, kjer so sestavine kakovosti, ki se jih uporablja za prehrano ljudi. Tudi ko kupujemo živila zase, poceni in kvalitetno ne gre skupaj, pa naj bo to v trgovini ali pri lokalnem kmetu.

Samo naravne sestavine: Naturavetal peleti niso samo dobri, ampak tudi zdravi. Vse sestavine v hrani so naravne, vključno z vitamini in minerali, meso je kakovosti živil za ljudi, žita pa so obdelana po posebnem patentiranem postopku, tako da so vsi težko prebavljivi in neprebavljivi deli izločeni. Takšna naravna hrana omogoča urejeno in uravnoteženo prebavo in močan imunski sistem. Le z urejeno prebavo in zdravim imunskim sistemom pa je lahko pes razigran, vesel in vitalen.

Jure, hvala za ta pogovor. S tabo je vedno fino debatirat 🙂 Ne morem pa mimo klasičnega vprašanja za konec: kakšna je vajina vizija in cilji za naprej? 🙂

Že v letošnjem letu sta se izpolnila dva ključna cilja :). Čez poletje smo prenovili spletno trgovino, ki sledi vsem trendom na tem področju in omogoča obiskovalcu udobno in hitro nakupovalno izkušnjo na vseh napravah. V začetku letošnjega leta pa se je ekipi Kosmatinčkov in Naturavetal Slovenija pridružila Valerija, ki vam svetuje glede izbire prehrane in glede uporabe Naturavetal izdelkov. Naš cilj, ki ostaja, je tudi to, da bomo imeli na zalogi popolnoma celotno linijo izdelkov Naturavetal. Z našimi izdelki pa želimo seznaniti tudi lastnike psov, ki Naturavetal izdelkov še ne poznajo.

Prisotna sva bila tudi na različnih festivalih in sejmih, kjer smo se lahko tudi osebno spoznali. Še naprej se bova poskušala udejstvovati na čim več tovrstnih dogodkih. Naša vizija pa je tudi, da bomo še naprej skrbeli za zdravje psov v Sloveniji in za zadovoljstvo pasjih lastnikov, saj pomeni zadovoljen in zdrav pes, tudi zadovoljen in srečen lastnik.

Prenovljeno trgovino in celotno Naturavetal ponudbo si lahko ogledaš na kosmatincki.si

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.