Domov » Trendi » Naturavetal klobase za pse: nabor številnih okusov

Naturavetal klobase za pse: nabor številnih okusov

Objavljeno v Trendi

Za letošnje prvomajske praznike bomo žarili in žareli nekoliko drugače kot smo sicer vajeni, a nič ne de; verjamem, da bo kmalu to samo spomin in sploh ni nujno, da tako slab 🙂 Ukrepi gor ali dol, kužki bodo seveda vestno vztrajali ob mizi in čakali na usmiljenje ter gržljaj piknik hrane. A namestno mastnega mesa jim raje ponudite Naturavetal klobaso!

Mastna “piknik” hrana je pri psih lahko vzrok za različne prebavne težave in tudi druge bolj resne zdravstvene zaplete, kot je recimo vnetje trebušne slinavke (pankreatitis). Prav zaradi tega je veliko bolj smotrno, če se prosečemu pogledu uprete in priboljške z mize v tem primeru nadomestite s primernimi alternativnimi. Prav tako se na daleč izognite vsem termično obdelanim kostnem, ki nikakor niso primerna hrana za pse! Kosti za pse morajo biti vedno surovo in mesnate!

Okusi, vredni greha

Ni vrag, da v bogatem repertoarju okus ne bi našli takega, ki ne bo ustrezal vašemu psu: na voljo so Naturavetal klobase za pse s konjskim mesom, kuncem, jagnjetino in divjačino (vsebuje kombinacijo jelena, srne, divjega prašiča). Moj absolutni favorit je klobasa s kozjim mesom, ki se ga sicer izjemno težko dobi, na voljo pa imate tudi klobaso z mesom pašne jagnjetine.

Nabor okusov je prav gotovo primeren za alergike, saj so vse klobase monoproteinske. Poleg mišičnega mesa vsebujejo še organe iz istega beljakovinskega vira in ker gre za izključno mesno vsebino, so seveda brez žit, glutena in drugih “polnil”, prav tako pa so brez dodanih sintetičnih vitaminov in mineralov.

Pasje klobase Naturavetal: 100 % naravne in slastne

Nekateri jim pravijo tudi salame, saj njihovo pakiranje zaradi ovoja močno spominja … no ja, na salame – ali klobase. Ampak to v resnici niti ni pomembno, psi se bodo s temi detajli še najmanj obremenjevali; torej naj bodo salame ali klobase, samo da je skleda polizana do čistega!

Naturavetal klobase za pse
Bogata izbira okusov, preverjene sestavine in nobenih sintetičnih dodatkov: Naturavetal, kot ga poznamo!

Tesen ovoj je tisti, ki poskrbi za zaščito pred mikroorganizmi. Ovoj tudi preprečuje dostop kisika do mesa ter da bi se meso posušilo. Po odprtju lahko klobasico hranite v hladilniku še 4 do 5 dni, seveda pa jo lahko tudi zamrznete, kot bi zamrznili “sveže meso” ter jo potem odtajate ob naslednji priliki. Klobase so konzervirane po naravnem postopku in ne vsebujejo sintetičnih konzervansov; meso pa je nežno kunano na pari po posebnem postopku, kar optimalno vpliva na vsebnost hranilnih snovi, ki se tako ohranijo v največji možni meri.

Naturavetal klobase za pse so linija dopolnilne prehrane, saj vsebujejo zgolj 100 % meso (mišičnino in organe). To pomeni, da psa ne morete hraniti izključno in samo s pasjimi klobasami – kombinirati jih morate ali s peleti (lahko tudi v istem obroku) ali z drugo ti. popolno hrano (lahko to so pločevinke, uravnotežena surova hrana …). Odlično se obnesejo kot samostojni obrok nekajkrat tedensko ali kot priboljšek.

Seveda pa jih zlahka spremenite tudi v uravnotežene obroke (več o tem čez nekaj vrstic). Izjema je klobasa za pse iz pašne jagnjetine, ki poleg mesa in organov vsebuje tudi proso in kozje mleko. Ta okus klobase spada med popolno hrano, kar pomeni, da je primerna za vsakodnevno hranjenja psa.

Kako popestriti in uravnotežiti Naturavetal klobase za pse?

Naturavetal klobase za pse zlahka postanejo popoln obrok in primerne za vsakodnevno (dolgotrajno) hranjenje, če v njih vmešate zelenjavo in/ali dobre vire ogljikovih hidratov: ajdova kaša, prosena kaša, ovseni kosmiči, pa brokoli, bučke, korenček, rdeča pesa … skratka, čisto vse, kar pride v poštev tudi pri pripravi surovih obrokov. Enostavne rešitve pa ponuja tudi Naturavetal: pasje klobase lahko dopolnite s korenčkovim granulatom (primerno sploh za pse, ki imajo občutljivo prebavo) ali s ti. BARF kosmiči, dehidrirano mešanico zelenjave, sadja, zelišč, ki jo samo prelijete z vodo, dodate k izbranem okusu pasje klobase in uravnotežen obrok je narejen!

Klobase Naturavetal dopolnite ali s korenčkovim granulatom ali BARF kosmiči; no, pa s svežo zelenjavo, če jo imate pri roki.

Praktična rešitev za trenutke, ko ne morete dostopati do sveže hrane

Naturavetal pasje klobase lahko kombinirate z različnimi dodatki ter jih uporabite za vsakodnevno hranjenje ali pa jih nekajkrat tedensko ponudite kot samostojni obrok. Zaradi 100 % vsebnosti mesa in praktičnega pakiranja pa so več kot primerne za vse, ki prisegate na BARF prehrano in vas skrbi, s čim hraniti psa v situacijah, ko je dostop do svežega mesa otežen. Bi rekla, da so to običajno dopusti, ampak kako bo letos z njimi, še ne vemo. Vsekakor pa je fino, da za vsak slučaj še pred tem potestirate, kateri okus vašemu kosmatincu najbolj ustreza!

Tukaj preveri Naturavetal klobase za pse >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.