Domov » V živo » ZOOMARK 2019: 5 najbolj zanimivih produktov

ZOOMARK 2019: 5 najbolj zanimivih produktov

Objavljeno v V živo

Ta teden sva se s Katjo (Primorci jo gotovo poznate zaradi njene trgovine Miss Hope v Izoli, saj ponuja res samo najboljše za naše pse, med drugim tui Natures Menu) obiskali 18. Zoomark, enega izmed večjih B2B sejmov za živali v Evropi. Na sejmu se je predstavilo nekaj čez 700 razstavljavcev iz več kot 40 držav, obiskalo pa ga je okoli 25 000 obiskovalcev; zaradi bogate ponudbe in renomeja, ki se ga drži, je Zoomark gotovo eden izmed sejmov, ki kroji ponudbo na evropskem trgu

O predstavljeni ponudbi na splošno

Ponudba hrane ni presenetila – briketi v taki in drugačni obliki, eni v lepši embalaži kot drugi, pa seveda obilica takih z inovativnimi marketinškimi prijemi (alkalni briketi, briketi s pro in prebiotiki, briketi z insekti itd.). Med ponudniki procesirane hrane za pse se je seveda trlo takih, ki so obiskovalce prepričevali z naravnimi slogami in sestavinami, čeprav je od vsega ponujenega zgledala najbolj naravna embalaža. Pogrešala sem več ponudbe sveže hrane za pse (s Katjo sva komaj našteli 4 proizvajalce), je pa seveda sejem presenetil, navdušil, očarala in na momente tudi šokiral z zanimivimi in inovativnimi produkti.

5 produktov, ki so pritegnili mojo pozornost

Seveda je to zelo okrnjena različica, zanimivih produktov je bilo veliko več; spodaj našteti so med izpostavljeno ponudbo pritegnili največ moje pozornosti. Čudite se, vzdihujte in zavijajte z očmi, a tako pač je!

zoomark 2019 sejem za živali

Dogness: gadgeti za pse in njihove skrbnike

Ste si od vedno želeli nadzorovati vašega psa ali mačko, medtem ko vas ni doma? Se z njim pogovarjati in mu od daleč spustiti priboljšek? Z Dogness gadgeti je zdaj to mogoče 🙂 Poleg kamere za nadzor živali, ko vas ni doma, so opremljeni še s kopico drugih »pametnih« pripomočkov, nad katerimi se boste navdušili vsi gadgets loverji.

OCENA: Ne rabim, ampak jasno, da bi imela!!! Mislim – kdo ne bi svojega psa gledal 24 ur na dan?

Lillimia – ležalnik za psa

Prosim, ne recite mi, da niste nikoli pomislili, da ne bi imeli ležalnik za na plažo za vašega psa. No, niste bili edini, tej pa so šli v akcijo in izpeljali projekt do konca. Na voljo so v različnih barvah, a na žalost samo za majhne pse; lastniki prinašalcev, ki radi »chillirajo« na plaži, zato kar pozabite nanje 🙂

ležalnik za psa za na plažo

OCENA: Ena izmed tistih stvari, ki je res ne rabiš, ampak ne moreš mimo, da ne bi rekel »o, iiiiii, hihi«

Pooch Comfort Dog bed – naravno ležišče za psa iz kokosovih vlaken

Jasno, da nisem mogla iz svoje kože in me je avtomatsko vleklo k vsemu, kar je bilo »naravno«. Ena izmed takih stvari, ki so pritegnile mojo pozornost, so bila tudi naravna ležišča za pse, narejena na osnovi kokosovih vlaken. So zračna, lahka, a hkrati dovolj kompaktna, da nudijo udoben počitek.

naravno pasje ležišče iz kokosovih vlaken

OCENA: Imela, itak!

Petbloon – kondom za napihljiv balon?

Petbloon sem zasledila že na Interzooju 2018, tako da ga letos nisem mogla izpustiti. To je eden izmed tistih produktov, ki ga vzameš v roke in se vprašaš: zakaj? Čemu? Ampak na koncu ga verjetno kupiš, ker je cool.

A za kaj točno gre? Petbloon je tekstilna prevleka za navaden balon. Zakaj bi to rabili? Zato, da zaščitite balon, s katerim se igra vaš pes. Se vaš pes ne igra z balon? Hja, verjetno ni edini in do zdaj prav gotovo sploh niste pomislili, da bi se vaš pes sploh lahko igral z balonom. Tudi jaz nisem (do lani), sem se pa ta produkt večkrat uporabila kot dokaz, da za prodajo rabiš samo dobro zgodbo; v manj kot letu dni so jih namreč prodali več kot 30 tisoč!

petbloon

Produkt je nastal po slučaju; gre za škotsko podjetje, ki izdeluje tekstilne prevleke za zaščito balonov za otroke. Nekega dne se je nek pes navdušil nad balonom, ki je bil zaradi otroka oblečen v tekstilno prevleko … in ljudje so pač podjetni 🙂

petbloon

OCENA: če ste ob tem doživeli WTF moment, niste edini, sama se spopadam z istimi občutki. Navkljub temu pa bom vseeno preverila, kaj si o njem misli moj Ron.

Earth’s Goodies

Priboljški in kapljice z naravnim izvlečkom, ki je ta hip zelo priljubljen kot dodatek za ljudi in seveda tudi živali. Naše gore listi, ki so premišljeni do zadnje podrobnosti: od embalaže do sestavin in celotne zgodbe, ki našim psom in mačkam prinaša samo najboljše.

Ker vem, da je šlo za gromozanski projekt, ki je terjal ogromno živcev, neprespanih noči in težkih odločitev, sem seveda zelo zelo vesela, da so bili Earth’s goodies tako dobro sprejeti in da jih širom sveta čaka krasna prihodnost. Tanji in ekipi pa lahko samo še enkrat čestitam, vam pa o njih več povem v prihodnjih dnevih.

earth goodies

OCENA: Navdušena, jasno!

In še Bologna malo drugače …

S Katjo sva temeljito prečesali vseh 5 hal, ki so se razprostirale na več kot 55 tisoč kvadratnih metrih. Tačke sva si večkrat odpočili na Earth Goodie’s kavču, kjer so nama Tanja, Anja in Elvir postregli z najboljšo kavo, piškoti in drugimi sladkimi ter naravnimi dobrotami. Seveda sva si Bologno ogledali Bologno tudi kot pravi turistki, enkrat hote, drugič nehote, a tako je, ko uporabljaš javni prevoz: vzeli sva sicer pravo številko, a na napačni strani ceste.  Hja, kaj čmo … če smo se pa tako zaklepetale o naših psih!

Zoomark, hvala! Se vidimo prihodnje leto na Interzooju  !

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.