Domov » Ostalo » Kako ohladiti psa (brez klime)?

Kako ohladiti psa (brez klime)?

Objavljeno v Ostalo

Kako ohladiti psa med hudo poletno vročino? Stavim, da je to vprašanje, ki se poleti mota po glavi večini pasjih skrbnikov. Situacija je še toliko bolj neugodna, če doma nimamo klimatske naprave, ki bi poskrbela za znosne temperature.

Repati in kosmati prijatelji se najbolje počutijo takrat, ko so temperature nekje med 16°C in 20°C (spet odvisno od pasme!) temperature nad 30°C pa verjetno ugajajo samo redkim eksotičnim pasmam … no, če sploh. Najlažje je ohladiti psa tako, da vklopite klimo, sprehode pa opravite ob bližnjem jezeru, reki ali morju, kar pa ni vedno mogoče, zato spodaj ponujam nekaj predlogov, kako ohladiti psa in mu vsaj nekoliko olajšati pasje vroče dneve.

4 načini, kako ohladiti psa brez klimatske naprave

1. Hladilna blazina za spanje

Hladilne blazine za pse so narejene tako, da so napolnjene s “kristali”, ki po ohlajanju v vodi ostanejo hladni še več dni. Sploh pašejo, ko se lahko pes po sprehodu prijetno ohladi. Saj veste – spanje je najpomembnejši del dneva! Cene so nekje od 30 € navzgor, odvisno od velikosti in kvalitete, še vedno pa stanejo bistveno manj kot klimatska naprava.

Tukaj dobite hladilno blazino za psa že za dobrih 20 €.

2. Hladilna rutka

Na enak princip delujejo tudi hladilne rutke, ki so  primerne za ohlajanje med sprehodi – zapnete jo okoli vratu, paziti morate, da se med blaznim divjanjem ne sname in ostane kje v gozdu. Sicer pa pred sprehodom hladilno rutko namočite v mrzli vodi, kristali se napijejo vode in ohranijo prijeten hlad še več ur.

Cena: od 10 € navzgor.

3. Hladilni plašček

Če želite biti polno opremljeni, potem vam v vaši poletni kolekciji manjka samo še hladilni plašček, ki se izkaže za najbolj primernega na pasjih sprehodih. To zdaj ne pomeni, da lahko psa šetate ob 12h, ampak da olajšate poletne sprehode psom, ki težko prenašajo vročino, se hitro pregrejejo, sploh manjši psi, pasji seniročki, tisti, z debelim kožuhom ali kratkim gobčkom.

Hladilno blazino, plašček ali rutko lahko tudi brez težav vzamete s seboj na dopust in vaš kuža bo vedno ostal ohlajen. A ni to fajn? Potrošniška družba in kapitalizem imata včasih svoje prednosti!

4. Bazen za psa

Skok v vodo je gotovo najboljša osvežitev in tisti, ki imate vrt ali večji balkon, lahko vašemu kosmatincu privoščite tudi pravi pasji bazen. Cena? Od 32€ naprej, dobite ga tukaj.

Še nekaj namigov za varno poletje:

Če si zaradi prostorske stiske ali bivanjskih okoliščin tega ne morete privoščiti, pa naj bodo poletni sprehodi zaznamovani s kopanjem v reki, jezeru ali morju.

Naučite se prepoznati (predvsem pa preprečiti!) toplotni udar pri psu.

Najbolj praktično je, da v času visokih temperatur psu uredite prostor v najbolj hladnem delu stanovanja.

Stanovanje zračite ponoči, ko je hladno, čez dan pa spustite rolete in zaprite okna, da vroč zrak ne bo prišel v prostor. OK, spet odvisno od tega, koliko časa vas ni doma, saj bo pes težko cel dan brez zraka in v zatohlem prostoru.

Če pes živi zunaj, potem mu morate priskrbeti senco, a to je menda jasno, tako kot je jasno to, da so glavni sprehodi ob zgodnjih jutranjih ali poznih večernih urah – med drugim tudi zaradi tega, da se pasje blazinice ne opečejo!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.