Domov » Ostalo » Za moške: kako lažje shajati s pasjeljubko?

Za moške: kako lažje shajati s pasjeljubko?

Objavljeno v Ostalo

Ko gre za dobrobit našega psa, se pasjeljubke hitro razvnamemo, zlasti ko naletimo na direktne očitke, da »pretiravamo« in smo »panične«. Me smo samo skrbne 🙂 Garantiram vam, da bo vajina zveza manj stresna, če boste upoštevali spodnja navodila. Če pa ste samski in vas mika pasjeljubka … ne spreglejte bonus nasveta na koncu prispevka. V vsakem primeru pa – veliko sreče 🙂

Če ne veš, pokliči!

Ko te draga pošlje v trgovino in se kljub točnim navodilom izgubiš med vsemi pisanimi konzervami in priboljški, raje še enkrat pokliči in vprašaj, kaj točno moraš kupiti. Ne kupuj na pamet (verjetno boš kupil napačno), ker lahko to izzove ogenj v hiši in to popolnoma po nepotrebnem; saj ti je vendar naročila, kaj kupiti.

Opusti stara pepričanja

Ta bo najtežja, sploh če draga bere ZHP 🙂 Ampak če recimo še vedno meniš, da je kuhana goveja kost iz juhe super priboljšek za psa, piščančje kosti pa so strogo prepovedane … ne, nima se smisla prerekati, ker ti povem že vnaprej, da ima ona prav, ti pa lahko vmes preletiš ta prispevek.

Če reče, da pes ni OK, potem pes ni OK!

Pasjeljubka točno ve, kdaj z njenim (vajinim) psom ni vse v najlepšem redu. Namesto da takrat zavijaš z očmi in ji poskusiš dopovedati, da bi z obiskom pri veterinarju lahko počakali še kakšen teden (!), se raje ponudi, da ju zapelješ do veterine. Stvar je pač taka: do veterine bo šla itak v vsakem primeru, če jo tja zapelješ, imaš prav gotovo nekaj točk v dobrem, ki jih lahko izkoristiš ob kateri drugi priložnosti.

 »Pretiravaš« in »razvajaš« ne obstajata v konceptu pasjeljubke

Skrbno pripravljeni obroki, najboljši priboljški in polica dodatkov, s katerimi popestrimo pasje obroke ob različnih priložnostih. Košara v dnevni sobi in posteljica ob posteljici, deka na kavču, 3 povodci in 15 oprsnic – ona je pa lih kar privlekla domov novo, 16. Je to pretiravanje? Nikakor. To je osnovna skrb za psa! Je pes razvajen? NE! Samo navajen je na določen standard. Namesto da naslednjič, ko prinese domov 25. igračo za psa, zaviješ z očmi, jo raje očaraj s tem darilom. Še ena gesta, ki ti prinese bonus točke!

Dragi, kaj pa če bi midva … ?

Prej ali slej bo vsaka pasjeljubka partnerja postavila pred dejstvo, da si želi … še enega psa, ker eden ni nobeden, sploh če je manjše sorte. Če je prvi prevelik, pa bi imela drugega, manjšega! Ne bom rekla, da je od nadaljnjega odgovora odvisna usoda ljubezni, definitivno pa je odvisna usoda večera. Ali dveh. Mogoče celega tedna? Čeprav globoko v sebi veš, da se prerekanje ne splača, ker itak vemo, kako se običajno konča ta zgodba: poleg novega psa se bo kosmata družina prav gotovo kmalu razširila na vsaj še eno mačjo prijateljico!

Kaj pa, če moraš pasjeljubko komaj ujeti?

Hja, če se držiš nekaj preprostih pravil, potem nič lažjega 🙂

V prvi vrsti je itak najbolj pomembno to, da se »nakonektaš« z njenim psom. Osebno si niti približno ne predstavljam, da bi se spustila v zvezo z nekom, ki ne bi toleriral mojega psa, ali še huje, da bi mu šel na živce! To je prav gotovo prvo pravilo, potem pa obstaja kar nekaj bližnjic, s katerimi lahko osvojite srce pasjeljubke: če ji družbo dela prinašalec, seveda ne škodi, če izrazite še posebej veliko navdušenje nad to pasmo (no, prav pretiravati ni treba, dovolj je že, da ostanete v okvirih tipa »joj, prinašalci so tudi meni zelo simpatični!« – če seveda ima prinašalca!). Potem bodite očarani nad vsaj 200 od 5000 fotk njenega psa na telefonu, kljub temu da si jih je 150 na las podobnih. Ona opazi razlike! In ko načrtujete romantični izlet, nikar ne pozabite, da mora ta biti psom prijazen –  seveda če jo želite zares očarati.

Srečno <3

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.