Domov » Ostalo » Kaj se dogaja z ZHP-jem?

Kaj se dogaja z ZHP-jem?

Objavljeno v Ostalo

Pred nekaj dnevi sem šla s psom na sprehod in se čudila, zakaj se ljudje sklanjajo nad travo in nekaj trgajo … aha, regrat. Smo že konec marca, pravzaprav na začetku aprila, jaz pa sem ostala zataknjena nekje sredi februarja. In ko sem danes sedla k računalniku, da napišem kaj o regratu in psih, se mi je zdelo, da bi bilo mogoče fino odgovoriti na vprašanje, ki sem ga v zadnjem času dobila (pre)pogosto: kaj se dogaja z ZHP-jem, zakaj ni več toliko delavnic itd.? Si spremenila koncept? Se ti ne da več?

Evo, kratek povzetek:

Leto 2018 se je zame končalo zelo klavrno, začetek 2019 pa ni bil nič kaj obetaven: strog počitek od tipkanja in šivanja zaradi vnetja obeh karpalnih kanalov ni ravno najbolj idealen scenarij za nekoga, ki za svoje preživetje tipka, v prostem času pa šiva. Ampak OK, ideje za ZHP 2019 sem si zlistala v glavi (pisat itak nisem mogla) in sem si rekla – bo že!

Vmes sem ugotovila, da je res že skrajni čas, da si najdem še kakšne nove izzive na kariernem nivoju in se izpopolnim na področjih, ki mi jih v okviru ZHP-ja primanjkuje. Stranski učinek te moje objave in fotke s praprotjo je bil zasut inbox z vprašanji, če je ZHP-ja konec. Jao 🙂 Seveda ne. ZHP bo, dokler bom živa. V primeru nenadne smrti pa ima frendica dostop do strani, FB-ja, Mailchimpa in natančna navodila, kako ravnati. Res!

OK, ko so bili karpalni kanali spet popolnoma funkcionalni, na obzorju pa so se zasvetile nove avanture, ki sem si jih tako blazno želela, mi je vesolje nepričakovano podarilo zares dober izziv: najti novo najemniško stanovanje (skupaj s psom, jasno). Šifra: čim prej. In sem rekla OK – bo že!

No, sem sicer hitro ugotovila, da to ne bo ravno mačji kašelj (o tem sem pisala že tukaj), ampak kaj pa naj? Potem bo res končno mir in grem lahko naprej v akcijo po planu: nove delavnice, predavanja in vse, kar paše zraven in še boljše!

HA!

Pa sem se spet motila. In to jaz, ki se tako redko motim 🙂 Med izselitvijo in vselitvijo sem nekje na poti prižgala računalnik, da bi pognala neko oglaševalsko kampanjo na FB-ju in glej ga zlomka, ni šlo. Aha, aha, ok, nek rdeč okvirček, čakaj, da vidim, kaj pravi … Aja? FB ima očitno probleme z mano … OK, whatever – bo že, a ne? Bo že …

o je seveda zelo blag opis dejanske situacije.

No, priznam, na tem mestu je bila moja življenjska energija že precej na dnu in reševanje nesporazuma je bilo zelo podobno boju z mlini na veter. Ne bi šla v detajle, ampak res ne priporočam 🙂

Vse skupaj je trajalo dlje od pričakovanega časovnega okvira in tudi razpletlo se je drugače, kot sem pričakovala, ampak zdaj lahko spet rečem: bo že.

In ta »bo že« je končno spet optimističen.

Na podlagi tega je verjetno malo bolj jasno, zakaj je ZHP bil v zadnjih tednih na bolj kot ne prisilnem dopustu: deloma zaradi tega, ker je bil moj fokus popolnoma drugje, deloma pa tudi zato, ker mi je vse skupaj spilo ogromno energije in živcev. Ogromno. OGROMNO; komunicirala sem lahko samo še z emotikoni, moj besedni zaklad pa se je skril za mavrico. Spregledala sem celo to, da se je pes začel praskat. Mislim, da to pove vse 🙂

Ker zaenkrat nimam funkcije »fast charge«, sem si morala vzeti zadnjih 14 dni na easy, spremenit plane, ki sem jih imela zastavljene za prvo polovico leta in prosti čas preživljat tako, da sem gledala skozi okno na travnik (ter opazila da je očitno že april, ker folk nabira regrat, da okoli ni več plundre in da so narcise zacvetele). Vmes so se mi sicer še rahlo vnele kite na zapestjih, ampak to je trenutno mala mal’ca!

Skratka, ko bom naslednjič vesolje prosila za nove izzive, bom malo bolj eksplicitna. Če pa ima kdo od vas kakšno blazno željo po novih izzivih, lahko katerega odstopim, da lahko v miru organiziram majsko srečanje … ki naj zaenkrat še ostane skrivnost 🙂

Sem pa vmes tudi ugotovila, da nima smisla spreminjat zadanih planov. Mi je veliko lažje premakniti datum »novega leta« 2019, ki se zame začenja točno danes, 2. aprila 2019. Tako da – srečno vsem, še enkrat! In da bo čim bolj mirno 🙂

Toliko o tem, na kratko kolikor le gre … hvala za razumevanje in potrpljenje pri nekoliko bolj zamudnih odgovorih na e-maile. Kmalu bo spet vse tako, kot mora biti!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

  1. Neva Zaghet
    | Odgovori

    Mi je prav žal! Pri nas pravijo, da v primeru nesrečnih okoliščin je treba odpreti okna in vrata ter ustvariti prepih ? Srečno za naprej! Neva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.