Domov » Surova hrana za pse » Sardele so odlična riba za psa!

Sardele so odlična riba za psa!

Objavljeno v Surova hrana za pse

Surove sardele so eden izmed mojih in Ronovih najljubših obrokov; zame zato, ker je nadvse praktično en večer prej odmrzniti nekaj rib, za psa pa zato, ker se mu cedijo sline že tako ko vidi, kaj se na pultu odtaja. V primerjavi z lososom in tuno, ki so v pa so tudi bistveno cenejše in dejansko jih lahko dobimo sveže, saj so lokalne ribe, direkt iz našega ne tako onesnaženega morja. Med ti. jadranske sardele spadajo še sardoni, inčuni, papaline in še nekaj drugih “sorodnih” rib. Za sardele velja še ena velika prednost, saj so za razliko o lososa in tune na dnu prehranjevalne lestvice, so prav gotovo “divje” in ne gojene, ker so manjše pa ne vsebujejo težkih kovin, kot recimo losos in tuna. A o tem kaj več kdaj drugič.

Kot “popoln” obrok ali del obroka

Sardele lahko občasno postrežemo kot celoten obrok ali pa jih nekajkrat tedensko dodamo k “običajnim” obrokom. Sardele so za psa odličen vir omega-3 maščobnih kislin (n-3) in predstavljajo “popoln” obrok, saj vsebujejo praktično vse, kar naj bi vseboval popoln pasji obrok po plenskem modeluSurova hrana za pse (kosti, organe, “mišično” meso). Poleg visoke vrednosti n-3, so tudi odličen vir E in D vitaminov, selena in kalcija. 

Sardele lahko psu postrežemo surove. Če se bojite okužb, potem jih pred serviranjem zamrznite ali pa kupite take, ki so že zamrznjene. Sardele iz pločevinke so izhod v sili in če že izberete to možnost, naj bodo vsaj v lastnem soku ali pa olje res dobro sperite. Psu in mački lahko sardele brez težav postrežemo skupaj s kostmi, saj če boste naslednjič analizirali sardine v konzervi (za ljudi ali živali) boste videli, da so konzervirane skupaj s kostmi in naslednjič, ko boste na morju naročili ocvrte sardele boste videli, da jih boste prav tako dobili skupaj s kostmi.

Seveda je tukaj predpostavljeno, da je pes navajen jesti surovo hrano. Če je ni, morate najprej urediti prehod iz briketirane na svežo prehrano.

Kaj pa, če pes ne mara jesti surovih rib?

Veliko psov se zmrduje nad surovimi ribami; v tem primeru jih lahko na hitro vržemo v krop ter psa počasi navajamo na surove ribe, ali pa poskusite s posušenimi sardelicami, ki so odličen priboljšek za psa!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

6 Responses

 1. Urška
  | Odgovori

  Pozdravljena!
  Najprej naj pohvalim in se zahvalim za vse informacije in nasvete, ki jih z Ronom delita + na tako zabaven simpatičen način! 😉
  Imam pa vprašanje glede teh sardelic, jih serviraš Ronu skupaj s koščicami? Jaz sem jih v preteklosti kupila tudi v Hoferju, ker so res ugodne, ampak nisem bila sigurna glede teh koščic in sem cel čas porabla, da sem jih odstranla – in sta bile kužke že skoraj v lužah lastne sline, ki sta jo cedile ob vonju pečenih sardel.. 😛

  • Lena Gregorčič
   Lena
   | Odgovori

   Hvala! 🙂

   Serviram jih točno tako, kot je prikazano na sliki – surove, direkt iz ribarnice ali Hoferja, odvisno, kje sem in z vsemi koščicami vred. Sardele res nimajo takih kosti, ki bi se lahko zataknile, prej se zatakne cela sardela 😉 Tudi če kupiš 100 % ribje konzerve s sardelami boš videla, da so skupaj s koščicami. Ko pa nam privoščim večje ribe, takrat pa odstranim kosti, jasno.

   Še najbolj nevarne od tega so luže sline – pazi, meni je že večkrat spodrsnilo 😀 😀 😀

  • Urška
   | Odgovori

   Hahahaha 😀
   Hvala za odgovor, no, sj se mi je zdelo, ampak, da sem le ziher, hihi 🙂

   • Lena Gregorčič
    Lena
    | Odgovori

    🙂
    Dober tek!

 2. Le Ena
  | Odgovori

  Superca, hvala za vse res uporabne informacije na vaših straneh.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.