Domov » Kuhana hrana za pse » Pasji piškoti za halloween

Pasji piškoti za halloween

Objavljeno v Kuhana hrana za pse

Za dobro “pecivo” pride vsak izgovor prav, pa čeprav ameriški halloween. Namesto, da psa danes peljete v maškare, raje naredite te okusne in zdrave pasje piškote, s katerimi se lahko sladkata oba – pes bo nad piškoti navdušen, vi pa tudi!

Recept za halloween pasje piškote:

pasji piškoti za halloween
pasji piškoti za halloween
  • 300 g polnozrnate pirine ali katere druge moke
  • 120 g bučnega pireja (skuhana in pretlačena hokaido buča)
  • 1 jajce
  • 2 čajni žlički kokosovega olja (lahko zamenjaš z maslom, neslanim arašidovim maslom, olivnim ali lososovim oljem)
  • 1 čajna žlička cimeta

Bučo skuhaš in pretlačiš, da dobiš pire, semena seveda odstraniš. Vse sestavine zmešaš in oblikuješ piškote poljubne oblike. Položiš jih na pladenj in peki papir, v ogreto pečico na 180 °C. Pečeš približno 20 do 25 min. Počakaš, da se ohladijo in zabava se lahko začne 🙂

Hokaido buča, ki jo zdaj itak dobite v vsaki trgovini, je lahko redno na pasjem jedilniku, sploh pri tistih kužkih, ki imajo težave s prebavo in akutno drisko: vsebuje namreč veliko vlaknin, ki uravnavajo prebavo! Hokaido buča bo piškotom dala lep, oranžno barvo, ker vsebuje veliko karotena, ki je med poskrbi tudi za dober vid. Kot zanimivost lahko povem, da živila, ki vsebujejo veliko karotena (hokaido buče, korenček…) bolje učinkujejo takrat, ko so kuhana (za razliko od večine druge zelenjave), saj se s toplotno obdelavo sprosti več beta-karotena.

So jajca problem?

Nadomestiš jih lahko z lanenimi semeni. Ustno izročilo pravi, da naj bi ena čajna žlička žlička mletih semen, zmešana s tremi čajnimi žličkami vode uspešno nadomestila eno jajce!

Več receptov za pasje piškote najdeš tukaj, če pa se ti ne da packati v kuhinji, lahko ideje za druge zdrave priboljške za pse preveriš tukaj.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.