Domov » Trendi » Praktične rešitve za oddih na morju

Praktične rešitve za oddih na morju

Objavljeno v Trendi

Medtem ko ste eni prvi del oddiha že izkoristili, se drugi na zaslužene počitnice komaj odpravljate. Ker midva z Ronom to poletje preživljava na Obali, točno veva, kaj je kužkom na morju všeč in kaj je za njihove skrbnike praktično.

Tako da če bi šla midva zdaj na dopust, bi s sabo vzela …

Korenčkov granulat

Driska. Vedno pride, ko si jo najmanj želite; lahko je posledica stresa zaradi vožnje, menjave okolja, na morju pa se lahko pojavi tudi zaradi pitja slane vode. Pes je sicer ne bo načrtno pil, jo bo pa nehote veliko zajel med samim plavanjem, sploh če v vodi lovi in prinaša igrače. “Morsko drisko” boste prepoznali na enostaven način, saj iztrebka praktično ne bo, bo samo … voda.

Korenčkov granulat je lahko odlična pomoč, ko ponagaja prebava. Gre za dehidriran korenček, ki ga zmešate z vodo, počakajte nekaj časa, da se hidrira in zmešate v hrano. 

Zaradi dehidrirane strukture in priročnega pakiranja je nepogrešljiv na dopustu, dobro vam bo koristil tudi po končanem dopust. Driska nikoli ne počiva 🙂 Rok trajanja dolg, cena ugodna! Več >>>

Hladno stiskana hrana …

Korenčkov granulat lahko mešate s surovo ali kuhano hrano, a na dopustu se bodo najbolje obnesli peleti – hladno stiskana hrana za pse, tudi če sicer psa hranite s surovo hrano. So praktični za transport, ne potrebujete hladilne in ni vam treba skrbeti, kaj se bo z njimi zgodilo, če boste obtičali kje na poti s pokvarjeno klimo ali pa če v apartmaju ne bo dovolj prostora v skrinji. Po peletih posega čedalje več pasjih skrbnikov, ki želi najti zdravo, a enako praktično alternativo briketirani hrani, zaradi hladnega stiskanja pa po njih pogosto posežejo tudi BARF navdušenci, ko iščejo praktične rešitve.

Peleti so popoln obrok, pri Naturavetalu jih dobite v različnih okusih, tako poletnih (losos) kot takih, ki so primerni za največje občutljivčke (peleti s kuncem). Vsebujejo izključno naravne vitamine in minerale, so brez gensko spremenjenih organizmov in glutena, vse sestavina pa so – jasno – primerne za človeško uporabo (human-grade). Več >>>

… ali pasje klobase.

Če nikakor niste navdušeni nad suho hrano, jo lahko brez težav zamenjate s pasjimi klobasami, ki jih potem enostavno dopolnite s svežo zelenjavo, sadjem in drugimi viri dobrih ogljikovih hidratov. Posebno pakiranje in tesen ovoj klobas omogočata, da je vsebina zaščitena pred potencialno nevarnimi mikroorganizmi, po odprtju jih enostavno shranite v hladilniku – podobno kot drugo svežo hrano. Za prenašanje naokoli so bistveno lažje kot pločevinke, nabor okusov je odličen, najbolj izstopa kozje meso! Več o njih si preberite tukaj.

Za hiter snack: sardelice!

Da bo poležavanje na plaži hitreje minilo, s seboj vzemite posušene sardelice – mislim, saj ste na morju, mar ne? Sušene sardelice so slasten pasji priboljšek tudi za pse, ki rib načeloma ne marajo. So mehke in se lahko natrgajo, tako da starost psa in stanje zob ni ovira za sladkanje, priročne so tudi kot hiter snack na treningih in priboljšek za šolanje ter absolutno – za rahlo okrepčilo med enim in drugim plavanjem. So popolnoma naravne in pes bo prepričan, da ste jih zanj ulovili sveže ter jih tudi dehidrirali na skrito 🙂 Brez trnka jih ulovite tukaj.

Ne pozabite poskrbeti za tačke!

Na morju pa morate absolutno poskrbeti tudi za nego tačk, pa četudi je to edina nega, ki jo boste vložili v psa (poleg tuširanja po kopanju v slani vodi). Pasje blazinice so v neposrednem stiku s tlemi, zato jim morate veliko pozornosti nameniti ob ekstremnih vremenskih razmerah, torej hud mraz (včasih ga je spremljal sneg …) ali vročina. Ni treba, da je vročina prav huda, saj se asfalt hitro pregreje in povzroči opekline ter druge poškodbe blazinic. Posledično tudi dolgotrajno okrevanje!

Seveda je najboljše, da se izognete hoji po vročem asfaltu, izberite raje travo, senco, glavne sprehode pa opravite v hladnih delih dneva, torej zjutraj in zvečer. Blazinice pa le zaščitite s kombinacijo negovalnih olj Canis extra plus, ki bodo poskrbela za vlaženje kože ter primerno zaščito. Uporabite pa ga lahko tudi na suhi in poškodovani koži in tako ubijete dve (ali več) muh na en mah. Več >>>

Vse našteto najdete v naši najljubši spletni trgovini kosmatincki.si, če pa ste doma v Ljubljani ali okolici, bosta Jure in Valerija vesela tudi obiska v njuni fizični trgovini v Domžalah (Rojska cesta 18d), med 9. in 12.uro ter od 14 – 19. ure. 

 

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.