Domov » V živo » Miselni izzivi za pse: foto + video

Miselni izzivi za pse: foto + video

Objavljeno v V živo

Pretekli četrtek in petek smo se pasjeljubci ponovno družili na delavnici Miselni izzivi za psa, ki jo vodi Alja Willenpart. Namen delavnice je predvsem spodbuditi pasje skrbnike, da več pozornosti namenijo pasjemu skrčku, ki je prav gotovo najbolj poceni orodje za mentalno stimulacijo psa. Pasji smrček pa lahko aktiviramo na različne načine, nekaj smo jih spoznali tudi na delavnici.

Vonj psa pomirja

Kot smo na lahko na Aljinih predavanjih in delavnicah že većkrat slišali, je vohanje tisto, kar psa pomirja, sploh v primerjavi s fizično aktivnostjo, kot je recimo lovljenje žogic in palic. Slednje hitro dvigne srčni utrip, poviša se tudi nivo stresa, medtem ko se pes pri raziskovanju okolice s smrčkom pomiri ter na polno aktivira možgančke. S pomočjo ovohavanja pridobi številne informacije iz okolja, ki zahtevajo polno mero koncentracije – miselne aktivnosti.

Tovrstne aktivnosti so še posebej dobrodošle pri psih, ki jim je fizična aktivnost iz različnih razlogov omejena, se po naravi težko umirijo, so nesamozavestni ali imajo druge vedenjske težave, pri čemer je seveda treba poudariti, da je v takih situacijah nujen posvet s strokovnjakom.

Foto in video utrinki

Po uvodnem teoretičnem delu so psi na delavnici kot običajno raziskovali ti. »obogateno okolje«, sestavljeno iz številnih različnih predmetov. Seveda lahko okolje kadarkoli obogatimo tudi doma 🙂  Temu pa je sledilo izdelovanje različnih igrač iz odpadnih materialov, ki od psa ponovno terjajo premišljeno uporabo smrčka.

V fotogaleriji preverite, kako smo se imeli in kaj smo počeli:

Bi se nam radi prihodnjič pridružili? Potem se naročite na obvestilo o prihodnjem terminu!

Nikar pa ne spreglejte delavnice »Popoln obrok« za psa, ki bo na sporedu prav kmalu >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.