Domov » Ostalo » Prepoved hranjenja živali v Ljubljani

Prepoved hranjenja živali v Ljubljani

Objavljeno v Ostalo

Mislim, da mi na blogu manjka nova kategorija: bizarno.

V najlepšem mestu na svetu bodo problematiko zapuščenih živali rešili tako, da se jih ne bo več smelo hraniti na javnih površinah. Zakaj raje ne kaznujejo tistih, ki ne poskrbijo za kastracijo in sterilizacijo svojih živali? Zato, ker jih itak ne dobijo, če pa jih že dobijo, inšpekcija ugotovi, da je vse v najlepšem redu.

Odločitev je bizarna, ni dolgoročno učinkovita in ne spominja na napreden narod, ampak Slovenci smo itak radi nazadnjaški. Še bolj bizarni so argumenti nekateri slovenskih veljakov, ki pravijo, da potepuške mačke spadajo v zavetišče.

Ha, ha.

Dragi ljudje, zavetišča so polna nikogaršnjih – potepuških mačk, tiste, ki pa živijo na očitno zlatem ljubljanskem betonu, pa so prostoživečke. In dragi moji, prostoživeče mačke so odgovornost vseh nas: vedno, ko ne steriliziraš ali kastriraš mačke, imaš na grbi nekaj prostoživečk in povoženih mladičev. Vedno, ko spoznaš nekoga, ki ne kastrira in sterilizira mačk in ga o tem ne podučiš, nosiš na grbi del odgovornosti. In vedno, ko v tvojem okolišu opaziš mačko, za katero se narediš, da ti je vseeno (ker ni tvoja), nosiš del odgovornosti.

Kaj lahko iz tega sklepate? Manj potepuških mačk bo takrat, ko bodo ljudje ustrezno poskrbeli za njih (sterilizacija in kastracija). Če bomo nehali hranit prostoživeče živali, bodo sčasoma res šle v večna lovišča, ampak pred tem bodo še pustile leglo mladiče, ki bodo imeli mladiče in tej bodo imeli mladiče. Problem ne bo rešen!

Pa lepo prosim, ne zdaj o tem, da naj si mačka sama ulovi hrano, ker potemtakem dajte tudi vi jest samo tisto, kar pridelate na vrtu. Aja…nimate vrta, shit. Niti balkona, a ne? 😉

Prostovoljci samo opravljajo dirty job in zdaj bodo zato še kaznovani.

Ampak tako bo, dokler bodo odloke sprejemali gospodje v polikanih oblekah, ki menijo, da mr. Pet prodaja pasje in mačje mladiče.

Na spletu vidim pozive društev, ki pišejo, naj se mačke hrani diskretno. Se strinjam in podpiram, ampak v tem primeru ne morem biti diskretna, zato komaj čakam, da pridem v Ljubljano in nesem pred mestno hišo sveža in krvava jetrca za lačne mačke, pa še malo starega kruha za golobe. Zakaj? Ker je to moja pravica – verska pravica. Za vse, ki verujemo v Čezvesoljsko zombi cerkev blaženega zvonjenja,  je hranjenje zapuščenih živali sveta dogma in verska pravica ne sme biti kršena.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.