Domov » Trendi » Super enostavne Halloween kroglice

Super enostavne Halloween kroglice

Objavljeno v Trendi

Res je, kroglice na moč spominjajo na rum kokos kroglice, čeprav jasno, to niso! Ne zanikam pa, da rum kokos kroglic nisem uporabila kot inspiracijo J Iskala sem namreč rešitev za pasje priboljške brez pečenja, seveda v kombinaciji z ostalimi zahtevami, ki na ZHP-ju postavljajo standard: zdrave sestavine + enostavnost priprave.

V duhu prihajajočega Halloweena so seveda s pridihom oranžne barve, a zanjo ni kriva buča; glavni ojačevalec okusa pa je kokos. Vse skupaj pa bazira na surovem mesu, ki ga prilagodite željam in okusu vašega psa. Prav zaradi tega so primerni praktično za vse pse: stare, mlade, zdrave in malo manj zdrave ter tudi za tiste, ki se sicer morajo držati diete. Pa če to ni odlična novica!

Kot sem že omenila, pečice ne potrebujete, kroglice tudi niso časovno potratne za pripravo. V bistvu mi je več časa vzelo pisanje recepta in fotkanje kot pa sama priprava priboljškov.

Sestavine:

  • 2 jedilni žlici kokosovega olja
  • 100 g mletega mesa po želji
  • In seveda: 2 zvrhani jedilni žlici skrivnostne oranžne sestavine – korenčkov granulat 🙂
  • Po želji tudi nesladkana kokosova moka
Meso po izbiri, kokosovo olje in korenčkov granulat: zmagovalna formula za priboljšek, ki ga bo vaš pes oboževal.

Korenčkov granulat namočite v mlačno vodo v razmerju, kot ga priporoča proizvajalec. Pustite nekaj časa, da se rehidrira. Kokosovo olje postavite na sobno temperaturo, da se utekočini oz. vsaj zmehča, da ga boste lažje zmešali v maso.

Zakaj sem uporabila korenčkov granulat?

V prvi vrsti zato, ker je oranžne barve in da priboljškom pridih, ki jim v tem obdobju pritiče 🙂 Ne, saj ne: korenčkov granulat sem uporabila predvsem zaradi tega, ker je res ena izmed »must have« zadev, ki jih morate imeti na pasji polici. Je namreč odlična prva pomoč pri prebavnih težavah (tako pri driski kot pri zaprtju), v prehrano psa ga lahko dodajamo tudi kot vir vlaknin in tako nasitimo želodčke vedno lačnih psov, zaradi česar je nepogrešljiv dodatek k prehrani tudi pri psih, ki imajo prekomerno telesno težo in jim zmanjšujemo količino obrokov. Meni je všeč zaradi preprostosti uporabe – samo zmešaš z vodo in počakaš, da se rehidrira, poleg tega pa ima zelo dolg rok uporabe 🙂 Cena je žepu prijazna, o korenčkovem granulatu pa sem pisala že tukaj.

Priprava

Vse sestavine (z izjemo kokosove moke) zmešamo, da dobimo kompaktno maso.

Saj bo šlo, a ne?

Iz te mase oblikujemo kroglice, ki jih nato povaljamo v preostanku korenčkovega granulata, nekaj pa v kokosovi moki.

Kroglice nato postavite na hladno – v hladilnik – za približno 30 min, da se strdijo. Če se psu močno cedijo sline, lahko ta korak seveda izpustite in kakšno ponudite lakotniku, še preden romajo v hladilnik. Preostanek kroglic pa enostavno shranite v skrinji ter jih po potrebi odtajajte. Postrezite 1 do 3 na dan, odvisno od velikosti psa – in kroglic!

In to je tudi vsa umetnost! Sploh ne dvomim, da ne bodo šle v slast. Dober tek 😛

Kje dobite korenčkov granulat? Na voljo je tukaj >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.