Domov » Surova hrana za pse » Surova večerja za psa (s piščancem)

Surova večerja za psa (s piščancem)

Objavljeno v Surova hrana za pse

Piščančje meso je sicer poceni, vendar pri nas ni pogosto na jedilniku, saj vemo, da je piščančje meso polno antibiotikov in hormonov, zaradi česar je daleč od zdrave izbire mesa za psa. Ironično pri tem pa je, da je meso postalo tako “onesnaženo” prav zaradi tega, ker naj bi bilo tako zdravo in je povpraševanje že davno preseglo ponudbo. Drugače je seveda z domačo perutnino, če imate možnost jo le nabavite.

Sestavine za zelo enostaven obrok s piščančjim mesom

 • 80 g piščančjih želodčkov
 • 200 g doma mletega piščančjega mesa (mišičnina)
 • 80 g naribanih bučk
 • mlete jajčne lupine

Zelenjavo lahko seveda poljubno zamenjamo, odvisno od sezone; mlete jajčne lupine so v obrok vključene namesto kosti. Meso je mleto zato, ker je v taki obliki bistveno lažje za shranjevanje v skrinji, seveda ga lahko ponudite tudi v kosih. Če psa še nikoli niste hranili s surovo hrano, se najprej pozanimajte o tem, kako izpeljati prehod iz briketirane na svežo prehrano.

Daleč od popolnega in idealnega obroka, ampak kot je večina pravilno ugotovila, popolni obroki obstajajo samo v vrečkah, vse ostalo je pač – življenje. Če bi živeli v tako zelo opevani naravi, verjemite, da niti mi niti naši psi ne bi vsak dan jedli popolnih obrokov. No, saj mi jih ne, a ne? Preberite tudi, kakšna je bila hrana za pse skozi zgodovino.

 

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

4 Responses

 1. zora
  | Odgovori

  Pozdravljena. Mene pa zanima ce v hrano dodajate kaksna prehranska dopolnila? Jaz zdaj svojemu psu kuham ze 3 leta,ker je imel vsesorte alergij. Kuham podobno kit vi,ne dajem pa mu surovega mesa. Dajem pa mu meddrugim v.hrano tudi lanena semena,kurkumo,posusene koprive,vso mozno zelenhavo razen krompirja,od mesa pa kurjo drobovino,ribe,sardele pa proseno in ajdovo kaso,leco itd. Ampak vedno znova se sprasujem ce bi mu mogla dodati se kaksno prehransko dopolnilo ali vitamine. Zahvaljujem se za kakrsenkoli namig ali nasvet. Cao

  • Lena Gregorčič
   Lena Gregorčič
   | Odgovori

   Pozdravljeni,

   moje osebno mnenje je, da zdrav pes ob uravnoteženi in raznoliki prehrani ne potrebuje prehranskih dopolnil. Koliko so obroki vašega psa uravnoteženi, presodite sami, leči in stročnicam bi se pa jaz izognila in jih raje zamenjala s kakšnim sočnim in surovim kosom mesa.

 2. Nuša
  | Odgovori

  Zdravo. mene pa zanima če lahko vsak dan psu ponudim drug obrok, torej da manjavam meso (surovo)? Ali je bolje bit recimo 2 tedna na govedni, pa potem 2 tedna jagnjetina… in recimo enkrat na teden ribice?

  • Lena Gregorčič
   Lena Gregorčič
   | Odgovori

   Načinov in možnosti je nešteto, vsak si najde tako, ki mu ustreza. Jaz postrežem s tistim, kar imam pripravljeno, včasih je to 7 dni zaporedoma divjačina, včasih mešam, če dobim kakšen zanimiv kos mesa postrežem s tistim … Če je striktno 2 tedna na enaki hrani ali ne, se ne bo čisto nič spremenilo 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.