Domov » Kuhana hrana za pse » Pasji piškoti: recepti za vsakogar

Pasji piškoti: recepti za vsakogar

Objavljeno v Kuhana hrana za pse

Pasji piškoti so vedno dobrodošli, so pa še toliko bolj slastni, če jih pripravimo doma. Brez težav najdemo recept, ki ne zahteva posebnih kuharskih spretnosti in vsebuje zdrave sestavine, ki jih lahko uživa nas pes, sploh če je alergik. Zato nekaj osnovnih receptov za pasje kekse ponujam spodaj.

Na ZHP-ju se je z leti nabralo kar nekaj različnih receptov za pasje piškote, med drugim tudi taki, ki ne vsebujejo moke! Nesporni zmagovalci so brez dvoma pasji piškoti s tuno, sklepam da deloma tudi zato, ker ne vsebujejo moke, ampak ovsene kosmiče. Priprava je takoj bolj enostavna in z manj packanja 🙂

Spodaj boste našli 6 receptov za pasje kekse, ki se jim vaš kuža gotovo ne bi mogel upreti. Na koncu pa dodajam še bonus … posladek, ki sicer ni keks, vsebuje pa banano, ki jo psi obožujejo! Hm … le kaj bi to bilo? Lahko samo povem, da je izjemno fino!

Recepti za pasje piškote

Še nekaj navodil za branje receptov: posamezne sestavine lahko brez težav zamenjate, če jih pes ne mara ali ne sme uživati. Jajca lahko nadomestite s semeni indijskega trpotca ali lanenimi semeni, pšenično moko pa z brezglutenskimi različicami (riževa, koruzna …), a je v tem primeru finu, če jih med sabo kombinirate, saj imajo nekatere (recimo ajdova) zelo specifičen okus.

Toliko o teoriji, zdaj pa ni druge, kot da gremo v prakso. Prijetno peko vam želim!

Pasji piškoti s tuno

To je eden izmed tistih receptov, za katerega sem prepričana, da imate vse sestavine že doma. Če vašemu psu tuna ne odgovarja, jo lahko brez težav zamenjate s poljubnim mesom.

Recept te čaka tukaj >>>

Pasji piškoti z bučo

Keksi, ki odlično vplivajo na prebavo psa! Sicer ne vsebujejo mesa, ampak ker ima buča tak specifičen okus, jo psi načeloma obožujejo v priboljških. Edina slaba lastnost je, da je ta recept precej sezonsko omejen.

Recept te čaka tukaj >>>

Pronasvet: da bodo vaši pasji piškoti zgledali kot profesionalni keksi, vam na pomoč lahko priskočijo modelčki za pasje piškote v obliki tačk in kosti. Dobite jih na spletu in v bolje založenih trgovinah za male živali.

Piškoti z jetri

Dišeči, mamljivi, omamni! Vsaj za pse. Jetrca so vedno magični pripomoček, ko je psa potrebno dodatno motivirati ali nagraditi. S tem receptom je malo več packanja, ampak za naše pse ni nič težko, a ne?

Recept te čaka tukaj >>>

Pasji keksi z ovsenimi kosmiči

Meso po želji zmešajte z ovsenimi kosmiči, ki jih pred tem zmeljete. Piškoti so precej bogati z vlakninami, tako da ne pretiravajte s količino pri psih, ki imajo občutljivo prebavo.

Recept te čaka tukaj >>>

Pasji piškoti z zelišči in brez glutena

Ne vsebujejo mesa (ga pa lahko dodate po želji), zato so odlični za tiste pse, ki so alergiki in so na izločevalni dieti. Ker je testo precej pocasto – logično, ni glutena, ki lepi skupaj sestavine – si pri oblikovanju pomagajte z žličko; naredite kupčke in pecite po navodilih.

Recept te čaka tukaj >>>

BONUS: Recept za pasji sladoled z banano

Niso ravno piškoti, a gre sladica prav tako v promet, poleg tega pa je noro enostavna za pripravo: potrebujete samo dve sestavini. Banano in … preveri tukaj!

Katerega boste najprej preizkusili?

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.