Domov » Surova hrana za pse » Najbolj “simple” pasji sladoled

Najbolj “simple” pasji sladoled

Objavljeno v Surova hrana za pse

Pasji sladoled lahko brez velikih muk in napora pripravimo sami doma. Zanj potrebujemo samo dve sestavini, pladenj za ledene kocke in nekaj prostora v zamrzovalniku.

Sestavine za pasji sladoled

  • 1 velika zrela banana
  • 1, 5 dcl kozjega mleka (Priporočam Naturavetal kozje mleko v prahu)

Banano narežemo na koščke in jo v blenderju zmešamo skupaj s kozjim mlekom tako, da dobimo gosto teksturo. (Z)mešanico nato prelijemo v pladenj za ledene kocke ter postavimo v zamrzovalnik. Pasji sladoled bo nared že čez 2 do 3 ure.

Ne pozabite pa, da ga odmerjamo po kockah in ne kepicah 🙂 Za manjše pse bo ena ledena kocka že čisto dovolj, medtem ko lahko pri večjih psih ponudimo tudi 2 do 3 kocke sladoleda za pse na dan. Prevelika količina lahko vodi v prebavne težave (beri: driska) in tega absolutno nočemo! Mi hočemo samo psa malo ohladiti in pocrkljati 🙂

Banano po želji nadomestite z drugim sadjem ali pa namesto nje uporabite kakšno slastno surovo meso; sladoled za pse lahko vedno obogatite z različnimi dodatki, ki jih vaš pes obožuje.

Se sprašujete, zakaj kozje mleko?

kozje mleko za pse

Kozje mleko je odličen »booster« za imunski sistem in ga lahko v pasjo hrano dodajamo ob različnih priložnostih, še posebej pa je dobrodošel pri brejih in doječih psicah ter njihovih mladičkih, pri okrevanju po operacijah, boleznih, ki so povezane s pljuči … Večina psov, ki ima težave s kravjim mlekom (alergije ali laktozno intoleranco), kozje mleko in izdelke iz kozjega mleka normalno prebavi. Kozje mleko je namreč bistveno lažje prebavljivo in manj alergeno. Več o kozjem mleku za pse si lahko preberete tukaj.

PRO nasvet: Da dobite bolj »kremasto« in polno teksturo sladoleda zmešajte 2 merilni žlici kozjega mleka z 1, 5 dcl mlačne vode!

Naturavetal kozje mleko v prahu sem izbrala iz preprostega razloga: ker je praktično. Sveže kozje mleko se hitro pokvari, medtem ko imam lahko dehidrirano različico vedno pri roki in jo lahko uporabim ob različnih priložnostih, ne samo za sladoled za pse!

Ta pasji sladoled je res odličen in sploh ne dvomim, da si tudi sami ne boste privoščili kakšne kocke. Definitivno odlična osvežitev za prihajajoče vroče poletne dni!

Kozje mleko v prahu pa dobiš tukaj >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.