Domov » Trendi » Nov okus za nova gurmanska doživetja!

Nov okus za nova gurmanska doživetja!

Objavljeno v Trendi

Slastnemu lososu, lahkemu kuncu, odlični jagnjetini in univerzalnemu piščancu se je pred kratkim pridružil še nov okus – govedina! Kot velja za celotno Naturavetal Iinijo hrane za pse, so tudi peleti z govedino narejeni izključno iz sestavin, ki so primerne za človeško uporabo, brez gensko spremenjenih organizmov, koruze in soje ter seveda brez kakršnihkoli sintetičnih dodatkov.

Je vaš pes alergičen na govedino?

Ni problema – potem lahko izbirate med monoproteinskimi peleti z lososom ali kuncem, ki so zasnovani prav zaradi psov, ki imajo težave z alergijami ali občutljivo prebavo!

Pripravljena tako, da je primerna tudi za občutljive

Poleg visoke vsebnosti govejega mesa, ki je primerno tudi za človeško uporabo, Naturavetal peleti vsebujejo tudi proso, ki je še posebej primerno za pse z občutljivim želodcem. Proso je ti. pražito, ki ne vsebuje glutena, v Naturavetal hrani za pse pa je obdelano po posebnem, patentiranem postopku in odstranjena je zunanja lupina, ki jo psi ne morejo prebaviti). Tako obdelano proso je tudi za pse odličen vir različnih mikrohranil, med drugim je bogato tudi z vitamini B kompleksa. Pogosto pozabljamo, da je proso tudi odličen vir silicija, ki je še kako pomemben za ohranjanje zdrave dlake, kože in krempljev! Prav zaradi tega je hrana, bogata s silicijem, še kako dobrodošla pri pasjih alergikih, ki imajo neprestano različne težave s kožo.

naturavetal peleti z govedino
Nov okus: Naturavetal peleti z govedino!

Naturavetal peleti z govedino vsebujejo več kot 60 % svežega mesa. Meso je posušeno na zraku, da se tako pri predelavi v pelete ohrani čim več hranilnih snovi. Na zraku so sušena tudi vsa preostala zelišča, začimbe, sadje in zelenjava, ki so dodana Naturavetal peletom.

Hladno stiskanje

Poznavalci Naturavetal hrane za pse lahko ta odstavek izpustite, saj ste že seznanjeni s postopkom hladnega stiskanja. Tukaj gre za pomembno razliko z briketi, ki so ekstrudirani; sestavine za pelete so namreč obdelane na nižjih temperaturah (40 ˙C), pa še to le za nekaj minut. Zaradi take priprave se hrana v želodcu ne napihne, zaradi česar se zmanjša tudi možnost za zasuk želodca. Pelete lahko brez težav kombinirate tudi s svežo hrano oz. s surovim mesom.

peleti naturavetal hladno stiskani z okusom govedine
Slastni peleti so lahko drobljivi, tako da pridejo v poštev tudi za starejše pse z oslabjenimi zobmi ali pa za pse manjših pasem.

Povečana vsebnost goveje maščobe

Naturavetal peleti z govedino vsebujejo povečan delež maščob, ki so pridobljene iz živalskih in rastlinskih virov. Goveja maščoba pozitivno vpliva na zdravje mišic, kokosova maščoba, ki je uporabljena v omenjenih peletih, pa vsebuje visok odstotek lavrinske kisline, ki pozitivno vpliva na imunski sistem, saj deluje protivirusno, protibakterijsko in protivnetno. Ob tem velja poudariti, da maščobe niso obdelane na visokih temperaturah, saj imajo lahko v nasprotnem primeru negativne posledice na metabolizem v telesu.

Pisan spekter zdravih sestavin

V peletih z govedino bomo tako našli tudi rožič, ki odlično vpliva na zdravje črevesja pa korenček, ki vsebuje veliko betakarotenov. Izvleček morskih alg je odličen naraven vir kalcija, šipek in robide pa spodbujajo delovanje celotnega imunskega sistema. Potem je tukaj še diatomejska zemlja, ki nima pozitivnih vplivov samo na črevesje, temveč tudi na kožo in dlako pa različna zelišča in začimbe (njivska preslica, peteršilj, koromač, regrat, artičoke), ki spodbujajo presnovo, če jih naštejem samo nekaj.

Vsaka sestavina, ki jo Naturavetal vključi v prehrani, je skrbno izbrana in premišljena, saj je vsaka zase pomembna kot naravni vir vseh potrebnih vitaminov in mineralov v pasjih hrani. Naturavetal hrana za pse namreč ne vsebuje sintetičnih vitaminov in mineralov!

Odlična izbira za vsakodnevno prehrano

Naturavetal peleti z govedino so ješči in slastni, zato se jih bo vaš pes prav gotovo razveselil v pasji skledi, bodisi kot vsakodnevni obrok ali kot dopolnilna prehrana ob sveži hrani, ki mu jo sicer pripravljate. Peleti so sicer sami po sebi »popoln obrok«, zato jim ni treba ničesar dodajati, mnogi pasji skrbniki pa po njih posežejo zato, da jih kombinirajo s svežo hrano. V vsakem primeru – dober tek 🙂 In tudi cena je žepu prijazna!

Naturavetal pelete z govedino dobiš tukaj >>>

Kosmatincki.si so tudi eni izmed ZHP ponudnikov, kar pomeni, da člani ZHP Kluba pri njih kupujete ceneje!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.