Domov » Surova hrana za pse » »Ne predstavljam si človeške hrane v obliki suhih briketov ali peletov«

»Ne predstavljam si človeške hrane v obliki suhih briketov ali peletov«

Objavljeno v Surova hrana za pse

Dean in kuža Brik, mali angleški hrt, sta nedvomno poseben par. Dean je velik zagovornik sveže hrane za pse in edina stvar, ki jo obžaluje, je ta, da Brika ni začel hraniti s svežo hrano takoj, ko se jim je ta pridružil pod streho. Dean je definitivno brez dlake na jeziku, zato moraš prebrati njuno zgodbo!

Zakaj si se odločil, da Briku ponudiš svežo hrano?

Za moje pojme je pes kot človek, le da ne zna govoriti in tako razmišljati kot mi. Ne predstavljam si človeške hrane v obliki suhih briketov ali peletov dan za dnem in mislim, da ima tudi pes raje svežo –  natur, surovo, zdravo prehrano brez vseh aditivov, dodanih okusov, …

Si imel na začetku kakšne težave? Kašne?

Na začetku, ko smo psa pripeljali domov, smo ga imeli za kratek čas na briketih in pločevinkah, kmalu za tem smo prešli na pelete, spoznali to spletno stran, ki nam je razširila oz. razsvetlila vedenje o pasji prehrani. Pričeli smo z uvajanjem sprva rahlo pokuhane oz. popražene naravne hrane, zatem pa »čez noče« prešli na popolno surovo prehrano. Na naše začudenje, pes ni imel popolnoma nobenih prebavnih motenj oz. težav.

Kaj so bili na začetku tvoji največji zadržki ali pomisleki?

Niti ne vem natančno, zakaj psa nismo že takoj ob prihodu začeli navajati na surovo prehrano. Z vseh strani si bombardiran, kaj je najboljše za psa. Eni priznavajo samo brikete, drugi pelete, tretji mešanje vsega, … Če pa človek začne uporabljati lastno pamet in razmišljati s trezno glavo pa ugotovi, da je naravna oz. surova prehrana gotovo najbolj zdrav obrok. Vse pa je gotovo odvisno tudi od tega, zakaj si se odločil za psa in kakšno vlogo pes igra v družini.

Rubrika »Petman intervjuji« je serija mini intervjujev s pasjimi skrbniki, ki brez dlake na jeziku zagovarjajo in prakticirajo svežo hrano za pse. Vsak s svojim »sistemom« in na način, ki ustreza njihovemu psu. Intervjuje, slastne nagrade za pasje soustvarjalce in zaključno presenečenje, kamor upam da, pridete tudi vi, je omogočil Petman. O presenečenju vas še obvestim – če bi že zdaj povedala, kaj vas čaka, potem to ne bi bilo presenečenje 🙂

Ali psu ponujaš striktno surovo hrano ali tudi kaj kuhaš? Zakaj?

Že dobro leto smo striktno na surovi prehrani (prava razmerja mesa, drobovine, kosti, zelenjave, ogljikovih hidratov, omega-3 maščobnih kislin, …). Razen pri ribah pa moramo uporabit ponev in jih na rahlo popeči. Sicer pa ne posegamo po termičnih obdelavah hrane, ker menim, da se na tak način uničujejo določene hranilne snovi v njej.

Kakšne so (po tvojem mnenju) prednosti sveže hrane za pse, kaj je največja korist, ki jo recimo opaziš tudi pri svojem psu?

Prednost surove oz. sveže hrane vidim v kakovosti, zdravju ter temu, da je brez aditivov – barv – okusov – konzervansov, … Pri našemu kužku se je popolnoma uredila prebava, dobil je lepo sijočo, svilnato-mehko dlako, nima nobenih alergij ali prhljaja, zobje so beli in popolnoma brez oblog, nobenega zadaha iz gofle, dobil je močno kostno konstrukcijo, … .

Si predstavljaš, da bi zdaj kakorkoli drugače hranil tvojega psa?

Kolikor imam las na glavi, mi je žal, da psa nisem začel hraniti s surovo, naravno hrano, že takoj ob prihodu v naš dom!!!

Kaj polagaš na srce tistim, ki o prehodu na surovo hrano komaj premišljujejo ali pa vanjo dvomijo, imajo morda take zadržke, kot si jih ti imela na začetku?

Naj piše kdorkoli karkoli hoče, poslušajte svojo zavest in tako kot sebi, ponudite tudi vašemu ljubljenčku, vse najboljše! Z zdravo prehrano boste gotovo pripomogli k manj zdravstvenim težavam in gotovo podaljšali čas skupnega bivanja pod isto streho.

Ne spreglej bogate ponudbe surove hrane za pse Petman!

Surova hrana za pse je na voljo v trgovini Gali in Nika. Nisi iz Ljubljane? Ni problema! Spletna trgovina Gali in Nika surovo meso dostavi na dom. Meso je v termoboxu, tako da pride na vaš naslov seveda zamrznjeno in ne odtajano! Preveri “popolne obroke” in 100 % mesne pakete >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.