Domov » V živo » Naravne rešitve: spet smo se imeli super!

Naravne rešitve: spet smo se imeli super!

Objavljeno v V živo

To soboto smo se družili na predavanju Naravne rešitve, ki ga je vodila Mojca Sajovic. Mojca je kinologinja z več kot 20-letnimi izkušnjami, vzrediteljica, predsednica Slovenskega kluba za bernske planšarske pse ter avtorica več kot 100 člankov na temo dopolnilnih metod zdravljenja, ki jih je redno objavljala v reviji Moj pes. Prav zaradi tega je več kot odlična oseba za hiter pregled različnih rešitev, ki obstajajo poleg klasične veterinarske prakse.

V dobri uri in pol, kolikor je trajalo predavanje, je Mojca predstavila homeopatijo, saj se je tudi sama izobraževala na tem področju. Poleg osnovnih temeljev in principov zdravljenja, gotovo ste že slišali, da se podobno zdravi s podobnim, so obiskovalci prejeli tudi nekaj konkretnih napotkov okoli domače homeopatske lekarne, doziranja homeopatskih zdravil ter seveda nekaj usmeritev, kdaj je fino, če se po pomoč zatečemo k strokovnjaku – veterinarju homeopatu. Kronična obolenja namreč zahtevajo drugačno obravnavo kot akutna stanja.

Nadaljevali smo z odkrivanjem sveta “rožic” – Bachovih cvetnih esenc, ki imajo blagodejne učinke na živali (in ljudi) ter so primerne kot podpora ob različnih stanjih: od blaženja vsakodnevnih stresnih situacij do reševanja hujših in bolj globokih vedenjskih težav. Ob tem je Mojca poudarila, da je pomoč Bachovega terapevta včasih neizogibna, predvsem zaradi njegove objektivnega pogleda na žival, saj imamo lahko kot skrbniki naše živali včasih preveč subjektiven pogled ali pristop, zaradi česar lahko nehote prezremo sporočila, ki nam jih namenja naša žival.

Seveda ni šlo brez predstavitve različnih terapij dotika ter takih rešitev, ki se jih sicer ne moremo lotiti sami (bioresonanca, akupresura, kiropraktika, akupunktura …), so pa v marsikaterem primeru praktično nepogrešljive.

Ko se odločimo za dopolnilne metode zdravljenja, jih lahko na naših živalih uporabljamo brez strahu, da bi prišlo do nezaželenih stranskih učinkov. Absolutno pa se moramo o njih podučiti, se posvetovati s strokovnjakom in pogosto tudi kombinirati med sabo različne metode, saj lahko na tak način dosežemo še boljše rezultate!

V uri in pol, kolikor je trajalo predavanje, se seveda ne da vsega povedati, lahko pa se vsaj malo razširi obzorja in pokaže, da alternativa obstaja. Svet dopolnilnih metod zdravljenja živali in različnih rešitev je krasno predstavljen na Mojčini spletni strani, hkrati pa vas tudi vabim, da si ogledate prihajajoče dogodke.

Seveda pa najlepša hvala vsem, ki ste prišli na soboto predavanje. Tisti, ki ste ga zamudili, lahko nekaj utrinkov preverite v spodnji fotogaleriji.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.