Domov » Trendi » Tokrat na testu: kunec!

Tokrat na testu: kunec!

Objavljeno v Trendi

Kunec – lahko prebavljiv beljakovinski vir, ki je še posebej primeren za alergike na izločevalnih dietah ali pa za tiste pse, ki se soočajo s pogostimi driskami, gastritisi in drugimi težavami, povezanimi s prebavnim traktom.  Kunčje meso je namreč lahko prebavljivo in nemastno meso, zato se lahko brez zadržkov tudi znajde na jedilniku psov, ki morajo izgubiti kakšen kilogram ali dva.

Naturavetal ga ponuja v obliki hladno stiskanih pelet, v katerih kunec predstavlja min. 60 % delež svežega mesa. Hrana je monoproteinska, kar pomeni, da vsebujejo samo in izključno kunčje meso kot edini vir beljakovin, tako meso kot vse ostale sestavine so iz virov, ki so namenjeni človeški uporabi (human-grade). Kot vir dobrih ogljikovih hidratov je uporabljena oluščena ajdova kaša, ki podpira delovanje jeter in pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja.

Rožiči za prebavo, kokosova maščoba za zdravo kožo, korenček za zdravo črevesno sluznico

Naturavetal peleto so okrepljeni s številnimi zelišči, začimbami in drugimi naravnimi dodatki, ki podpirajo delovanje imunskega sistema in pozitivno vplivajo na celostno zdravje in počutje psa.

Rožiči se po novem odkrivajo kot super hrana, malokdo pa ve, da lahko vse njihove krasne lastnosti apliciramo tudi na pse: rožiči niso namreč dobrodošli samo zaradi odlične vitaminsko-mineralne kombinacije, temveč predvsem zaradi vlaknin, ki pozitivno vplivajo na prebavo –  tudi pasjo!  O številnih pozitivnih učinkih kokosovega olja za pse čivkajo že ptički na veji, cenijo ga pa predvsem tisti pasjih skrbniki, ki imajo pse z različnimi kožnimi težavami in oslabljenim imunskim sistem. Visok delež lavrinske kisline v kokosovem olju namreč krepi imunski sistem, deluje protiglivično in protibakterijsko. Poleg vseh odličnih sestavin Naturavetal peleti vsebujejo tudi diatomejsko zemljo, ki v črevesju ustvarja neugodne pogoje za življenje in razvoj notranjih zajedavcev, poleg tega pa tudi pozitivno vpliva na zdravje kože in dlake. Saj veste – zdravje se lahko začne in konča prav v črevesju, saj se tam nahaja več kot 70 % imunskega sistema.

Potem imamo tukaj še korenček, ki pozitivno vpliva na črevesno sluznico, jagodičevje kot odličen vir naravnih antioksidantov, izvleček alg in preslico ter seveda ajdovo kašo … Pravi »boost« naravnih vitaminov in mineralov za dobro počutje.

Imejte pa v mislih, da morate nekaj časa vztrajati, če želite, da se bodo poznali rezultati, sploh če je pes na izločevalni dieti zaradi alergij.

Izključno naravni vitamini in minerali

Naturavetal ima še eno bistveno prednost pred konkurenti – vsebuje samo in izključno naravne vitamine in minerale.A zakaj je to sploh pomembno? Naravne vitamine in minerale naj bi telo (človeško ali pasje) lažje prepoznalo, absorbiralo in izkoristilo,poleg tega za razliko od umetno pridobljenih vitaminov nikoli ne obstajajo v izolirani obliki (recimo samo kot vitamin C), temveč skupaj z ostalimi hranilnimi snovmi, pomagači, zaradi česar naj bi bilo delovanje bolj sinergijsko in optimalno.

Začimbe, zelišča, alge, jagodičevje in drugi dodatki, kot je recimo pivski kvas, zato niso naključne sestavine, temveč skrbno premišljeni naravni dodatki, ki zagotavljajo uravnoteženost in popolnost obroka z vsemi potrebnimi vitamini in minerali – po naravni poti.

Ob tem verjetno ni treba poudariti, da pri Naturavetalu ne boste našli nobenih drugih sintetičnih aditivov kot so ojačevalci okusov ali konzervansi, hrana je tudi absolutno brez gensko spremenjenih organizmov in žit.

Pripravljeni tako, da se ohrani večina hranilnih snovi

Hladno stiskana hrana – peleti – so obdelani na nizki temperaturi (do 45°C), zaradi česar se ohrani večina hranilnih snovi. Meso je predhodno posušeno na zraku, ajdova kaša pa je oluščena in kuhana na pari, saj je v taki obliki za pse najboljše prebavljiva. Celoten postopek hladnega stiskanja traja samo nekaj minut, peleti pa so prijazni do pasjega želodca, saj se v njem ne napihnejo, ampak razpadejo, zaradi česar so primerni tudi za mešanje s svežo hrano.

Prav gotovo odlična rešitev za vse občutljive pse ali pa za take, ki bi jih radi občasno še posebej pocrkljali. Peleti pa so tudi krasen plan B za vse tiste, ki hranimo psa s svežo hrano in iščemo rešitev za dopust ali varstvo. Na voljo so v 1, 5 in 10 kg pakiranju, primerni za pse vse generacij 🙂

Hitro pod pod noge, dokler so še na voljo! Pelete s kuncem lahko bolje spoznaš tukaj >>>

PS: Kosmatincki.si so eden od ZHP ponudnikov, kar pomeni, da člani ZHP kluba nakupujejo s 5 % popustom. Potem vse skupaj postane še slajše!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

2 Responses

 1. Pia
  | Odgovori

  Mi smo prešli na to prehrano pred dobrimi tremi tedni. Konstantno se borimo z želodčnimi težavami in bruhanjem (tudi krvavim). Pred tem smo bili na surovi prehrani, ki pa jo je začel zavračat, zato smo zamenjali za pelete. Ravno zaradi težav, ki jih je imel, smo izbrali ta okus. Ima jih zelo rad, je ješč, živahen in brez želodčnih težav, vendar ima grozno mehko blato. Bili smo navajeni na lepe, čvrste iztrebke, zato je to prava nočna mora. Kakšni nasveti?

  • Lena Gregorčič
   Lena Gregorčič
   | Odgovori

   Pozdravljeni, s tem vprašanjem bi se sicer morali obrniti na proizvajalca oz. na uvoznika kosmatincki.si
   Prebava bi se načeloma morala umiriti v nekaj dneh, sicer pa lahko poskusite še s kakšno probitično kuro, sladkim krompirjem, hokaido bučo, korenčkovim granulatom … LP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.