Domov » Surova hrana za pse » Hranjenje s surovim mesom poleti

Hranjenje s surovim mesom poleti

Objavljeno v Surova hrana za pse

Nobenega razloga ni, da bi se poleti odpovedali hranjenju psa s surovim mesom. Upoštevajte nekaj preprostih napotkov za varno hranjenje in gurmanski užitki so zagotovljeni!

1. Naredite načrt nakupovanja.

Ne glede na to, ali se odpravljate po zamrznjene paketke mesa v trgovino za male živali ali greste v bližnjo mesnico po sveže meso, planirajte nakup tako, da bo pot od skrinje v trgovini do tiste, pri vas doma, čim krajša. Kava s prijateljico ali šopingiranje po BTC-ju odpadeta, tudi če boste pustili avto v senci. Zamrznjeno meso se bo odtalilo (in to precej hitro, kar spet ni v redu), v najslabšem primeru bo zavrelo in takega mesa ni priporočljivo ponovno zamrzovati.

2. Meso odtajajte v hladilniku.

Če ste ga do zdaj odtajali na kuhinjskem pultu, morate poleti spremeniti taktiko. Najbolj praktično je, da meso odmrznete čez noč in to v hladilniku. Večji kosi mesa lahko potrebujejo tudi 24 ur, da se popolnoma odmrznejo, zato imejte to v mislih, tudi ko sami pripravljate hrano za psa, naredite več manjših paketkov in jih odtajajte sproti.

3. Ne puščajte mesa na sobni temperaturi dlje časa

Recimo, da je vaš pes eden izmed tistih, ki so bolj neješče sorte in ne napade tako obroka, kljub temu, da ste mu skrbno izbrali najboljše meso: nikar ga ne puščajte na sobni temperaturi več kot dve uri, ob višjih temperatura pa ta čas še zmanjšajte in obrok postavite na hladno. Čisto legitimen razlog, da pes takoj ne plane po obroku je lahko tudi vročina, zato prilagodite ure hranjenja (zgodaj zjutraj, pozno zvečer).

Salmonela

Obstajajo različne teorije o tem, ali se pes lahko okuži s salmonelo ali ne: eni trdijo, da so psi odporni na salmonelo, spet drugi pravijo, da so psi za salmonelo dovzetni enako kot ljudje (in jim zato ne ponudijo niti surovih jajc, kar je spet druga skrajnost). Normalno zdrav in odporen pes bi moral normalno „prebaviti“ tudi salmonelo. To zdaj ne pomeni, da ga lahko hranite s postanim piščančjim mesom, ampak da lahko brez panike ohranite rutino hranjenja s surovim mesom tudi čez poletje, le da ste pri tem bolj previdni, predvsem zaradi vašega občutka odgovornosti.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.