» » Pasji piškoti z jetri – jetrne blazinice!

Pasji piškoti z jetri – jetrne blazinice!

Objavljeno v Kuhana hrana za pse

Pasji piškoti z jetri so ena izmed najljubših pasjih posladic. Recept, ki vam ga ponujam tokrat, bo navdušil vse tiste, ki potrebujete enostaven priboljšek za na sprehod, učenje trikcev ali pa za katero drugo priložnost. Priprava je enostavna in hitra tudi za tiste, ki se sicer neradi potikate kaj preveč po kuhinji.

Pasji piškoti z jetri – sestavine, priprava in rešitev za alergike

Zaradi narave in sestavin, ta recept ni ravno primeren za tiste pse, ki so alergični na žitarice, jajca ali gluten, so pa alternativne sestavine napisane na koncu recepta, tako da lahko priboljške prilagodimo tudi pasjim občutljivčkom.

pasji piškoti z jetri
Hrustljave blazinice so praktičen priboljšek za sprehode in učenje trikcev.

Sestavine:

  • 200 g mladih govejih jeter
  • 1 jajce
  • 150 g pšenične moke
  • 50 g koruzne moke
  • 1 večji korenček (ali manjše jabolko)
  • 2 žlici olja (kokosovo, sončnično ali olivno)

Pasji priboljški z jetri za alergike

Jetra lahko nadomestite s katerokoli drugo drobovino ali mletim mesom, na katerega pes ni alergičen. Jajca lahko nadomestite z jajčnim nadomestkom ali uporabite namočena mleta semena (1 zvrhana ČŽ = enako jajce). Uporabite lahko tudi brezglutensko moko, a v tem primeru maso na peki papir nanesite z žlico, saj testa brez glutena ne morete tako enostavno razvaljati.

Priprava:

  1. Goveja jetra narežete in jih skupaj z jajcem v mikserju zmešate v gladko maso, masi dodate olje, naribate korenček ali jabolko, lahko tudi oboje (ali pa zamenjaš z zelenjavo po želji), in zmešaš v “jetrno maso”.
  2. Dodate še obe moki in zmesite v gladko testo.
  3. Testo mesite toliko časa, da se testo ne lepi več na roke. Prav zaradi tega ne moreš uporabiti brezglutenske moke, saj gluten (lepek) drži testo skupaj.
  4. Testo položite na peki papir in razvaljate na približno 0,5 cm debeline.
  5. Z nožem zarežete vzporedne in vodoravne črte, saj se bodo blazinice tako lažje nalomile. Namig: to počnite z vlažnim nožem, da se testo ne prime nanj.
  6. Pečete 20 – 30 min na 180°C. Dlje časa kot pečete, bolj bodo blazinice hrustljave.
  7. Ko je testo pečeno, počakate, da se ohladi. Potem ga nalomite po prej začrtanih delih.

Priboljške hranite v hladilniku in jih porabite v nekaj dneh. Če boste naredili večjo količino, jih lahko brez težav shranite v zamrzovalniku in odtajate po potrebi.

Dober tek 🙂

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.

2 Responses

  1. Barbara Škrjanc
    | Odgovori

    Pozdravljena,

    navdušena sva jaz in moj pes. Ne je več kupljenih priboljškov, sva na kuhani hrani in doma pripravljenih priboljških. Res zakon recepti in cela spletna stran! Hvala ker z nami delite svoje znanje! 🙂

    Lp,
    Barbara in Oreo (husky)

    • Lena Gregorčič
      Lena Gregorčič
      | Odgovori

      Hvala Barbara, to me pa res veseli 🙂 Moje “znanje” je sicer relativno in je moj pristop do tega bolj podoben Sokratu – vem predvsem to, da nič ne vem 🙂

      Lep pozdrav tudi vam in Oreu 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.