Domov » V živo » ZHP na Lentu!

ZHP na Lentu!

Objavljeno v V živo

Ta teden sem se mudila v štajerski prestolnici, kamor so me v okviru Lenta povabili organizatorji festivala ArtKamp. V okviru omenjenega festivala, ki poteka v Mestnem parku, je čisto poseben pasji kotiček, imenovan Psi, prijatelji ljudi. V prijetni senci dreves sva z Mojco Cerovšek “taborili” dobre 4 ure ter naključne in malo manj naključne mimoidoče osveščali o tem, da alternativa obstaja – v obliki hrane in zdravljenja.

“A vi pa prodajate zdravo hrano za pse al’ kaj?”

Ljudje s(m)o navajeni, da nam na vsakem koraku želijo nekaj prodati. Nekaj, kar je boljše od tistega, kar imamo, uporabljamo, jemo. Nekaj, kar je zares dobro, sploh ko govorimo o živalih. No, potem, ko so mimoidoči ugotovili, da z Mojco zdrave (popolne, premium, hipoalaergene, brez konzervansov in aditivov ter iz sestavin, primernih za človeško prehrano) hrane ne prodajava, temveč želiva samo razširiti dober glas o pomenu normalne, sveže, surove hrane za pse, se je plošča obrnila in razvile so se krasne debate, ki pa so se začele z enakim vprašanjem …

“… ja kaj pa je potem zdrava hrana za pse?”

Večina je bila presenečena nad tem, da je zdrava hrana za pse taka hrana, ki jo najdemo v hladilniku in da s tem, ko pes uživa “človeško hrano” ni prav nič narobe, da je to tisto “zdravo”, o čemer govorimo, a v pravih razmerjih in s pravimi sestavinami. Naloga mimoidočih je bila iz ponujenih sestavin izbrati take, ki spadajo v pasjo skledo in take, ki tja ne sodijo. Največ težav pri tem so imeli odrasli, najmanj pa otroci. Zakaj? Ker otroci instinktivno vedo, da pes jé kosti in meso, medtem ko s(m)o ostali že precej obremenjeni z marketingom popolne hrane za pse, ki ne obstaja nikakor drugače kot v briketih, ali po štajersko, “frolikah”. Mimogrede, kakšno uro sem rabila, da sem pogruntala, kaj imate Štajerci v mislih, ko govorite o frolikah 🙂

Zdrava hrana pa odlično paše k alternativnim rešitvam!

Bioresonanco, homeopatijo in ostale alternativne rešitve je zastopala Mojca Cerovšek, veterinarka, ki se ji oči zasvetijo, ko debata nanese na alternativo ali, če se izrazim strokovno neoporečno, integrativno veterino. Mimoidočim, ki so potožili, da so poskusili že vse, pa nikakor ni boljše, je predstavila, kaj vse, poleg klasike, še obstaja, pa sploh ne vemo. Srečanje v živo z različnimi pasjimi lastniki je samo potrdilo dejstvo, da se o “alternativni sceni” pri nas premalo govori in se jo premalo promovira kot zgolj eno izmed možnih rešitev za nešteto težav, s katerimi se srečujejo naši psi.

Fotogalerija

ArtKamp je odličen festival, pravi balzam za dušo in telo, ki vrača vero v to, da alternativa noremu svetu še vedno obstaja. Stiskamo pesti in tačke, da se tam še kdaj snidemo, organizatorjem pa čestitke za odlično izpeljan projekt!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.