Domov » Ostalo » “Timi je bil glavni razlog!”

“Timi je bil glavni razlog!”

Objavljeno v Ostalo

Katarina Kovačič meša različna zelišča in nameša čudovite naravne zeliščne mešanice, iz katerih nastane krema za zaščito pasjih tačk ali naravni odganjalec klopov in bolh. Zelišča prideluje sama ter tako zadovoljnim uporabnikom omogoča najvišjo možno kakovost.

“ZHP osebno” je predstavitvena serija kratkih vprašanj (in odgovorov) za ljudi, ki so tako ali drugače povezani z ZHP klubom. Da so super kot profesionalci že vemo, zato jih pa spoznajmo še po nekoliko bolj osebni plati. Ostale mini intervjuje si preberi tukaj >>>

Trenutna sestava tvojega živalskega krdela?

Naša glavna zvezda na posestvu je seveda Timi, ki je glavni kosmati razlog za odločitev, da pričnemo s proizvodnjo bio zeliščnih izdelkov za pse.

Katarinine izdelke najdeš na zelisca-cvetka.si

Kako to, da se ukvarjaš z izdelavo najrazličnejših zeliščnih produktov, tudi za živali? 
Ljubezen do psov in živali me spremlja že od malega, saj si na posestvu vedno obkrožen z živalmi. V študentskih letih sva s Timijem dosegala lepe rezultate na tekmovanjih iz poslušnosti, obenem pa smo doma pričenjali s proizvodnjo zelišč. Vzgoja in predelava zelišč je prešla iz hobija v profesionalno življenjsko pot, kjer sem seveda morala razviti tudi kakovostne izdelke za svojega psa in tako je nastala linija certificiraih ekoloških izdelkov z izvlečki zelišč za pse.

Kaj te najbolj boli pri delu, ki ga opravljaš? 
Mogoče premajhno zavedanje, da ni čudežnega zdravila, ki bi popravilo bolezenska stanja pri psih – največ je vredna preventiva in kvalitetno življenje psa. Pod oznako kvalitetno si predstavljam raznovrstno prehrano, dovolj gibanja, mentalno zaposlitev psa in seveda, jasno postavljene meje, kdo je v krdelu komu šef 😉

Kaj ti pri v tvojem delu predstavlja najboljšo nagrado? 

Zagotovo zadovoljni uporabniki, ko sporočijo, da kuža po uporabi naše kremice nima več vnetih tačk in glivic, ko so poleti navdušeni nad pršilom proti klopom, ko vem, da smo še enega kosmatinca zaščitili pred nevarnimi insekti s čisto naravnim produktom.

Tvoje stališče do sveže hrane za pse je …
Hrana mora biti primerna psu – torej zveri, ki je pred 200 leti še plenila po gozdu. Kuža se mora za hrano potruditi, plen ni še nikoli padel z neba, jaz pa se moram potruditi, da je hrana kakovostna.

Komplementarna veterina in klasična veterina: sodelovanje ali tekmovanje?
Sodelovanje.

Če bi lahko bralcem dala samo en nasvet v zvezi s psi, kaj bi napisala?

Pes je inteligentno bitje, ki najprej poskrbi za lastno kosmato rito, zato je pomembno, da mu je že od malega jasno, kdo je šef v hiši.

Kaj meniš, kaj so odločilni pogoji za zdrave in srečne pse in kako lahko skrbniki nanje vplivamo?
Kakovostna in raznolika hrana, mnogo gibanja in mentalne zaposlitve ter seveda jasno postavljene meje, kaj kuža sme in kaj ne. Pa seveda obilo crkljanja in ljubezni 🙂

Kdaj se lahko pasji skrbniki obrnemo nate?

Ko potrebujete nasvet v zvezi z uporabo zelišč, bodisi gre za težave kužka s kakšnimi kožnimi boleznimi ali pa drugimi bolezenskimi stanji, ki jih zelišča lahko ublažijo.

Katarina Kovačič je članica ZHP Kluba, kar pomeni, da imajo člani ZHP kluba posebne ugodnosti pri kupovanju njenih izdelkov. Še nisi del naše kosmate družine? Postani del naše kosmate družine še danes >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.