Domov » Ostalo » Koronavirus pri psih: praktični napotki

Koronavirus pri psih: praktični napotki

Objavljeno v Ostalo

Zadnje informacije so na voljo tukaj, klikni za vse info.
Nobene potrebe ni po paniki, potreba je po zdravi pameti!

Psi niso prenašalci in se ne morejo dobiti korone, koronavirusa, COVID-19 … od nas ali drugih ljudi. Stiskanje s psom na kavču je trenutno najbolj pametno “asocialno” in preventivno početje.

Koronavirus pri psih in vsa potrebna pojasnila v zvezi z njim, so na Veterinarski fakulteti natančno in strokovno opisali v tem prispevku

Pri veterinarju

Po mojih informacijah veterinarji delajo nemoteno, seveda pa morate ob obisku veterinarja delovati preventivno:

  • Pred vstopom v čakalnico si razkužite roke
  • V recepcijo vstopajte posamično oz. na termin počakajte zunaj ali  v avtu, tudi če za to niste dobili posebnih navodil. Manj gužve, manj ljudi na enem prostoru = PREVENTIVA
  • K veterinarju se obvezno naročite, tudi če do zdaj tega niste počeli
  • Vzdržujte priporočeno varnostno razdaljo
  • Ne hodite k veterinarju, če sumite da ste se okužili s koronavirusom. Tudi veterinarji so zdravstveni delavci, v stiku z mnogimi pacienti in niso v neomejenem številu. Če zboli vaš veterinar, kdo bo potem zdravil vaše živali?

PLAN B za varstvo, sprehajanje psa in druge posebnosti

Poudarjam, to ni panika, to je odgovorno vedenje:

  • Zagotovite si varstvo oz. oskrbo za psa v primeru, če zbolite – povežite se s prijatelji, ki bi jim zaupali varstvo psa. 
  • Psa nikakor ne sprehajajte, če menite, da ste zboleli. Ob sumu na okužbo ravnajte po navodilih pristojnih + še enkrat preberite zgornji odstavek.

Če imate doma pse s posebnimi prehranskimi potrebami, poskrbite, da bodo imeli na voljo ustrezno hrano. Če to pomeni, da bo 1 teden na peletih, čeprav ste absolutni zagovorniki surove hrane, bo pač na peletih. Razmere niso zastonj izredne. 

Ron ima trenutno strogo dieto zaradi vnetja trebušne slinavke in lahko je samo piščanca in riž. Piščanca nisem včeraj dobila nikjer, tako da je na HILLS veterinarskih konzervah, ki so bile edine na voljo s tako nizko vsebnostjo maščobe. V tem trenutku ni prostora za principe in pametovanje, zdravje je na prvem mestu.

In seveda: preložite vsa druženja z drugimi psi oz. njihovimi skrbniki.

Edini način, da zajezimo epidemijo je omejitev stikov na najnujnešje. Seveda si vsi želimo, da se življenje čim prej vrne v ustaljene tirnice in čisto vsak lahko prispeva k temu! Srečno in zdravo vam želim.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.