Domov » Trendi » Nore kombinacije mokre hrane

Nore kombinacije mokre hrane

Objavljeno v Trendi

Medtem ko iščemo različne kompromise med svežo hrano, peleti, občasnim takim in drugačnim gurmanskim razvajanjem ter različnimi kompromisi za dopuste in varstva, pogosto pozabimo, da je rešitev lahko nadvse praktična: kakovostna mokra hrana v pločevinkah, ki bo zadovoljila tudi najbolj kraljevske pse, pa tudi take z alergijami ali morebitnimi ledvičnimi težavami.

Asortiman okusov, ki ga predstavljam danes, je nadvse pester, tako da ni vrag, da ne bi našli primerne specialitete tudi za vašega psa!

Divji zajec, bivol ali kaj bolj klasičnega?

Naturavetalova linija mokre hrane za pse razvaja z okusi, primernimi za vse želodčke J Izbirate lahko med bivolom ali divjim zajcem ali bolj klasičnim puranom, piščancem ali jagnjetino. Pravi »volkci« pa se bodo gotovo navdušili nad divjačinskim mesom.

Nabor okusov je res širok!

DOBRO JE VEDETI: Mišičnemu mesu so v optimalnem razmerju dodani organi, ki so odličen vir različnih vitaminov in mineralov, vse skupaj pa je dopolnjeno s skrbno izbrano zelenjavo, sadjem, izbranimi zelišči in dobrimi viri ogljikovih hidratov. Vse sestavine so kuhane na nizkih temperaturah in v kratkih časovnih intervalih, saj se tako ohranijo vsi naravni vitamini in minerali. Pločevinke so polnjene ročno in hrana vsebuje samo naravne konzervanse.

Popoln obrok - divjačina
Popoln obrok – divjačina

Kaj menite, katera bi vašemu psu najbolj ustrezala?

  • Canis plus DIVJAČINA

Divjačinskemu mesu je dodana mešanica gozdnih jagod, ajda, hruške.

  • Canis plus JAGNJETINA

Jagnjetina vsebuje še bučke, buče, šipek, koprivo …

  • Canis plus PIŠČANEC

Piščančje meso je dopolnjeno s proseno kašo, zeleno, regratom, peteršiljem …

  • Canis plus PURAN/LOSOS

Puran in losos sta dopolnjena s pastinakom (daljni sorodnik korenčka), jabolki, vodno krešo, spirulino …

  • Canis plus BIVOL

Pločevinka z mesom bivola vsebuje tudi neočiščene zelene vampe bivola, hruške, pastinak, koromač …

  • Canis plus DIVJI ZAJEC

Meso divjega zajca je dopolnjeno s korenčkom, brokolijem, marelicami …

Za natančen opis sestavin obiščite spletno stran prodajalca (povezava na koncu prispevka), sicer pa, kot že vese: sintetičnih dodatkov in žit ni, gensko spremenjenih organizmov prav tako ne, meso in ostale sestavine so primerne za človeško uporabo. Vsi vitamini in minerali so izključno naravnega izvora.

Popolni obroki

Vse  predstavljene pločevinke so ti. »popoln obrok«, kar v praksi pomeni, da jim ni treba ničesar dodajati, saj vsebujejo vse hranilne snovi v optimalnih razmerjih. Vse, kar morate narediti je, da jih postrežete v skledo in počakate, da jo pes poliže do čistega.

Primerne za alergike in pse z ledvičnimi težavami

Ob porastu številnih alergij in intoleranc na prehrano, ste prav gotovo seznanjeni s protokolom, ki se običajno svetuje ob tovrstnih težavah. Običajno se v prehrano psa vključi bolj »eksotične« beljakovinske vire, s katerimi pes še ni bil v stiku (zajec, konj …), se na taki prilagojeni prehrani vztraja nekaj tednov, nakar se postopoma začne dodajati še druge sestavine. Zaradi skrbno izbranih sestavin, dobrih virov ogljikovih hidratov in drugih naravnih dodatkov (olja, alge …), po katerih slovi Naturavetal, so omenjene pločevinke, zlasti divji zajec, odlična izbira za alergike. Ob tem velja omeniti še mokro hrano s 100 % račjim mesom, ki se lahko uporabi za namen izločevalne diete, a ne pozabite, da je to dopolnilna hrana, kar pomeni, da jo morate ustrezno dopolniti s primerno zelenjavo, dobrimi viri ogljikovih hidratov in drugimi dodatki, ki bodo zagotovili popoln in uravnotežen obrok.

Naturavetal pločevinke so na voljo v 410 g in 820 g pakiranju.

Naturavetal mokra hrana za pse pa je nadvse primerna tudi za pse, ki imajo različne težave z ledvicami. Ob ledvičnih dietah smo običajno soočeni z dietnimi briketi, vendar je po zagotovilu proizvajalca (in nenazadnje kmečki logiki …) prilagojena sveža hrana bistveno boljša izbira, enako dobro pa se obnese tudi Naturavetal mokra hrana za pse.

Koga bodo Naturavetal pločevinke prav tako navdušile?

Prav gotovo vse, ki pse hranite po BARF principih in iščete ustrezno alternativo za tiste dneve, ko hranjenje s svežo hrano ni mogoče (dopust, varstvo ….), hladno stiskani hrani pa se želite iz takih in drugačnih razlogov izogniti. Lahko jih uporabite tudi kot »back-up« v omari za tisto nedeljo zvečer, ko zaloga mesa v skrinji čudežno izgine, enako prav pridejo tudi v primerih, ko se pes zmrduje nad ponujeno hladno stiskano hrano, ki bi jo pojedel zgolj v primeru, da ji dodate nekaj slastnega.

Ne pozabite: hladno stiskano hrano lahko – za razliko od briketov – brez težav mešate s svežo oz. mokro hrano. Če briketov še niste menjali za pelete, je zdaj pa že res skrajni čas (preberi več o tem), v vsakem primeru pa lahko že za jutrišnji obrok psu ponudite eno izmed Naturavetal pločevink v izbranem okusu. Moj favorit je divjačina, Ron se strinja 🙂

Celotno ponudbo mokre hrane in vse slastne sestavine lahko preverite tukaj >>>

PS: Ne pozabi, kosmatincki.si so ZHP ponudniki, kar pomeni, da člani ZHP kluba kupujete ceneje!

 

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.