Domov » Ostalo » Odpoklic briketov Hills (marec 2019)

Odpoklic briketov Hills (marec 2019)

Objavljeno v Ostalo

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS), je v torek, 5. marca 2019, objavila odpoklic Hill’s hrane za pse (konzerve, ne brikete, kot je navedeno v naslovu – tiskarski škrat :P) Kot vzrok odpoklica navajajo:

»Hrana lahko vsebuje visoko vsebnost vitamina D, ki presega priporočeno najvišjo vsebnost v krmi za pse. Visoka vsebnost vitamina D, v krajšem obdobju krmljenja ne povzroča skrbi. V daljšem obdobju krmljenja pa lahko privede do zdravstvenih težav pri psih (odvisno od vsebnosti vitamina D in izpostavljenosti živali). Pri psih se lahko pojavijo znaki, kot so bruhanje, izguba apetita, povečana žeja, povečano uriniranje, pretirano slinjenje in izguba teže. Visoke vsebnosti vitamina D v krmi za pse lahko povzročijo resne zdravstvene težave pri psih, vključno z okvaro ledvic.«

Odpoklicani niso vsi briketi znamke Hill’s, temveč samo določene linije: Prescription diet i/d,  Prescription diet w/d,  Science plan canine mature adult active logevity chiken, Science plan canine advance adult fitness chicken, Prescription diet z/d. Več na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije.

Že pred časom se je na spletu špekuliralo, da so bili omenjeni briketi v tujini neposredno krivi za smrt in zastrupitev večjega števila psov.

Ali si lahko ob tej priložnosti dovolim nekaj sarkazma? Ker gre za brikete, bo za napako verjetno zadostovalo opravičilo. Če bi se šlo za neoporečno surovo meso, bi srenja skočila pokonci in kot edini varen način hranjenja psov in mačk predlagala brikete. Verjetno Hillsove 🙂 Zagovorniki sveže hrane za pse pa bi se morali še mesece zagovarjati, da ne škodimo niti psom niti okolici …

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.